Hírmorzsák 2015-07-15 (21:00)

Bosh nagyobb szenvedélyt érez a játék iránt így, hogy kihagyott egy fél szezont - szerinte időre lesz szükség, mire letisztázzák, kinek mi lesz a szerepe a Heatnél. Cuban beszélt Ballmerrel, nincs baja azzal, amit a Clippers tulajdonosa tett DeAndre Jordan ügyében. A Spurs úgy gondolja, hogy szabadügynökként esélyük sem lett volna McCallum megszerzésére. A Mavs Tyrus Thomast nézegeti. Hayes és a Rockets között kölcsönös az érdeklődés. Megvan a pénz a Bucks új stadionjára. Shved Oroszországban folytatja. A Clippers leigazolta második körös draftoltját. Pressey-t kitette a Boston.

A Miami Heat egyik sztárja, Chris Bosh nyilatkozott a csapat tegnapi nyári ligás meccsének félidejében. A magasember azt mondta Shandel Richardsonnak (South Florida South Sentinel), hogy mivel kihagyott egy fél szezont a tüdejében talált vérrögök miatt, így új lendületet kapott, nagyobb szenvedéllyel tudja magát a játékba vetni. Bosh szerint semmi nem hiányzik az embernek addig, amíg el nem tűnik az életéből, márpedig jó ideig távol volt a kosárlabdától, így már nagyon hiányoznak neki a meccsek. Szerinte nem egyszerű a pályán azok után, hogy valaki ennyit kihagyott, de próbál túljutni ezen az időszakon, minél hamarabb túl akar esni a visszaszokáson.

Jól van, a dobásokat is érzi, a kondícióját pedig idővel össze fogja szedni - az elmúlt egy hónapban egyébként ezen dolgozott Bosh. Végre lehetősége lesz Goran Dragic-csal együtt játszani, amire már régóta várt - pont akkor esett ki, amikor a szlovénért cseréltek. Úgy érzi, hogy időre lesz szükség, mert mindenkinek tisztázni kell majd a szerepét, de a lényeg az, hogy folyamatosan beszéljenek erről, tisztázzák, kinek mi lesz a feladata. Az elzárás-leválásban nagyon jók lesznek, mert nagyon szeret olyan hátvéddel játszani, aki támadja a gyűrűt, ez sokat szokott neki általában segíteni. A csapaton belüli kémia már más tészta, ott lesz dolguk, hogy mindenki egy irányba húzzon.

A Dallas Mavericks tulajdonosa, Mark Cuban a CyberDuston tudatta a közvéleménnyel, hogy tegnap beszélgetett a Los Angeles Clippers tulajdonosával, Steve Ballmerrel. Kettejük diskurzusa kicsit fagyos hangulatban kezdődött - ez a DeAndre Jordan-saga után nem is csoda -, de utána oldódott a feszültség. Cuban azt írta, hogy ugyanazt mondta Ballmernek, amit a többi tulajnak is, nincs problémája azzal, hogy mindent megpróbált a centernél, hogy a Clippersnél tartsa. Megérti, hogy miért tették és azt is, hogy hogyan. Jordan maradt náluk, úgyhogy itt vége is van a történetnek. Nincs baja a moratóriumi időszakkal, de ha lenne sem tud ellene semmit se tenni.

A San Antonio Spurs GM-je, RC Buford azt nyilatkozta Dan McCarney-nak (San Antonio Express-News), hogy ő és a gárda teljes vezetősége úgy gondolta, hogy ha Ray McCallum szabadügynök lett volna, akkor nem tudták volna leigazolni, úgyhogy nagyon örülnek annak, hogy sikerült cserélniük érte. MacCallum egyébként 200.000 dollárral biztosan gazdagabb lett azzal, hogy vasárnap nem rakták ki keretükből - ennyi vált garantálttá szerződésében -, de egyébként is meg fogják tartani az egész szezonra.

Voltak rostermozgások természetesen ma. Egyrészt a Los Angeles Clippers azok után, hogy kitette ma keretéből Lester Hudsont, leigazolta Brendan Dawsont, akit az idei draft 56. helyén húzott hivatalosan a New Orleans Pelicans, tőlük szerezték a draftjogot, illetve a játékost Doc Riversék. Nem meglepő a döntés, hiszen az erőcsatár négy orlandói nyári ligás meccsén 12.8 pontot és 10.3 pattanót átlagolt, háromszor dupla-duplázott. Dawson szerződése valószínűleg két évre a minimumról szól. A Boston Celtics szabadlistára tette Phil Pressey-t - úgy volt, hogy a David Lee-féle cserébe bekerülhet ő is, de végül csak simán kitették.

Egy játékos szintén elkelt, de Alexey Shvedet egy ideig nem látjuk az NBA-ben, ugyanis egy 3 éves szerződést kötött hazája egyik legjobb csaptával, a Himki Moszkvával. Minden nyáron lesz NBA kilépési lehetősége a hátvédnek.

David Pick (eurobasket.com) értesülései szerint a Dallas Mavericksnél ezúttal természetesen újabb magasember került terítékre, ezúttal egy erőcsatár, Tyrus Thomas. A korábbi 1/4-es Las Vegasban edz és több csapat is megnézte már - többek között a Fenerbahce Ülker is -, úgyhogy a Mavs nincs egyedül. A hírek szerint jó fizikai formában lévő Thomas az előző idényben a Memphisnél alig kapott lehetőséget és a D-Ligában sem mutatott semmi átütőt. A Houston Rocketsnél Chuck Hayes leigazolása merült fel és Marc J. Spears (Yahoo Sports) értesülései szerint kölcsönös az érdeklődés a két fél között - Hayes már hat idényt lehúzott a Rocketsnél korábban.

A végére pedig megint a Milwaukee Bucks, ahogy reggel is, Lena Taylor szenátor ugyanis a médiának elmondta, megegyezés történt, a mai napon Wisconsin állam szenátusa meg fogja szavazni a csapatnak azt a 250 millió dollárt, ami szükséges ahhoz, hogy megépüljön a gárda új arénája. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus