Hírmorzsák 2015-07-16 (09:00)

Wall kiakadt, hogy Reggie Jackson ugyanannyit kap, mint ő. Amare kész bármire, amit a Heat kér tőle. Bird azt mondta Ellisnek, hogy ő az utolsó láncszem a bajnoki címről szőtt álmaikban, ezzel győzte meg a játékost. Prohorov két héten belül a Nets és Barclays Center egyedüli tulajdonosa lehet. Karl szerint beszélt másokkal Cousins elcseréléséről, de soha nem került ehhez közel. Új tanácsadója van Ranadive-nek. Ainge szerint a tapasztalt játékosok nagyon fontosak a fiatalok fejlődése szempontjából. Morey szerint a biztonság vonzó, ezért írtak alá a nagyobb nevek közül sokan hosszútávra a sapka emelkedése ellenére is. A Hawks sokra tartja Carrollt, de nem volt mindenkire pénzük. Crabbe súlyosnak tűnő sérülést szenvedett. Bonner (1 év, vet.min) maradt a Spursnél, Norman Powell megkapta szerződését a Raptorstól.

A Washington Wizards irányítója, John Wall Jorge Castillóval (Washington Post) beszélgetett az új szerződésekről - mint ismert, Wall 2013-ban 5 évre 80 millió dollárért hosszabbított, ami az új kontraktusok fényében lassan kifejezetten olcsónak számít. Wall szerint mindenki róla beszélt, mikor megkapta a pénzét, most meg olyan játékosok kapnak 85-90 milliókat, akik még semmit nem értek el, még All-Starok se voltak soha. Ők valószínűleg jókor érkeztek a ligába és az új kollektív szerződés jókor indult a szempontjukból, de ott van például Reggie Jackson, aki 5 évre 80 milliót kap, ugyanannyit, amennyit ő. Nem tudja kontrollálni az eseményeket, ez van, ő azonban örül a többieknek. Boldog, mert szereti látni, ha valakinek teljesül az álma és gondoskodhat a családjáról, úgyhogy nincs ezzel baja.

Történt két sérülés is ma hajnalban. Egyrészt a Portland TrailBlazers dobóhátvédjét, Allen Crabbe-t hordágyon kellett levinni, miután bal bokája megsérült. Úgy tűnt, súlyos az eset, elég nagy fájdalmai voltak a kosarasnak, de egyelőre csak annyit tudni, hogy törése nincs, az MRI pedig ma lesz. Willie Cauley-Steinnek is a bal lábával voltak gondok, de ő meccsben maradt és úgy tűnt, hogy nincs komolyabb gondja.

A San Antonio Spursnél kezd alakulni a csapat, miután Matt Bonner zsinórban a 10. szezonjára is marad a gárdánál - Jeff McDonald (San Antonio Express-News) értesülései szerint egy évre a veterán minimumot kapja majd a vajkezű négyes. Másrészt Chris Itz (Pounding the Rock) információi szerint Boban Marjanovics nem a veterán minimumot fogja kapni, hanem valószínűleg a bi-annual kivételt, ugyanis 1 évre 2 millió dolláros kontraktust kötött a gárdával.

A Toronto Raptors a kiváló nyári ligás teljesítménye után leigazolta Norman Powellt - a dobóhátvédet a második körben draftolták azzal a draftjoggal (2/46), amelyet Greivis Vasquezért szereztek a Milwaukee Buckstól. Powell négy évet húzott le a UCLA-n, tehát utolsó évében csapattársa volt Golomán Györgynek, a Las Vegas-i nyári ligában pedig 19.3 pontot átlagolt eddig három meccsen úgy, hogy 59.5%-kal dobott a mezőnyből.

Az Atlanta Hawks elnöke és vezetőedzője, Mike Bundeholzer Chris Vivlamore-nak (Atlanta Journal-Constitution) beszélt a csapat nyári döntéséről, amelyben Paul Millsap megtartását helyezték előtérbe DeMarre Carrolléval szemben. A tréner szerint lehet játszani a szavakkal, hogy kettejük között kellett dönteni, de a lényeg az, hogy nem volt mindenki számára elég költőpénzük. Nagyra értékeltik a kiscsatárt, akinek nagyon komoly része volt a sikereikben, hiányozni is fog nekik, de néha meg kell hozni nehéz döntéseket. Ez is része az NBA-nek - ha jó csapatod van jó játékosokkal, akkor azok megérdemlik a lehetőséget. Nem akar úgy gondolni a történtekre, hogy az egyik játékost választották a másik helyett - inkább úgy tekint az eseményekre, hogy nem volt mindenkinek elég helyük, lehetőségük.

A Miami Heat új magasembere, Amare Stoudemire Michael Wallace-nak (ESPN) elmondta, bármire kész, amit a szakmai stáb kér tőle. Bármennyit tud játszani, bármilyen hosszú periódusokban képes a pályán lenni, amit csak Erik Spoelstra vezetőedző szeretne. Bármit megtesz a győzelemért.

Ric Bucher (Bleacher Report) forrásai szerint két héten belül bejelenthetik, hogy Mihail Prohorov megvette Bruce Ratner részét is a Brooklyn Netsből és a Barclays Centerből, így mindkét helyen ő lenne a 100%-os tulajdonos. Bár ez ellentétes lenne azokkal a hírekkel, amelyek az elmúlt hónapokban láttak napvilágot, és amelyek szerint Prohorov a tulajdonrésze egy részét szeretné eladni, de a NetsDaily úgy tudja, hogy az orosz multimilliárdos nem akarja a csapatot és a csarnokot teljes mértékben a fennhatósága alatt tudni, Ratnernek azonban adósságai vannak Prohorov felé, amit törlesztenie kell, a határidő pedig lassan, de biztosan közeledik.

A Sacramento Kings vezetőedzője, George Karl Ken Bergernek (CBS Sports) bevallotta, hogy beszélt DeMarcus Cousins elcseréléséről más csapatokkal, de soha nem árulta aktívan a centert. A tréner úgy fogalmazott, hogy évente 4-5 alkalommal vannak bizonyos találkozók más csapatok képviselőivel, mikor felmerülnek olyan kérdések, hogy "mi lenne, ha..." - ezekből viszont 99%-ban nem lesz semmi. Szerinte azonban az ilyen beszélgetések is az edző feladatai, mert jobb pozícióba hozza őket, jobban fogják tudni, ki mennyire tartja a játékosaikat a ligában. Szerinte nem volt olyan tárgyalása senkivel, amely közel lett volna ahhoz, hogy megvalósuljon, és soha nem gondolta azt, hogy Cousins nem lesz a játékosa a most következő idényben.

Ugyancsak a Kingshez tartozik, hogy Jason Levien Vivek Ranadive nem hivatalos tanácsadója lett. Levien korábban volt játékosügynök (Kevin Martin, Luol Deng), dolgozott a Sacramento segéd GM-jeként Geoff Petrie regnálása alatt, majd volt a Memphis Grizzlies vezérigazgatója is.

A Boston Celtics GM-je, Danny Ainge Steve Bullpettnek (Boston Herald) elmondta, David Lee és Amir Johnson megszerzése a fiatalok számára is fontos lesz. Ainge szerint a tapasztalt, veterán játékosok sokat segítenek a fiataloknak, megmutatják nekik, hogyan játszanak, hogyan éljenek és hogyan jussanak túl a nehezebb időszakokon, ráadásul egyszerűen jobbá teszik a többieket a pályán a jelenlétükkel. Nagyon fontosak a játékpercek a fiatalok szempontjából, de ez nem minden, fontos, hogy az idősebbek megmutassák, hogyan is kell játszani. A szakvezető szerint ha bármelyik jobb NBA játékost megkérdez az ember, hogy ki volt rá a legjobb hatással, akkor valaki olyan veteránt fog mondani, akivel fiatalabb korában egy csapatban játszott.

Az Indiana Pacers új dobóhátvédje, Monta Ellis Michael Marot-nak (Associated Press) elárulta, akkor döntötte el, hogy Larry Birdéket választja, mikor az elnök azt mondta, ő az utolsó darab a csapat bajnoki címről szőtt álmaiban. Ellis szerint Bird pontosan azt mondta, amit kellett, onnantól már könnyű volt döntést hoznia. Nagyon jól érezte magát a meetingen, mert úgy érezte, tényleg szükségük van rá.

Az idei nyárhoz tartozik, hogy bár több nagy névnél is úgy számoltak, hogy rövid szerződést kötnek, mert jövőre és 2017-re nagyot fog emelkedni a sapka, ennek ellenére a legtöbb játékos hosszútávra kötelezte el magát. A Houston Rockets GM-je, Daryl Morey azt nyilatkozta Kevin Arnovitznak (ESPN), hogy a biztonság nagyon csábító, márpedig így a hosszabb kontraktusok most a játékosoknak és a csapatoknak is előnyösek voltak. Majdnem 20 millió dollárral fog nőni a sapka jövő nyáron, ám jóval kevesebb nagy név lesz majd a piacon, nem lesz kire elkölteni a plusz pénzt. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus