Hírmorzsák 2015-07-30 (10:30)

LeBron mégsem vonul vissza a válogatottságtól, ott lesz a riói olimpián? A Sunsnál továbbra is hisznek a kétirányítós rendszerben, McDonough GM beszélt erről bővebben is. Andre Miller a Minnesotánál, Chuck Hayes a Rocketsnél folytatja (mindketten 1 év, vet.min). Jerry Stackhouse a Toronto segédedzője lett. Lavoy Allen szerint a Pacers nagyon jól fog kijönni a stílusváltásból, őt is azért tartották meg, mert képes a gyorsabb játékban is hatékony lenni.

Ugyan úgy tűnt korábban, hogy LeBron James erősen hajlik a válogatottságtól való visszavonulás felé a 2012-es olimpia után, miután megmondta, hogy a 2014-es vb-n nem szerepel majd, a 2016-os riói ötkarikás játékokon pedig kétséges a játéka, ám a Team USA GM-je, Jerry Colangelo a The Score munkatársának azt nyilatkozta, hogy szerinte ez még egyáltalán nem eldöntött tény és LeBron szeretne a 2016-os csapat része lenni. A vasembernek tartott Jamesnél lassan a kor is számíthat, mivel több mint 41.000 percet töltött a parketten már a ligában, plusz három olimpián is képviselte már az Egyesült Államokat.

A Phoenix Sunsnál még mindig hisznek a kétirányítós rendszerben - ez 2013/14-ben működött, tavaly azonban a szintén nem rossz eredmények mellett elég sok gond adódott abból, hogy Eric Bledsoe-nak, Goran Dragicnak és Isaiah Thomasnak is kellett a kezébe a labda. A GM, Ryan McDonough azt nyilatkozta Rob Mahoney-nak (Sports Illustrated), hogy a rendszer jó, amíg a játékosok is hisznek benne. Azokat a kosarasokat értékelik sokra, akik a gyorsindításoknál kreatívak, kosarakat tudnak szerezni, és ha nem lehet lerohanni az ellenfelet, akkor is gyorsan alakítják ki a helyzeteket és jók elzárás-leválás játékban.

McDonough szerint minél több ilyen ember van a pályán, annál jobb. A szakvezető úgy gondolja, az előző idényben az volt a probléma, hogy volt három olyan emberük is, akik nagyon magas szinten képesek játszani és mind a kezében akarta tudni a labdát. 48 meccs után azonban így is 28-20-szal álltak úgy, hogy több meccset is csak a dudaszóra kapott kosárral vesztettek el, úgyhogy úgy érzi, ez a kétirányítós dolog egyáltalán nem bukott meg vagy volt katasztrófa, ahogy néhányan hiszik. Nem működött annyira jól, mint várták és a játékosok sem fogadták annyira jól, mint várták, ennek a hatásaival kellett megbírkózniuk.

Két aláírás történt ma hajnalban. Andre Miller is talált csapatot magának, miután a Minnesota Timberwolves irányítója lett. Miller akár még hasznos is lehet Flip Saunderséknél, hiszen jelen állás szerint a még elég éretlen Tyus Jonesnak, vagy az egyébként dobóhátvéd Zach LaVine-nek kellett volna Ricky Rubio cseréjeként játszani, ő pedig kisebb periódusokra akár sérülés esetén pótolhatja is a kezdőben, ráadásul hatalmas tapasztalata van, amivel sokat segíthet a fiataloknak. A másik szerződtetés nem meglepő, miután napok óta tudni, hogy Chuck Hayes visszatér a Houston Rocketshez - 2006 és 2011 között már volt a texasiak játékosa. Egy évre a veterán minimumot kapja a magasember is, csakúgy mint Miller.

A Toronto Raptorsnél is voltak igazolások, de a szakmai stábban, kijelölték ugyanis Dwane Casey segédedzőit, akik között Rex Kalamian és Andy Greer mellett ott van Jerry Stackhouse is. Utóbbi 18 évet töltött a ligában és ez lesz első edzői állása az NBA-ben.

Az Indiana Pacers leginkább azért igazolta le hosszabb távra is Lavoy Allent, mert az erőcsatár képes magasabb sebességi fokozatban is játszani, erről maga az érintett mesélt Scott Agnessnek (Vigilant Sports). Allen szerint nagyon is jól fognak kijönni ebből a stílusváltásból, hasznukra lesz, mert jó kinti dobóik vannak és olyan magasembereik, akik szeretnek és tudnak is lépést tartani a gyorsabb játékkal, az állandó futással. Csapattársa, az idén nyáron szintén megtartott Shayne Whittington Candace Bucknernek (Indianapolis Star) azt mondta, hogy szerinte Allennek kiugróan jó szezonja lesz, mert nagyon jó pattanózó és támadásban is kifejezetten jól használható, nagyon jól dob középtávolról is.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus