Hírmorzsák 2015-08-06 (09:40)

Danny Green szerint LMA érkezésével és Leonard megtartásával Popovich hosszabb távon is marad a Spurs edzője. Afflalo szerint Melónak elévülhetetlen érdemei vannak abban, hogy ő a Knickst választotta, mindketten hisznek abban, hogy PO-ba juthatnak 2016-ban. Gallinarinak kellemes meglepetés volt, hogy szerződéshosszabbítást ajánlott neki a Nuggets, elégedett volt a csapat nyári lépéseivel. Devin Harris szerint változni fog szerepe Deron Williams érkezése és Barea megtartása után, a DeAndre Jordan ügyről továbblépett a franchise. Türkoglu az NBA-ben akar maradni. A New York 2 éves szerződést ad Thanasis Antetokounmpónak.

A San Antonio Spurs idén nyáron újraigazolt dobóhátvédje, Danny Green Mike Monroe-nak (San Antonio Express-News) azt nyilatkozta, hogy LaMarcus Aldridge megszerzése, illetve Tim Duncan és Kawhi Leonard megtartása miatt úgy gondolja, hogy Gregg Popovich hosszútávon is marad az együttesnél. 

Szerinte ha LMA-t nem sikerül megszerezni és Leonard nem marad, akkor Duncannel együtt visszavonult volna a tréner is, mivel azonban előbbi kettő is a csapatnál van, ez meg fogja hosszabbítani kicsit Popovich San Antonio-i karrierjét. Green hozzátette, hogy mestere imádja a kosárlabdát, és ha nem is lenne edző, nem látja maga előtt, hogy teljesen eltávolodik a sporttól - még ha vissza is vonul majd egyszer, szerinte a vezetőségben vagy annak a környékén marad majd.

A New York Knicks új kettese, Arron Afflalo több New York-i újságírónak elmondta, hogy Carmelo Anthony nagyon fontos szerepet játszott abban, hogy végül a Knickst választotta. Folyamatosan beszélgettek a szabadügynökpiac nyitása előtt és után is. Afflalo szerint azért is volt fontos szerepe Melónak, mert a kiscsatár beajánlotta őt a Knicksnél - voltak már csapattársak korábban a Denver Nuggetsnél, így ismerték egymást. A dobóhátvéd azt is hozzátette, hogy szerinte és Anthony szerint is jó esélyeik vannak arra, hogy PO-ba kerüljenek a most következő idényben.

Szintén ide tartozik, hogy David Pick (eurobasket.com) értesülései szerint a New York egy 2 éves, részlegesen garantált szerződést fog kötni a tavalyi draft második körében kihúzott Thanasis Antetokounmpóval.

A Denver Nuggets swingmanje, Danilo Gallinari Chris Dempsey-nek (Denver Post) bevallotta, hogy kellemes meglepetés volt számára, hogy a csapat már most meg akarta hosszabbítani szerződését - meg is egyezett a két fél, hogy Gallinari a következő három idényben 45 millió dollárt fog keresni. Elmondása szerint nagyon gyorsan igent mondott az ajánlatra, mert szereti a várost, az embereket és jó ideje Denverben játszik már - Szerk.: az sem lehetett azért ellenére, hogy úgy ajánlottak neki elég nagy pénzt, hogy az előző két évben nem tudott huzamosabb ideig egészséges maradni.

Gallinari beszélt a Nuggets nyári lépéseiről, amivel összességében is nagyon elégedett volt, főleg Michael Malone vezetőedző leigazolásával. Az olasz állítása szerint bízik a csapatban, hogy jó döntéseket hoztak az edzőváltással és minden mással kapcsolatban is. Úgy érzi, a vezetőség minden tőle telhetőt megtett azért, hogy a lehető legjobb esélyük legyen győzni. Még egyszer hozzátette, hogy érzése szerint jól választott a Nuggets több témakörben is a nyár folyamán, és reményei szerint már a most következő idényben is elindulhatnak felfelé a tavalyi gyengébb szereplést követően.

A Dallas Mavericks hátvédje, Devin Harris Earl K. Sneednek (Mavs.com) saját szerepéről beszélt a csapaton belül. Úgy érzi, hogy kicsit túlzsúfolt az egyes és kettes poszt, de a nyáron komoly erősítéseket hoztak irányítóba és dobóhátvédbe is. Azt nem tudja egyelőre pontosan, hogy mennyire változik majd a szerepe, de valószínűsíti, hogy többet fog labda nélkül a pályán lenni, hiszen megtartották JJ Bareát és érkezett Deron Williams is. Az edzőtábor után okosabbak lesznek majd, addig nem tudja, hogyan, milyen szerepkörben számolnak vele. Harris azt is elmondta, hogy szerinte az egész franchise túllépett már a DeAndre Jordan ügyön.

Marc J. Spears (Yahoo Sports) jelentette még tegnap, hogy Hedo Türkoglunak ugyan még nincs csapata, de egyelőre meg sem fordul a fejében, hogy ne az NBA-ben, hanem Európában vagy esetleg Kínában írjon alá. Mint ismert, Türkoglu iránt legutóbb a Sacramento Kings érdeklődött, de konkrét tárgyalás a két fél között egy esetleges szerződésről még nem volt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus