Hírmorzsák 2015-08-14 (20:00)

Austin Rivers szerint sok mostani Team USA tagnál jobb játékos, MIP akar lenni a most következő szezonban. Durantnek az előző műtétje után megint eltört a lábközépcsontja, ezért kellett március végén újra műteni. Kobe akar játszani a válogatottban, de garantált helyet nem szeretne. Steph Curry szerint vicces, hogy a következő idényre nem ők a favoritok a fogadóirodák szerint. Jimmy Butler úgy gondolja, hogy irányító, és szerinte az edzőváltáson, illetve a lehetőségek jobb kihasználásán múlik a szezonjuk. LeBron szerint Love All-Star lesz, nyári meetingjüket csapattársa kezdeményezte.

A Los Angeles Clippers hátvédje, Austin Rivers házhoz ment a pofonért, miután amerikai idő szerint reggel volt egy kis megosztanivalója twitteren. Rivers úgy érzi, hogy sok tegnap, a Team USA "házimeccsén" szereplő résztvevőnél jobb játékos. Hozzátette ugyan, hogy bizonyítania kell ezt a most következendő idényben, szeretne MIP, azaz a legtöbbet fejlődött játékos lenni, mert miért ne, de addigra már kapta a savat az őt követőktől - csak összehasonlításképpen, ezen a linken eléritek a ma hajnali meccs két keretét.

Rivers ezt követően próbált kicsit kihátrálni, azt írta ugyanis, hogy nem szeretné, ha félreértenék, mindenki, aki ott volt az edzőtáborban, megérdemelten volt jelen, de úgy érzi, hogy neki is lett volna ott helye. Nem akart személyeskedni, minden válogatottat nagyszerű játékosnak tart, és dolgoznia kell tovább, hogy ő is odakerülhessen. Végül azzal zárt, hogy a szavak nem jelentenek semmit, a cselekedetekkel kell bizonyítania.

A Team USA edzőtáborában mesélt az Oklahoma City Thunder sztárja, Kevin Durant, aki Kevin Dingnek (Bleacher Report) elmondta, hogy volt egy törés a lábfejében, azért kellett újra megműteni március 31-én. A 2014-es MVP-nél egyébként egy olyan csontnövelő és erősítő anyagot használtak, amit az FDA (az amerikai kormány élelmiszerekkel és gyógyszerekkel foglalkozó szövetségi szerve) nem hagyott még jóvá olyan műtéteknél, amelyeknél a lábfejbe ültetik ezt a bizonyos anyagot. Ez hosszabb felépülési időt is vett igénybe, mivel további beavatkozást vont maga után, hogy biztosítsák, nem nő túlságosan nagyra a csont.

Durant azt mondta, hogy olyan, mintha egy plusz rétegnyi csontja lenne. Emiatt tartott tovább a gyógyulása - ez volt a leghosszabb felépülési idővel járó beavatkozás, de ez volt a legbiztosabb is. Egy Los Angeles-i ortopéd sebész - aki egyébként nem volt érintett a műtétben - azt mondta, nem lehet biztosra mondani semmit, de semmi akadálya nincs annak, hogy Durant újra teljesen egészséges legyen, mint a Lopez testvérek, Michael Jordan vagy Pau Gasol, akiknek szintén ugyanez a csontjuk tört el, de később semmi problémájuk nem volt vele.

Szó volt már tegnap arról, hogy Kobe Bryant a jövő évi, riói olimpián vonulhat vissza a kosárlabdázástól, ha elég jól játszik a most következő szezonban. Jerry Colangelo, a válogatott GM-je Dave McMenaminnek (ESPN) elmondta, hogy a Los Angeles Lakers ikonjával beszélt nemrég és Bryant azt mondta neki, szeretne a válogatottban még utoljára játszani, és szeretné Rióban egy aranyéremmel befejezni, ha úgy dönt, hogy abbahagyja az idény végén. Colangelo elmondása szerint Kobe tette hozzá gyorsan, hogy nem akar garantált pozíciót, bizonyítani akar, hogy van helye a csapatban, elég magas szinten tud még ehhez játszani, Colangelo pedig megmondta neki, hogy az esélye meglesz.

A Golden State Warriors sztárjának, Stephen Currynek más problémája van, méghozzá az, hogy nem ők a favoritok a következő szezon megnyerésére, amit elég viccesnek talál. Curry Ken Bergernek (CBS Sports) elmondta, hogy ők a bajnokok és jövőre még jobbak lesznek, hiszen már tapasztaltabbak, ennek ellenére sem őket tartják a legesélyesebbnek a fogadóirodák - a Cleveland Cavaliersre 11-et fizetnek a 4-hez, míg a Warriorsre 9-et a 2-höz. Curry úgy gondolja, hogy nagyon sok minden történt, többen próbáltak újjáépülni, erősíteni, de vannak csapatok, akik még pályára sem léptek, de már jóval esélyesebbnek tartják őket. A Warriors irányítója szerint csak rajtuk múlik, hogy ki tudják-e használni idén is, amit tavaly már felépítettek.

A Chicago Bulls játékosa, Jimmy Butler Sam Smith-szel (Bulls.com) beszélgetett, és állítólag vicc nélkül azt mondta, hogy úgy gondolja, ő egy irányító. Nagyon sokat dolgozott az elzárásos játékán, a labdakezelésén, a betörésein, a floaterein, minden olyan dolgon, ami egy játékmesternek fontos. Ha lehetősége lesz rá, akkor többet fog pick-and-rollt játszani, szeretne tripla-duplákat szállítani. A labdakezelésén kell még dolgoznia saját elmondása szerint, hogy ki tudja passzolni az üresen lévő társainak a labdát. De megmondta Fred Hoiberg vezetőedzőnek is, hogy ha az a kérdés, milyen poszton játszana a legjobban vagy legszívesebben, akkor az irányítót mondja.

Butler Vincent Goodwillnek (CSN Chicago) azt is elmondta, hogy tudja, nagyon sok múlik az edzőváltáson és azon, hogy ki tudják használni a lehetőségeiket. A kosaras azt mondta, hogy ugyanaz a keret áll rendelkezésükre, és azt ugyan nem tudja, hogy ez elég lesz-e ahhoz, hogy tovább jussanak, mint az előző idényben, de majd kiderül, legutóbb nem volt elég. Edzőváltáson estek keresztül, de a játékosok ugyanazok. Volt esélyük a Cleveland Cavaliers ellen is, ott voltak a lehetőség kapujában. Ha egészségesek tudnak maradni, akkor a most következő szezonban is ott lehetnek majd a végjátékban.

És ha már szóba került a Cavs, akkor zárjunk velük, LeBron James ugyanis nemcsak Tristan Thompsonról, hanem Kevin Love-ról is mesélt Brian Windhorstnak (ESPN). LeBron elmondása szerint Love kereste meg őt, hogy beszéljenek a szezonról és arról, milyen jövő elé néz az együttes. Ő nagyon is nyitott volt erre a meetingre, hiszen ő is azok között az emberek között volt, akik azt akarták tavaly nyáron, hogy cseréljenek érte. Az, hogy hosszútávra kötelezte el magát Love, megmutatta számára, hogy milyen ember is csapattársa. Szerinte kitűnő éve lesz az erőcsatárnak, All-Star lesz a most következő idényben és sokkal vokálisabb is lesz a pályán, mint az előző szezonban.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus