Hírmorzsák 2015-08-19 (21:00)

Újonc-kérdőív: Kevin Durant a kedvenc a most draftoltak között Kobe és LeBron előtt, Okafornak jósolják legtöbben az Év Újonca díjat és a legjobb karriert is, Hollis-Jefferson a legjobb védő és a legviccesebb is, az indianai Joe Young volt a legnagyobb steal és a játék gyorsaságától tartanak a legtöbben - a teljes eredménysor a további kérdésekkel és válaszokkal. Stephenson szerint új csapattársai gyorsan megszokják majd pályán mutatott intenzitását, bajnok akar lenni és bizonyítani is akar. Big Baby szívesen térne vissza a Clippershez, szerinte Rivers edzői stílusa változott az évek során és sosem volt rosszban Paul és DeAndre Jordan. 

Mint minden évben, úgy idén is megkért 36 újoncot a liga, hogy adják le szavazataikat bizonyos kérdésekben. Az nem meglepő, hogy Jahlil Okafort jósolják a legtöbben az Év Újonca díjra (41.2%), az már kicsit jobban, hogy mögötte a detroiti Stanley Johnson lett a második (19.4%) Karl-Anthony Towns előtt (12.9%). Jóval megosztottabb volt a válaszadás arra a kérdésre, hogy kinek lesz a legjobb NBA karrierje - erre is Okafort mondták a legtöbben (24.1%) Towns előtt (17.2%), a harmadik viszont megosztva Emmanuel Mudiay és meglepetésre a Dallas Mavericks által választott Justin Anderson lett (13.8%).

A legatletikusabbnak az előbb említett Justin Andersont tartják (27.8%) a portlandi Pat Connaughton előtt (13.9%). A legnagyobb steal a most draftoltak szerint a második kör 43. helyén, az Indiana Pacers által kiválasztott Joe Young volt (12.1%) RJ Hunter, Tyus Jones, Bobby Portis és Justise Winslow előtt (9.1% egyenként). A legjobb shooter kérdés volt a legegyértelműbb, itt a válaszadók 58.8%-a gondolja a legjobbnak a phoenixi Devin Bookert a már említett Connaughton, Hunter kettős előtt (8.8%). A legjobb védő kérdés volt az egyik legszorosabb az első háromban, itt Rondae Hollis-Jefferson nyert (23.5%) Stanley Johnsont (20.6%) és Winslow-t (17.6%) megelőzve.

Hollis-Jefferson nyert még egy kategóriát, őt tartják ugyanis a legviccesebbnek a társai (44.3%) Frank Kaminsky előtt (25.7%). D'Angelo Russell nyerte a legjobb irányító kategóriát (40%), méghozzá elég nagy különbséggel Tyus Jones (17.1%) és Mudiay előtt (14.3%). A legtöbben a játék sebességére szavaztak (38.6%), mikor azt kellett kiválasztani, mi lesz a legnagyobb kihívás az egyetemi ligáról az NBA-re való átszokásnál, emögött a szezon hosszúsága (18.6%), a fizikalitás (17.1%) és az életstílus, valamint az időbeosztás kapott még értékelhető mennyiségű szavazatot (11.4%). Az újoncok között Kevin Durant a kedvenc (21.2%) Kobe Bryantet (18.2%) és LeBron Jamest (15.2%) megelőzve. A teljes szavazást ezen a linken megnézhetitek!

A Los Angeles Clippers új játékosa, Lance Stephenson Ben Bolch-nak (Los Angeles Times) azt nyilatkozta, hogy szerinte új csapattársai elfogadják majd a pályán mutatott intenzitását, azt a fajta vezetői hozzáállást, ami szerinte Chris Pauléhoz hasonlítható. Stephenson szerint hiányzott valaki eddig a Clippersből, aki elég kemény ahhoz, hogy senki előtt ne hajtson fejet. Hozzátette azt is, az a célja, hogy bajnoki címet nyerjen, hogy nagyon jól játsszon, és hogy bizonyítson minden benne kétkedőnek, hogy tévedtek. Szerinte nagyon sokan megkérdőjelezik a játékának minőségét és azt is sokan mondják, hogy rossz hatással van az öltözőn belüli hangulatra, de erre semmi bizonyíték nincs, idén pedig meg akarja mutatni, hogy pont az ellenkezője igaz.

A tavaly még a Clippersnél játszó Glen Davis a CBS Sports Radio egyik adásában azt nyilatkozta, hogy szeretne visszatérni az együtteshez, mert Doc Rivers edzői stílusa és rendszere fekszik neki. Szerinte a trénernek is szüksége van valakire, aki megcsinálja az elzárásokat és piszkos munkát. Otthon érzi magát a Clippersnél, most már "csak" meg kell egyezniük a szerződésben. Big Baby úgy érzi, hogy Rivers edzői stílusa változott az évek során, a Clippersnél sokkal aktívabb a fiatalok miatt, mint az idősebb, tapasztaltabb Celticsnél volt. Davis szerint egyébként túlzás volt a nyáron felmerülő pletyka, hogy Chris Paul és DeAndre Jordan nincsenek beszélőviszonyban, sose volt közöttük ekkora a probléma. Akadtak nézeteltérések, de egész évben együtt tudtak dolgozni és szórakozni is, amikor erre volt lehetőség. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus