Hírmorzsák 2015-08-20 (10:15)

LeBron egy tweetje ér a legtöbbet az összes amerikai sportoló közül, 140.000 dollárt. Brad Stevens elégedett a Boston újoncaival, munkamoráljukkal. Marcus Smart elkezdhette az edzéseket ujjsérülését követően. Hivatalos, hogy Embiid kihagyja a következő idényt, Hinkie szerint további cseréket, igazolásokat is terveznek. Terry is megerősítette, hogy marad Houstonban, a Rockets szeretne szerződést adni Montrezl Harrellnek is. David Stern lehet New York polgármestere 2017-től? Jason Williams nyári produkciója (videó). A Wizards leigazolta Jaleel Robertset.

Az Opendorse készített egy kis vizsgálatot, hogy kinek mennyit ér egy-egy tweetje - a cég az egyes vállalatokat próbálja összehozni a sportolókkal, hogy a közösségi médiában reklámozzák a cégeket - és LeBron Jamesé ér a legtöbbet az NBA-ben, 140.000 dollárba kerülne, ha valaki vele szeretne reklámozni egyetlen twitter-bejegyzés erejéig. A dolog nem meglepő, mivel 23 millió emberhez jut el LeBron egy tweetje, ezért ér egy bejegyzés 140.000 dollárt, ami egyébként a legmagasabb szám minden amerikai sportolót figyelembe véve.

Az Opendorse vezérigazgatója szerint még így is jól jár az ember, a TV-ben ötször ennyiért lehet felületet venni, hogy ugyanennyi emberhez jusson el a kívánt reklám. Kevin Durant (66.500) és Kobe Bryant (42.500) vannak még a dobogón, de azt az Opendorse is elárulta, hogy egy 20.000 dolláros szponzoráció volt a legtöbb, amit eddig össze tudtak hozni egy cég és egy sportoló között, a legtöbb ilyen jellegű üzlet 1000 és 2500 dollár közötti összegről szól, LeBron pedig nemrég visszautasított egy hatszámjegyű ajánlatot, hogy valakit a twitterén reklámozzon.

A Boston Celtics vezetőedzője, Brad Stevens azt nyilatkozta Judy Cohennek (WEEI 93.7 FM), hogy nagyon tetszik neki, amit az idén draftolt játékosoktól, Terry Roziertől, RJ Huntertől és Jordan Mickey-től látott - utóbbit külön ki is emelte, a magasember jó benyomást tett rá azzal, hogy magasságához képest kifejezetten atletikus. Stevens azt mondta, hogy mindhárman szeretnek és akarnak is dolgozni, így beleillenek abba a kultúrába, ami jelenleg az együttesnél van és amit ő szeret. Szintén ide tartozik, hogy Marcus Smart elkezdhette a kosárlabdával kapcsolatos tevékenységeket - egy hónapja, a nyári ligában ujjsérülést szenvedett a Portland TrailBlazers ellen, azt pihente ki eddig.

A Washington Wizards nem garantált szerződést kötött Jaleel Roberts-cel - tehát gyakorlatilag meghívták az edzőtáborra. A centert nem draftolták a UNC Asheville-ből és a nyári ligában sem vett részt - az egyetemen 4.1 pont, 3.2 pattanó és 1.4 blokk voltak az átlagai. Sok esélye nincs a játékosnak a keretben maradni, mivel ő a 16. embere már a fővárosiaknak, de a másik 15 kosaras garantált kontraktussal rendelkezik - centerben egyelőre nem túl sok ember bevethető a fővárosiaknál, ez esetleg a malmára hajthatja a vizet.

Tegnap este Jason Terry is megerősítette Mark Bermannek (FOX 26 Houston), hogy visszatér a Houston Rocketshez, ahogy arról már reggel olvashattatok. Az ESPN értesülései szerint ettől függetlenül a csapat továbbra is tárgyal a második körben draftolt Montrezl Harrell-lel is, vele is meg akarnak egyezni - a magasember az előző idényben 15.7 pontot és 10.4 pattanót átlagolt.

Szintén hivatalos lett, hogy Joel Embiid a most következő idényt is kihagyja, legalábbis a csapat is megerősítette az eddigi híreket. Sam Hinkie GM azt is elmondta, hogy nem igaz, hogy újra eltört volna Embiid lába, egyszerűen kevésbé gyógyult, mint amire számítottak. Hinkie egy másik témakörrel kapcsolataban azt is elárulta, hogy még mindig keresik a lehetőségét, hogy cseréljenek, elmondása szerint nagyon aktívak a piacon, több csapattal is tárgyalnak, emellett a szabadügynökök között is nézelődnek még - azt nem árulta el, mely posztokon akarnak erősíteni.

Richard Johnson (New York Post) értesülései szerint a liga egykori kommisszárja, David Stern újra reflektorfénybe kerülhet, Stern barátai ugyanis egyre inkább megpróbálják rábeszélni az NBA egykori urát, hogy induljon New York város polgármesteri posztjáért 2017-ben most, hogy úgy néz ki, egyre kevesebb esély mutatkozik arra, hogy a jelenlegi polgármestert, Bill di Blasiot újraválasztják. Az egyik forrás szerint Stern unatkozik és mindig is érdekelte a politika - egyébként New York-i születésű és a demokrata párt híve, nem egyszer támogatta is őket. Johnson úgy tudja, hogy jelenleg maga az érintett nem akar indulni a polgármesteri címért, több cégnek is tanácsadója és ezzel elégedett is.

A végére pedig White Chocolate, azaz Jason Williams és a 2015-ös orlandói Pro Am ligában mutatott teljesítménye:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus