Hírmorzsák 2015-08-31 (20:45)

O'Neal és Bryant podcastje: Shaq nem utálja Kobe-t, bár korábban sértette Bryant állandó provokálása. Kobe ökölcsatára ment volna O'Neallel, a világ leghülyébb vagy legbátrabb emberének gondolta magát emiatt. Tristan Thompson most már csak maximumot ír alá a Cavsszel. Olshey szerint Aldridge döntése után egyből Lillard köré kezdtek építkezni. Kendall Marshall iránt érdeklődik a Sixers és a Timberwolves is.

Ma adták le a The Big Podcast With Shaq új adását, amelyben Shaquille O'Neal és Kobe Bryant beszélgettek a Los Angeles Lakersnél megromló kapcsolatukról. O'Neal azzal kezdte a beszélgetést, hogy szeretné, ha mindenki tudná, nem utálja Kobe-t, ma úgy jellemezné a köztük akkoriban lévő vitákat, mint munkahelyi nézeteltérést. Mindketten fiatalok voltak, de mivel 4 döntőt játszottak együtt és hármat meg is nyertek, így szerinte sok mindennel nem volt hiba. Sok volt köztük a veszekedés, nagyon sok mindenben nem értettek egyet, de ez mindkettejüket motiválta is egyben.

Ahogy arról múlt csütörtökön már beszámoltunk, Bryant elmondta, hogy idióta volt fiatalabb korában. Szerinte is megvoltak a viták, de a legnagyobb gond az volt, hogy a sajtóban próbálták lejátszani a kettejük közötti versenyt, ezt ma már semmiképp nem tenné, házon belül rendezné a viszonyt. Néha úgy érezte, hogy teljesen elment az esze, mert hajlandó lett volna ökölcsatára is Shaq-kel és néha akarta is, hogy idáig fajuljanak a dolgok. Számtalanszor volt olyan, hogy otthon elgondolkodott magán, hogy vagy a leghülyébb vagy a legbátrabb ember a Földön. 

Shaq azt is elmondta, hogy Kobe állandó provokálásait sértésnek vette és úgy érezte akkor, hogy nem tiszteli őt eléggé Bryant, közben azonban azt is tudta valahol nagyon mélyen, hogy ez a srác senki ellen nem fog meghátrálni a pályán. Tudta, hogy egykori csapattársa látta, ahogyan ő is nekiment mindenkinek, akárkiről volt szó, így amikor vele szemben ugyanezt látta a dobóhátvédtől, tudta, hogy a meccseken is hasonló mentalitása lesz, senkitől nem fog félni.

A Portland TrailBlazers GM-je, Neil Olshey Gary Washburnnel (Boston Globe) beszélgetett a nyárról. Elmondta a nyilvánvalót: több tapasztalt szabadügynökük is volt, de az egész nyaruk LaMarcus Aldridge döntésétől függött. Már július 3-a előtt is szereztek pár játékost - ekkor értesítette őket LMA, hogy elhagyja a Blazerst -, akikről úgy érezték, hogy mindkét forgatókönyvnél hasznosak lesznek - az előző maghoz is jól illettek, de egy másik irányba is el lehet velük indulni.

Felkészültek arra is, mi van, ha a magasember lelép, nem akartak két szék közé a pad alá esni, így amikor megtudták, hogyan döntött Aldridge, azonnal Damian Lillard köré kezdtek építkezni, olyan játékosokat szereztek, akik pályafutásuk hasonló stádiumában vannak, mint az irányító. Most Lillard a legjobb játékosuk, kétszeres All-Star és olyanokat igazoltak, akiknek a játéka jól illik az irányító mellé, akik a csapat által játszott rendszerben is jól fognak tudni teljesíteni, és akik Lillarddel együtt tudnak fejlődni a továbbiakban.

Ric Bucher (Bleacher Report) értesülései szerint a Cleveland Cavaliers erőcsatára, Tristan Thompson most már nem ír alá semmilyen hosszútávú szerződést az ohiói együttessel, csak akkor, ha maximum kontraktust kap - mint ismert, Thompson 5 évre 80 millió dollárt már visszautasított, de korábban "csak" 85 milliót szeretett volna 5 évre, ez most 90 millió fölé került, jövő nyáron pedig jelentősen több pénzt kaphat még ennél is. Bucher úgy tudja, hogy Rich Paul, a kosaras ügynöke már tájékoztatta is a Cavst, hogy Thompson simán aláírja egy évre a QO-t, ha nem tudnak megegyezni.

Michael Kaskey-Blomain (ESPN) forrásai szerint a Philadelphia Sixers érdeklődik Kendall Marshall iránt, de őt nézegeti a hírek szerint a Minnesota Timberwolves is. A 24 éves játékmester az előző idényben 28 mérkőzésen 4.2 pontot és 3.1 gólpasszt átlagolt 14.9 perc alatt, de januárban elszakadt a jobb ACL-térdszalagja. 16-an vannak egyelőre a Sixers keretében, de csak 11 kontraktus garantált ebből.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus