Hírmorzsák 2015-09-03 (09:15)

Dwight Howardnál töltött fegyvert találtak egy houstoni reptéren, őrizetbe vették egy rövid időre. Abdul-Jabbar szerint Nowitzki egy volume shooter, Bird sokkal jobb vezér volt nála. Glen Davis bal bokáját megműtötték, 8-12 hétig nem edzhet, Jarell Martinnak pedig a bal lábfeje miatt kell kés alá feküdnie, határozatlan ideig nem játszhat. Brandon Armstrong ezúttal Manu Ginobilit parodizálta, az argentinnek tetszett a műsor (videó). A Clippersnek is lesz kabalája ebben az idényben. Jordan Clarksontól elköszönt ügynöksége. A Pacers tudta, hogy egy nagyobb igazolás esetén a Lakers kiszáll a Hibbert-üzletből. Kendall Marshall már a Sixersszel edz.

A Houston Rockets centerét, Dwight Howardot egy rövid időre őrizetbe vették a George Bush Nemzetközi Repülőtéren, miután egy töltött pisztolyt (egy Glockot) találtak nála a kézipoggyásza alján. Howard azt mondta a hivatalos szerveknek, hogy véletlenül maradt a táskájában a fegyver, amely az övé, és amelyet őrizetbe vételét követően át is adott a hatóságoknak - a kerületi ügyész ezt követően nem emelt vádat a játékos ellen, aki egy későbbi géppel tovább is repülhetett. Mázlija van egyébként a középjátékosnak, mert Texasban egy hónapja fogadtak el egy törvényjavaslatot, amely alapján bejegyzett fegyvertartás esetén ha véletlenül marad a táskában a pisztoly, nem emelnek vádat az illető ellen - máshol vagy nemrég még Texasban is ebből baja lett volna Howardnak is.

Nem volt ilyen szerencséje viszont a jelenleg még szabadügynök Glen Davisnek, Marc J. Spears (Yahoo Sports) forrásai szerint ugyanis ma hajnalban megműtötték a magasember bal bokáját - elszakadt szalagokat és csontkinövéseket is rendbe hoztak. Davis 8-12 hétig egyáltalán nem végezhet semmilyen kosárlabdával kapcsolatos tevékenységet, úgyhogy november eleje előtt egészen biztosan nem kezdhet el újra edzeni - mivel jelenleg nincs szerződése, ezzel szinte biztossá vált, hogy nem is lesz, maximum a szezon közben, ha a csapatok látják már, milyen állapotban tud visszatérni.

Szintén sérülten kezdi az idényt és a profi karrierjét is a Memphis Grizzlies újonca, Jarell Martin, aki a tegnapi edzésen ütközött és eltörte bal lábfejét, emiatt műteni kell és határozatlan időre kiszállt. Az előbb említett Spears úgy tudja, hogy az idei draft 25. helyén húzott csatár ma fekszik kés alá, és maximum a beavatkozást követően mondanak nála körülbelüli visszatérési időpontot.

Broderick Turner (Los Angeles Times) értesülései szerint a Los Angeles Clippers azt tervezi, hogy hivatalos kabalájuk lesz nekik is - jelenleg nincs ilyenje a franchise-nak. A hírek szerint szinte biztosan nem lesz meg a kabala a szezonnyitóra, de úgy készülnek, hogy az All-Star gálán már bemutathatják. A szokásos, meccseken betöltött szerepe mellett a kabala jelenne meg a különböző közösségi eseményeken, hogy képviselje a Clipperst.

Az örökranglista pontkirálya, Kareem Abdul-Jabbar a KRLD-FM 105.3 vendége volt kedden, az egykori kiváló center pedig Dirk Nowitzki All-Time helyéről beszélt a csatárok között. KAJ szerint kizárt dolog, hogy a német csillag jobb, mint Larry Bird volt annak ellenére is, hogy Dirk első osztályú, All-Star játékos. Bármikor bekerül az All-Star csapatba, megérdemli, de szerinte Bird sokkal jobb vezér volt nála. Úgy gondolja, hogy a Boston Celtics ikonja a meccs 48 percének minden egyes pillanatában tudta, hol kell lennie a pályán, hogy a leghatékonyabb legyen csapata számára, Dirk pedig nem így játszik. Abdul-Jabbar szerint Nowitzki egy volume shooter (olyan dobó, aki rengeteget vállal és ebből van rengeteg pontja), ráadásul azt is hozzátette, hogy nem kiegyensúlyozott. A center szerint ebben a műfajban csodálatos Nowitzki, nagyszerű pályafutás van mögötte, nem az ő érdemeit próbálja meg csökkenteni, de Larry Birdből egy volt.

Meglepő dolog történt a Los Angeles Lakers hátvédjével, Jordan Clarksonnal, vele ugyanis ügynöksége, az Excel bontott szerződést. Általában ez fordítva szokott lenni, a játékosok váltanak ügynököt, de úgy tudni, hogy Clarkson sem volt elégedett a nem egyértelmű kommunikáció miatt, egymásnak ellentmondó marketinglehetőségeket vázoltak fel neki többször is.

A Lakers egyik tulajdonosa, Jim Buss Eric Pincusnak (Los Angeles Times) adott interjújában elmondta, az Indiana Pacers úgy húzta meg a Roy Hibbert-cserét, hogy tudták, ha az aranysárga-liláknak mégis sikerül valaki nagy nevet igazolniuk, akkor a Lakers eláll az üzlettől. Buss szerint a már említett Bird, aki a Pacers elnöke jelenleg, ezzel tisztában volt, de mindenképpen a reflektorfénybe akarta helyezni a centert, még akkor is, ha nem ment volna végbe a csere.

Jake Fischer (Liberty Ballers) jelentette, hogy Kendall Marshall iránt nemcsak érdeklődik a Philadelphia Sixers, de egy pár napja együtt is edz már a csapattal az irányító, valószínűleg az edzőtáborba meghívást kap.

A végére pedig Brandon Armstrong új kifigurázása, ezúttal Manu Ginobiliről, aki twitteren már jelezte is, hogy nagyszerű lett az új videó, neki nagyon tetszett:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus