Hírmorzsák 2015-09-06 (20:45)

McGee szerint teljesen mások a Mavs centereinek erősségei, próbálja minél egyszerűbbre fogni a játékát. Jack tudja, hogy képes lesz ellátni a kezdő irányító posztját, szerinte ha Bargnani egészséges lesz, produktív szezonja lehet. Jrue Holiday egyre jobb állapotban van, de nem fogják siettetni visszatérését. Winslow dobásán dolgoznak a Heatnél, szerinte a Miami rendszere a sokoldalúságon alapul. Aldridge egyetemi edzője szerint LMA-t csak a bajnoki cím érdekli, nagyon jó csapattárs. Jerrelle Benimon a Cavs edzőtáborában.

A Dallas Mavericks centere, JaVale McGee Earl K. Sneednek (Mavs.com) elárulta, szerinte nagyban különböznek a csapat középjátékosai, ő például atletikusabb, mint a többi ötös poszton bevethető ember a texasiaknál. Szerinte nagy lesz a küzdelem a játékpercekért, de nincs is ezzel gond, hiszen ez is a kosárlabda célja, a versengés, mert ettől mindannyian jobb játékosok lesznek. Neki a blokkolások és a zsákolások mennek és próbálja is minél egyszerűbbre fogni a dolgot - azt mondta, hogy Rick Carlisle vezetőedző is ennyit kért tőle, minél egyszerűbben oldja meg a szituációkat, játsszon minél keményebben.

A Brooklyn Nets irányítója, Jarrett Jack Mitch Abramsonnak (New York Daily News) elárulta, nem nagyon foglalkozik azokkal, akik abban kételkednek, hogy megállja majd a helyét kezdőként Deron Williams lelépését követően. Jack elmondása szerint volt kezdő New Orleansban és számtalan alkalommal Torontóban is, de más csapatoknál is korábban. Csak várni kell és majd meglátja mindenki, hogy el tudja végezni a feladatát. Annak semmi értelme nem lenne, ha most bármit is mondana, hiszen az nem bizonyítana vagy mutatna semmit - ezt majd a pályán kell megtennie.

Jack beszélt csapattársáról, Andrea Bargnaniról is, akivel együtt játszott már egyszer a Raptorsnál is - úgy gondolja, hogy ha elkerülik az olaszt a sérülések, akkor produktív szezonja lehet. Játszottak együtt, tudja, hogy mire képes, milyen tehetséges kosaras Bargnani. A legfontosabb vele kapcsolatban az egészsége - ha nem lesz sérült az idény során, akkor Jack reményei szerint az a játékos lesz, akit draftolásakor képzeltek róla.

John Reid (The Times Picayune) értesülései szerint a New Orleans Pelicans irányítója, Jrue Holiday állapota szignifikánsan javult az elmúlt hónapokban, miután májusban meg kellett műteni - a csapat úgy számol, hogy az edzőtábor kezdetére zöld utat fog kapni az orvosoktól. Alvin Gentry vezetőedző elmondása szerint az a lényeg, hogy ne siettessék a játékmester visszatérését. Természetesen folyamatosan figyelni fogják majd állapotát, az pedig szinte biztos, hogy egy nap két edzést nem fognak neki engedni eleinte, Gentry szerint ennek nem lenne értelme.

A Miami Heat idei első körös draftee-ja, Justise Winslow Barry Jacksonnal (Miami Herald) beszélgetett, és elmondása szerint úgy érzi, hogy ki fogják használni a benne rejlő lehetőségeket. Sokat dolgoznak a játékos kinti dobásán is, de Winslow azt mondta, hogy nemcsak a triplákon, hanem a középtávolikon is. Próbálják természetesebbé, folyamatosabbá tenni a mozdulatát, de egyáltalán nemcsak a hármasokra koncentrálnak. Azt is elmondta a kiscsatár, hogy nem tudja, melyik poszton fog játszani, de az egész rendszer a sokoldalúságon alapszik. Sok nagyszerű játékossal játszik majd egy csapatban, ezért limitált lehetőségei lesznek, de meg kell találnia a módját, hogy hasznos legyen Dragic, Wade és Bosh mellett is.

LaMarcus Aldridge egyetemi edzője, Rick Barnes Jeff McDonaldnak (San Antonio Express-News) elmondta, hogy LMA-t csak a bajnoki cím érdekli, és mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy ezt elérje, bármire van is szükség ehhez. Barnes azt is hozzátette, hogy nagyszerű csapattárs Aldridge, mindent a klubjának rendel alá. Tudja, hogy franchise-player szintű kosaras, de azt is, hogy ha eredményeket akar elérni, ahhoz szüksége van a társaira is. Barnes annyit tett még hozzá, hogy minden elismerése volt játékosáé, hogy valami különleges része akart lenni, ezért a Spurst választotta.

A Cleveland Cavaliers az edzőtáborra leszerződtette Jerrelle Benimont. A játékos tavaly nem kelt el a drafton, ezt követően az idény nagy részét a D-Ligában, az Idaho Stampede-nél töltötte, ahol 44 mérkőzésen 19.8 pontot, 11 pattanót és 4.4 gólpasszt átlagolt. Márciusban kapott egy 10 napos szerződést a Utah Jazztől, de csak két meccsen lépett pályára. Benimon ott volt a Cavs nyári ligás csapatában is, és vele együtt 15 fős a clevelandiek edzőtáborkerete, de ebben nincs még benne Tristan Thompson - ebből a 15-ből 14 kontraktus garantált.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus