Hírmorzsák 2015-09-17 (09:45)

Steph Curry 2024-ig hosszabbított az Under Armourral. Draymond Green egy csapattal beszélgetett, mielőtt megegyezett volna a Warriorsszel. Taj Gibson nem gondolta volna, hogy ilyen fájdalmakkal együtt is tud játszani. Hibbert 6.5 kilót fogyott, hogy alkalmazkodni tudjon a kisebb és gyorsabb ligához, nem gondolkodott, hogy lemondjon-e 2.3 milliós trade kickeréről. Porzingist feltüzelték Phil Jackson szavai, ő nem Shawn Bradley. Reggie Jackson otthonosabban érzi magát a Pistonsnál. Eric Gordon örült, hogy leváltották Monty Williamst és Alvin Gentry érkezett a helyére. Lawson és Beverley között nem dőlt még el, ki legyen a kezdő irányító. Jordan Crawford a Bullsnál, további edzőtábor-szerződések: Suns, Timberwolves, Clippers, Hawks.

James Harden után Steph Curry is új szerződést kötött egy cipőgyártóval, de ő a váltás helyett hosszabbított az Under Armourral 2024-ig. Azt nem tudni, hogy az alapszakasz MVP mennyit keres, de gyaníthatóan kategóriákkal többet, mint az előző megállapodással, amelyet 2013 szeptemberében kötött, amikor elhagyta a Nike-t, az előző kontraktusa ugyanis évi kevesebb mint 4 millió dollárról szólt.

Az UA közleményében természetesen agyba-főbe dicsérte Curryt, szerintük generációnként egy ilyen tehetség van és soha nem látott befolyása van a játékra. A játékos is elmondta a véleményét - a sportszergyártó az első naptól kezdve olyan volt, mintha egy nagy család lenne, és nagyon sok mindent értek el együttműködésük első két évében a pályán és azon kívül is. Ő is dicsérte a másik felet és természetesen mindkét oldal nagyon várja a további közös munkát.

Szintén a Warriorshöz tartozik, hogy Draymond Green Alex Kennedynek (Basketball Insiders) elárulta, egy csapattal beszélt a nyár folyamán, mielőtt hosszabbított volna a bajnokkal, de semmi komoly tárgyalás nem volt, tudta, hogy a Warriorsnél akar maradni - ez volt az egyértelmű célja és csak erre koncentrált. Beszélt Joe Lacobbal és Peter Guberrel is, a két fő tulajdonossal, és nagyon örült neki, hogy a csapat részéről is megvolt a hajlandóság, gyorsan meg tudtak egyezni, nem kellett az egyéves QO-t aláírnia - szerinte ez sokatmondó a franchise-ról, a tulajdonosi körről és a vezetőségről is. Ő is a családhoz tartozik, a "család" pedig megtette, amit meg kellett tennie, ez sokat jelent számára.

A Chicago Bulls erőcsatára, Taj Gibson Vincent Goodwill-lel (CSN Chicago) beszélgetett bokasérüléséről - mint ismert, Gibson az idény egy részét úgy játszotta le, hogy el volt szakadva egy szalagja a bokájában. A játékos elmondta, nem gondolta volna, hogy ilyen fájdalmakkal együtt is képes játszani, de szerette volna segíteni csapatát. Szerinte nagyon jó ötlet volt a műtét a karrierje szempontjából. Csak akkor derült ki, milyen súlyos gondjai voltak, amikor kés alá feküdt, és mint arról korábban mi is írtunk már, a beavatkozást végző sebész megdöbbent, hogy ilyen állapotban is játszani tudott, már az is csoda volt, hogy futott. 

A Los Angeles Lakers centere, Roy Hibbert Mike Bresnahannel (Los Angeles Times) beszélgetett több dologról is. Elmondta egyrészt, hogy nagyjából 6.5 kilót fogyott az off-szezon kezdete óta, de ez nem véletlen - látta, hogy egyre gyorsabb és kisebb lesz a liga az ő posztján is, hogy hogyan nyert a Golden State Warriors, ehhez szeretne egy kicsit alkalmazkodni.

Elmondta azt is, hogy ha hosszútávon gondolkodik, akkor kérdés sem merült fel azzal kapcsolatban, hogy megéri-e lemondania 2.3 milliós trade-kickeréről azért, hogy Lou Williamst és Brandon Basst is le tudja igazolni a Lakers. Ha akarta volna a teljes összeget - csak 100.000 dollárt kapott meg belőle -, akkor nem lett volna csere, ő az Indiana Pacersnél maradt volna és egyébként se kapott volna 2 milliót, hiszen az csak csere esetén jár. Már azért is szélmalomharcot kellett volna vívnia, hogy egyáltalán pályára kerüljön. Abban reménykedik, hogy ezt az összeget be tudja hozni majd a következő években, ha a most következő szezonban jól teljesít az aranysárga-liláknál.

Ha már centerek: a New York Knicks 1/4-en draftolt újonc magasembere, Kristaps Porzingis Stefan Bondyval (New York Daily News) beszélgetett, az újságíró pedig azt kérte tőle, kommentálja az elnök, Phil Jackson azon kijelentését, amelyben Shawn Bradley-hez hasonlította. Porzingis annyit mondott, hogy ez jellemző Jacksonra, így veszi rá ugyanis az embereket arra, hogy a lehető legkeményebben dolgozzanak, őt is feltüzelte. Azt is hozzátette, ő nem Shawn Bradley. A lett játékos arra is kitért, hogy örömmel teljesítette a csapat azon kérését, hogy ne vegyen részt az idei Európa-bajnokságon hazája válogatottjában.

Térjünk át kicsit a kisemberekre. A Detroit Pistons irányítója, Reggie Jackson Keith Langlois-nak (nba.com) azt nyilatkozta, sokkal jobban érzi magát az edzőtábor előtt, mint bármikor a korábbiak folyamán - ebben szerepe lehet annak, hogy az autóvárosiaknál nagyobb a szerepe, illetve annak is, hogy nyáron kapott egy 80 millió dolláros szerződést. Úgy érzi, mintha már régóta a csapatnál lenne, ismerik őt a társak és többségüket ő is. Megtiszteltetésként és áldásként élte meg, hogy Detroitba került. Sokat szenvedtek tavaly, de őszintén hiszi, kifizetődik mindez a végén. Mindenki készen áll az edzőtáborra és így, hogy volt pár meccse megismerni a többieket, sokkal komfortosabban érzi már magát, mintha a nyáron került volna a csapathoz.

A New Orleans Pelicans dobóhátvédje, Eric Gordon Nick Weldonnak (SB Nation) elárulta, azért hívta le játékosopcióját a most következő szezonra és maradt az együttesnél, mert úgy érzi, nagyon tehetséges a gárda, illetve mert a csapat lecserélte Monty Williams vezetőedzőt és Alvin Gentryt nevezte ki a helyére. Gordon elmondása szerint Williams nem tudta rendesen definiálni a szerepét, emiatt folyamatosan ideges volt, és nagyon örült, mikor megtudta, hogy Gentry is a jelöltek között van a főedzői posztra.

A Houston Rockets vezetőedzője, Kevin McHale Jonathan Feigennel (Houston Chronicle) beszélgetett a kezdő irányító kérdéséről. Bár Ty Lawson megszerzése volt a legnagyobb esemény a texasiaknál a nyáron, McHale elmondása szerint egyáltalán nem biztos, hogy kezdő lesz a játékmester, a nyáron 4 évre 23 millió dollárért hosszabbító Patrick Beverley-vel fog megküzdeni a posztért. A tréner azt is elmondta, Lawsonnak átlagos éve volt az előző Denverben, ha a korábbiakhoz hasonlítjuk, és azt várja, hogy védekezésben előrelépjen ahhoz képest, amit eddig mutatott.

Volt nem egy edzőtábor-szerződés az este és a hajnal folyamán. Az Atlanta Hawks DeQuan Jonesszal egyezett meg - a 25 éves swingman legutóbb 2012/13-ban az Orlando Magicnél szerepelt az NBA-ben, aztán egy évet a D-Ligában, a tavalyi szezont pedig az olasz első osztályban, a Cantúnál töltötte. A Chicago Bulls Jordan Crawfordot igazolta le - a 26 éves dobóhátvéd Washingtonban még 15 pontos játékos volt, de egyre inkább kikopott a ligából - az előző idényt Kínában kezdte, majd a D-Ligában fejezte be, nyáron pedig a Dallas Mavericks nyári ligás együttesénél próbálkozott (10.2 pont, 3.0 pattanó, 2.7 gólpassz, 1.5 szerzett labda).

A Phoenix Suns bejelentette, hogy hivatalosan is nem garantált, minimum szerződést adtak Deonte Burtonnek, Kyle Casey-nek, Cory Jeffersonnak, Terrico White-nak és Henry Simsnek - mind az ötükről kiszivárogtak már korábban ezek az információk, velük együtt 18 fős az arizonaiak kerete. A Brooklyn Nets nem garantált kontraktusban egyezett meg Yannick Moreirával. A 24 éves, angolai center idén végzett az SMU-n (11.1 pont, 6.4 pattanó), és júliusban még olyan hírek jöttek ki, hogy a Los Angeles Clippershez szerződik, akiknél a nyári ligában szerepelt (9.6 pont, 5.6 pattanó, 2.2 blokk). A Minnesota Timberwolves pedig Kleon Pennt hívta meg az edzőtáborba - a 29 éves center az előző idényt Puerto Ricóban töltötte (4.6 pont, 5.6 pattanó, 2.1 blokk).

(Volt még egy "igazolás", a Yahoo Sports ugyanis megint bővült, a korábban a Washington Postnál dolgozó Michael Lee ezentúl nekik fog írni. Mint ismert, Shams Charaniával nemrég kötöttek szerződést, Adrian Wojnarowskival pedig júliusban hosszabbítottak - állítólag utóbbi segít összeállítani az új "stábot".)

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus