Hírmorzsák 2015-09-25 (21:00)

Phil Jackson nem hiszi, hogy Kobe visszavonul a nyáron, de abban nem biztos, hogy a Lakersben folytatja -  Derek Fisher munkájába jobban bele fog folyni idén az edzőlegenda. Klay Thompson minden nap hálát ad Istennek, hogy nem a Bucks draftolta. Rubiót nem akarja cserélni a Timberwolves. Kupchak szerint figyelniük kell, hogyan reagál a terhelésre Bryant az edzőtáborban, Fisher szerint ugyanez a helyzet Melóval kapcsolatban. Batummal 1-2. opcióként számol a Hornets, négy kezdője megvan a csapatnak. Kijött Shaq, azaz DJ Diesel új száma. Muggsy Bogues unokájáról készítettek összeállítást (videó). Pondexter novemberig nem játszik, Dante Cunningham kezd a helyén a Pelicansnél. Ezeli nem akarja elhagyni a Warriorst. Earl Barron a Hawksnál.

Rengeteg nyilatkozat született a ma, több együttesnek most van a média napja, de akiknél nem, azok is egyre több interjút adnak. A Golden State Warriors dobóhátvédje, Klay Thompson mondta el legrövidebben és legtömörebben véleményét, mikor arról kérdezte Diamond Leung (Bay Area News Group), mit gondol arról, hogy a Milwaukee Bucks anno nem őt draftolta: "Minden nap hálát adok Istennek!".

Szintén a Warriorshöz tartozik, hogy Festus Ezeli nem akar távozni az együttestől - mint ismert, jövő nyáron korlátozott szabadügynök lesz, ha november 2-áig nem sikerül idő előtt hosszabbítania a bajnokkal. A 25 éves cserecenter a Contra Costa Timesnak azt nyilatkozta, nem akarja elhagyni a Golden State-t, mert imádja a csapatot és a csapattársait is, a szurkolók pedig hihetetlenek.

Ma se maradhatott ki Kobe Bryant, akiről a New York Knicks elnökét, volt mesterét, Phil Jacksont kérdezték. Jackson Chris Herringnek (Wall Street Journal) elmondta, nem hiszi, hogy ez lesz Bryant utolsó szezonja, de azt elképzelhetőnek tartja, hogy a Los Angeles Lakersnél ebben az idényben fejezi be. Azonnal beindultak a találgatások, hogy mire gondolhatott Jackson - sokan elképzelhetetlennek tartják, hogy Kobe bárhol máshol játsszon az NBA-ben, mint a Lakers, de többekben felmerült a kérdés, hogy vajon jövő nyáron a Knicks rámozdul-e Bryantre.

Az aranysárga-lilák GM-je, Mitch Kupchak is Kobe-ról beszélt a Los Angeles Daily Newsnak, méghozzá arról, mennyire fogják kontrollálni a franchise ikonkának játékidejét. Kupchak szerint fontos, hogy folyamatosan, lépésről lépésre haladjanak és megnézzék, hogyan reagál Bryant a terhelésre. Az edzőtábor elején valószínűleg nem edz majd minden nap két alkalommal - mára kiérdemelte, hogy olyan ütemben haladjon felépülésével, ahogy neki és a csapatnak is a legjobb. Kupchak szerint nagyszerűen néz ki Bryant, az utóbbi években nagyon odafigyelt magára és mindig játékra kész állapotban érkezett a training campre. Hogy milyen játékra képes és mennyit tud a pályán lenni, az viszont majd csak most derül ki.

Visszatérve kicsit még a Knickshez: nemcsak Jackson, hanem Derek Fisher is nyilatkozott, ő a Newsday munkatársának mondta el, hogy szerinte Carmelo Anthony fizikailag teljesen rendben van. Beszélt az orvosokkal, akik 100%-osan zöld utat adtak a kiscsatárnak. Fisher szerint azt még meglátják, hogy milyen terhelést, nyomást tesznek Melóra az edzőtábor és az előszezon alatt, de nem kell mesterségesen visszatartaniuk a komoly munkától, erre nincs szükség. Oda kell figyelniük, hogyan reagál a terhelésre, és okosnak kell maradniuk. Jackson egyébként Fisherrel kapcsolatban is nyilatkozott, elmondása szerint ugyanis jobban bele fog folyni a mindennapi munkába a trénerrel - Fisher természetesen azt mondta, nagyon várja már, hiszen Jackson tudása felmérhetetlen, és állítólag ő is kérte, hogy legyen egy kicsit többet a csapat és az ő környékén.

A Charlotte Hornetsnél ma van a média nap, ennek apropójaként Steve Clifford természetesen több kérdésre is válaszolt. A gárda vezetőedzője szerint Nicolas Batumnál nagyon fontos változás lesz, hogy eddig leginkább 3-4. opció volt támadásban, ezek után pedig 1-2. opcióként számolnak majd vele. Clifford elárulta, hogy Batum mellett Kemba Walker, Michael Kidd-Gilchrist és Al Jefferson pozíciója is biztos a kezdőben, az erőcsatár posztról azonban később, az edzőtábor alatt fog dönteni.

Az Atlanta Hawksnál gyorsan léptek - mivel Jason Richardson visszavonult, így a vele kötött szerződés természetesen nem érvényes. J-Rich felszabaduló helyére a Hawks Earl Barront igazolta le.

A New Orleans Pelicansnél nem elég, hogy Jrue Holiday januárig perclimiten lesz - az irányító az előszezonban maximum 10, 2015 első hónapjáig az alapszakaszban maximum 15 percet fog játszani találkozónként, back-to-backeken pedig nem lép majd pályára -, novemberig Quincy Pondexter sem lesz bevethető. A kiscsatár térdét májusban műtötték, abból próbál teljesen felépülni, távollétében pedig Dante Cunningham lesz a kezdő hármas.

David Aldridge (nba.com) jelentette, hogy bár Markieff Morris továbbra sincs kibékülve a Phoenix Sunsszal, ott lesz a csapat edzőtáborában - mint ismert, az erőcsatárt nemrég 10.000 dollárra büntette a liga, miután nyíltan cserét kért. A Sunsnak jelen pillanatban esze ágában sincs elcserélni Morrist, ezt több forrás is megerősítette korábban.

Bár az idei nyár folyamán többször is felmerült Ricky Rubio elcserélésének lehetősége, a Minnesota Timberwolves GM-je, Milt Newton Jon Krawczynsnkinek (Associated Press) elmondta, nem árulják a spanyol játékmestert és nem is beszélgetnek egyetlen csapattal sem az elcseréléséről. Newton szerint Rubio fontos része a gárdának és a liga egyik legjobb előkészítője.

A végére a könnyedebb témák. Először is Muggsy Bogues unokájáról, Samartine "Fatman" Boguesról készült egy rövid összeállítás:

És végül Shaquille O'Neal, azaz DJ Diesel új száma:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus