Hírmorzsák 2015-09-28 (09:30)

Phil Jackson szerint Robin Lopez mellett játszhat négyest Melo, Derrick Williams pedig jó lehet Anthony mellé akár kiscsatár, akár erőcsatár poszton. Derek Fisher nem bánja az előző szezon végén szerzett két győzelmet. Paul szerint ez a Clippers a legmélyebb kerettel rendelkező csapat, amelyben valaha játszott. Morey szerint a Houston esélyes a végső győzelemre is. Mike Millert kivásárolta a Blazers, a Nuggets érdeklődik iránta. Sam Mitchell szerint Bennett kereste meg őket a kivásárlással. Ainge nagyon kíváncsi rá, mire képes a Celtics a jelenlegi kerettel. Divac szerint PO-helyért kell küzdeniük és 50% fölött kell végezniük. Tobias Harris szerint új szerződése nem változtat hozzáállásán. Capela 2016/17-es csapatopcióját lehívta a Houston. A Nike bemutatta a LeBron 13-at.

A New York Knicks elnöke, Phil Jackson az ESPN-nek azt nyilatkozta, hogy szerinte Carmelo Anthony játszhat majd négyes poszton Robin Lopez mellett. Jackson szerint pont azért gondolták, hogy számukra Lopez lesz a tökéletes ötös, mert így rugalmasan keverhetik a kártyákat a többi négy poszton és Melo játszhat erőcsatárt is. A trénerlegenda szerint ez a különbség Lopez és mondjuk Greg Monroe között, aki nem olyan nagy darab és nem is olyan jó védő, mint a nyáron igazolt kezdő ötösük. Jackson Marc Bermannek (New York Post) elárulta, szerinte Derrick Williams elég gyors és aktív ahhoz, hogy Anthonyval váltogassák egymást a kiscsatár és erőcsatár posztokon.

A Knicks vezetőedzője, Derek Fisher Ian Begley-nek (ESPN New York) azt mondta, egyáltalán nem bánja az előző szezon végén szerzett két győzelmet, amellyel lecsúsztak a legrosszabb mérlegről - mint ismert, a New York ezt követően a másodikról a negyedik helyre csúszott a draft lotteryn, míg a Minnesota maradt az első. Nem is érti, hogyan lehetne csalódott egy Top5 pickkel, és szerinte minden drafthelyen voltak már olyanok, akik nagyszerű játékosok lettek, meg olyanok is szép számmal, akik nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket.

A Los Angeles Clippers irányítója, Chris Paul Ben Bolch-nak (Los Angeles Times) elárulta, ez a legmélyebb kerettel rendelkező csapat, amelyben valaha játszott, minden egyes nap nagyon kemény küzdelem folyik a pályán - mint ismert, a Clippers edzőtábora már elkezdődött az elmúlt hét végén.

Shams Charania (Yahoo Sports) jelentette tegnap este, hogy a Portland TrailBlazers kivásárolta szerződéséből Mike Millert - a veterán swingman júliusban került az oregoniakhoz Brendan Haywooddal és két második körös draftjoggal együtt. Charania úgy tudja, hogy a Denver Nuggets is érdeklődik Miller iránt - a coloradóiak már tavaly nyáron is szerették volna leigazolni, de akkor a Cleveland Cavalierst választotta.

A Minnesota Timberwolves ideiglenes vezetőedzője, Sam Mitchell Jerry Zgodának (Star Tribune) elárulta, ők nem adták fel a hitüket Anthony Bennettben, de túl sok erőcsatáruk van. Mitchell szerint ha Kevin Garnettet nem is számoljuk, még úgy is marad 3-4 emberük, aki képes négyes poszton játszani, ami egyszerűen túl sok. Ettől függetlenül ők nem keresték meg Bennettéket a kivásárlással kapcsolatban, a játékos és képviselői jelezték, hogy máshol folytatná, egy új csapatban, amely egy új kezdet lehet számára.

A Houston Rockets GM-je, Daryl Morey Jonathan Feigennel (Houston Chronicle) beszélgetett. A szakvezető elmondása szerint a bajnokcsapatoknak általában 2-3 elit játékosuk van, akik néhány évet együtt szoktak játszani, mielőtt révbe érnek, márpedig ő a jelenlegi keretet szeretné hosszútávon is megtartani. Morey szerint ha nem érik el idén céljukat, ami egyértelműen a bajnoki cím, akkor is megtartja a csapat nagyját, mert úgy érzi, elég jó a keret a végső győzelem megszerzésére is, és először gondolja így, mióta a csapatnál van. Persze ő is tudja, hogy ezt a pályán is bizonyítaniuk kell, de szerinte nincsenek olyan nyilvánvaló dolgok ezzel a kerettel kapcsolatban, amit mindenképpen javítaniuk kell.

Még egyszer elmondta, hogy nagyon sok mindent kell tenniük a bajnoki címért, de úgy gondolja, hogy két poszton is a legjobb játékossal rendelkeznek, a dobóhátvédeknél James Hardennel, a centereknél pedig Dwight Howarddal, mellettük pedig nagyon jó játékosokkal dolgozhatnak együtt, még a rotáció 8-10. embere is kitűnő játékerőt képvisel. Nagyon sok csapat, amely papíron jónak tűnik - és saját magukat ide sorolja Morey -, nem tud bajnoki címet nyerni, ő viszont úgy gondolja, mindenük megvan ahhoz, hogy ez sikerüljön is.

Szintén a Rocketshez tartozik, hogy lehívták Clint Capela 2016/17-es csapatopcióját, az ő pénze tehát a következő idényre is garantált lett ezzel.

A Boston Celtics GM-je, Danny Ainge is nyilatkozott, ő Gary Washburnnek (Boston Globe) beszélt saját csapatáról. Saját elmondása szerint izgatottan várja a szezont és azt, mire lesz képes ez a keret, hiába nem sikerült sztárt szereznie. Ainge szerint mindig vannak olyan dolgok, amiket szeretne megtenni az ember, aztán mégsem sikerül, nem mindig kapjuk meg, amit szeretnénk, de az összes jelenleg keretben lévő játékos teljesítményére nagyon kíváncsi. Úgy érzi, hogy szüksége van egy jó NBA csapatnak kiemelkedő, páratlan kosarasokra, de nem mindig éri el az ember, amit szeretne.

A Sacramento Kings elnöke, Vlade Divac Jason Jonesszal (Sacramento Bee) ült le beszélgetni több témáról is. Elmondása szerint azért húzta meg a cserét a Philadelphia Sixersszel - amelyben Nik Stauskas, Jason Thompson és Carl Landry távozott -, mert ezzel vált lehetővé Rajon Rondo, Kosta Koufos és Marco Belinelli megszerzése, és mert szerinte 50% fölött kell végezniük és versenyben kell lenniük a PO-helyekért. Szerinte Rondo vezér lehet, egy edző a pályán és ez is fontos szerepet játszott leigazolásában, Darren Collisonnal pedig tudnak majd együtt játszani, mert utóbbi sokoldalú kosaras. Úgy érzi, hogy DeMarcus Cousins és George Karl között az elmúlt idény miatt volt feszült a viszony, de egy nyári találkozó után elkezdtek egyre jobban bízni egymásban.

Az Orlando Magic kiscsatára, a nyáron 4 évre 64 millió dollárért hosszabbító Tobias Harris Brian Schmitznek (Orlando Sentinel) elmondta, egyáltalán nem hiszi, hogy majd nagyobb nyomás alatt fog játszani új szerződése miatt, vagy hogy jobban akar majd bizonyítani. Harris úgy fogalmazott, hogy nem a csekk miatt játszik, hanem a játék szeretetéért és a győzelmekért. Miután aláírta új kontraktusát, másnap már az edzőteremben volt, ugyanolyan keményen dolgozott, mint korábban, nem ment el ünnepelni. Áldásként és motivációként éli meg, hogy ennyi pénzt kapott, és tudja, hogy ha még egy ekkora szerződést akar, kétszer ilyen keményen kell dolgoznia.

A végére pedig a Nike, amely bemutatta új cipőjét, a LeBron 13-at:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus