Hírmorzsák 2015-09-28 (21:30)

Markieff Morris pálfordulása: maradni akar Phoenixben. Spoelstrának tetszik az új Heat, dicsérte Whiteside nyáron elvégzett munkáját. A Bullsnál Gibson limitálva lesz még egy kis ideig, Rose-nál nem számolnak kihagyással. Duncan nem próbált senkit meggyőzni a nyáron, úgyse hallgat rá senki. Wall segíteni akar a Wizardsnak jövő nyáron, hogy megszerezzék Durantet. Bealnek nem ajánlott a Washington hosszabbítást. Tristan Thompson és a Cavs nem jutottak egyezségre. Melo 100%-os állapotban van. A Mavs bízik benne, hogy Parsons az idény kezdetére felépül. Popovich tipikus nyilatkozattal nyitotta az előszezont (videó). Edzőtábor-szerződések: Rasual Butler (Spurs), Ben Gordon (Warriors).

Ma tartják a média napot 26 együttesnél is, így természetesen ezek az órák most leginkább erről szólnak. A legérdekesebb nyilatkozatot Markieff Morris adta, aki gyakorlatilag azzal kezdte, hogy a Phoenix Sunsnál akar maradni - a nyáron ennek gyökeres ellentettjét állította folyamatosan. Morris annyit mondott, hogy próbál a szezonra, a jövőre koncentrálni és nem a múltban élni, nem is akar beszélni arról amit a nyáron csinált, csak a most következő idény jár már az agyában. Örül neki, hogy újra a csapattal és csapattársaival lehet. A vezetőséghez fűződő viszonyáról sem mondott semmit, csak azt, hogy ez az ő dolguk, majd ők lerendezik házon belül.

A Miami Heatnél Erik Spoelstra azt mondta, hogy sikerült bővíteni a kispadot, több nagyon tapasztalt játékosuk is van és olyanok is, akik most vannak pályafutásuk csúcsán. A trénernek tetszik a keretben találhatók atletikus képessége is, de meg van róla győződve, hogy a megfelelő sebességgel kell játszaniuk, nem feltétlenül folyamatosan rohanniuk. Hassan Whiteside-ról annyit mondott Spoelstra, hogy pályafutása legalacsonyabb test-zsír százalékával rendelkezik most, képes megtartani a pozícióját a palánk alatt, és legalább annyit dolgozott, mint bárki más.

Goran Dragic egyre otthonosabban érzi magát Miamiben és a csapatnál is, a vezetőedző szerint ez majd a pályán mutatott teljesítményben is meg fog mutatkozni. Az előző idényről annyit mondott Spoelstra, hogy természetesen inkább jutott volna a döntőbe, de legalább meg tudta látogatni az édesanyját anyák napján, amire 20 éve nem volt példa. Dwyane Wade annyit mondott, hogy a múlt hónapban történt csapatmeetingjük Los Angelesben nagyon jól sikerült, összetartónak és egységesnek kell lenniük, ebben segített ez a kiruccanás.

A Chicago Bulls GM-je, Gar Forman azt mondta, hogy tapasztalt csapatuk van, akik nagyon jó nyarat zártak. Derrick Rose és Joakim Noah is edzett ahelyett, hogy sérüléseiket kezelték volna. Taj Gibson az edzőtábor elején némileg limitálva lesz, valószínűleg nem edz kétszer egy nap - maga az érintett annyit mondott, hogy jól érzi magát, de formába kell lendülnie. Nagyon tetszik nekik az, amit eddig Fred Hoibergből láttak és hallottak tőle. Mike Dunleavynél úgy számolnak, hogy teljesen fel fog épülni hátműtétjét követően. Rose-t mindenben támogatják, ami az ellene indult eljárást illeti, de úgy számolnak, hogy egyáltalán nem kell kihagynia majd sem emiatt, sem egészségi állapota miatt.

A San Antonio Spursnél Tony Parker annyit felelt arra a kérdésre, hogy mik az elvárások LaMarcus Aldridge megszerzését követően, hogy innentől a teher Gregg Popovich vezetőedzőn van. Tim Duncant kérdezték, hogy próbált-e bárkit is meggyőzni a nyár folyamán, hogy igazoljon hozzájuk. Duncan azt válaszolta erre, hogy ő ugyan nem telefonálgat, úgyse hallgat rá senki.

A Washington Wizardsnál John Wall volt a középpontban. Egyrészt azt nyilatkozta, hogy szívesen segít a csapatnak jövő nyáron, hogy sikerüljön megszerezniük Kevin Durantet - mint ismert, az Oklahoma City Thunder sztárja szabadügynök lesz és a fővárosban született. Wall annyit mondott, hogy ebben az idényben Durant az OKC-re, ő pedig a Washingtonra fog koncentrálni, nyáron viszont megpróbálják majd meggyőzni a kiscsatárt. Másrészt 400.000 dollárt adományozott a hajléktalan washingtoni gyerekek részére. Szintén a Wizardshoz tartozik, hogy Bradley Beal tagadta, hogy a csapat bármilyen hosszabbítást ajánlott volna számára.

A New York Knicksnél Carmelo Anthony azt nyilatkozta még tegnap a Basketball Insiders egyik munkatársának, hogy műtött bal térde teljesen rendbe jött, 100%-os állapotban kezdheti az edzőtábort. Melo úgy fogalmazott, hogy visszatért, végre újra önmaga. Mentálisan és fizikálisan is a topon van, úgyhogy nagyon várja már a közös munkát és a szezon kezdetét.

A Dallas Mavericksnél Chandler Parsons még közel sincs játékra kész állapotban, de az ESPN úgy tudja, hogy a csapat és a játékos is nagyon bíznak abban, hogy az alapszakasz nyitányára felépül teljesen a kiscsatár. Parsons jobb térdét meg kellett műteni május elsején, mert az idény végén már képtelen volt játszani a fájdalmai miatt - állítólag nemcsak helyrehozták a térdét, hanem a jobb csípőjéből is kivettek egy darabot és a sérült testrészhez műtötték, hogy ezzel segítsék a gyógyulását. Korábban artroszkópos műtétként írták le a beavatkozást, de ez a hibrid microfrature műtét azért jóval komolyabb dolog, nem is csoda, hogy még nem áll készen a játékra.

Brian Windhorst (ESPN) jelentette délután, hogy a Cleveland Cavaliers és Tristan Thompson nem tudtak megegyezni a hosszabbításról a hétvége folyamán, ezért az erőcsatár ma nem is vesz részt a Cavs média napján. Mint ismert, a játékosnak október 1-ig, tehát csütörtökig van lehetősége aláírni a QO-t. Thompson vagy aláírja a QO-t csütörtökig, vagy megegyezik a klubbal egy hosszútávú kontraktusban, a harmadik lehetőség pedig az, hogy kitolják a QO elfogadásának határidejét egy későbbi időpontra, ő pedig hold outon lesz - azaz sem szerződése nem lesz, sem játszani nem fog, de játékjoga még a Clevelandnél lesz.

Marc Stein (ESPN) jelentette, hogy a Denver Nuggets már ajánlott is egy egyéves szerződést Mike Millernek, amit elfogadhat, ha lekerül a szokásos kétnapos waiverről - azt nem tudni, mekkora összeget ajánlottak, de gyaníthatóan a veterán minimummal kínálták meg a tapasztalt swingmant.

A Golden State Warriors közben szerződést kötött az edzőtáborra Ben Gordonnal, a San Antonio Spurs pedig az egy ideje már náluk edző Rasual Butlernek és DeShaun Thomasnak adott kontraktust. Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) úgy tudja, hogy Butlernek jó esélye van a keretben maradni, mert nemcsak a dobása és a játéka tetszik a Spursnek, de az is, ahogyan a fiatalokat kezeli. A Chicago Bullsnál Marcus Simmons és Jake Anderson kaptak meghívást a training campre, de nem sok esélyük van maradni az alapszakaszra is. Andrew Harrison pedig nem kezdi meg NBA-karrierjét egyelőre, ugyanis a hírek szerint a Memphis Grizzlies D-Ligás csapatához fog aláírni.

A Milwaukee Bucks is szerződtetett, de a vezetőségbe, megegyeztek ugyanis Rod Thornnal, hogy tanácsadóként a wisconsini együttesnél folytatja. Thorn 14 évig a liga vezetőségében dolgozott David Stern regnálása alatt, de korábban volt a Chicago Bulls GM-je (ő drafolta Michael Jordant 1984-ben) és dolgozott a New Jersey Netsnél is (ő húzta meg a Jason Kidd-cserét, majd lett ennek köszönhetően az Év Vezetője díj nyertese 2001/02-ben).

A végére pedig Gregg Popovich maradt, a Spurs edzőjének nyilatkozata jelzi, az NBA itt van újra:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus