Hírmorzsák 2015-09-29 (21:30)

Rose már a 2017-es szabadügynök piacra is gondol a családja miatt, minden lehetőséget meg fog vizsgálni - Butlert ez nem érdekli, ha segít nekik meccseket nyerni. Shumpert 12-14 hétre kiesett a játékból. Whiteside meghúzta a vádliját, egyelőre nem edz. Henderson kihagyhatja az edzőtábor elejét. Pierce nem engedte a Wizardsnál, hogy LeBron cipőit viseljék a csapattársai edzésen. Russell Kobe mellé kérte a saját öltözőszekrényét, Bryant már meg is nyugtatta. Perkins egy zsémbes rendőr lenne, ha nem az NBA-ben játszana. Az újoncok arról nyilatkoztak, ki ellen várják leginkább a csatákat. Henson közel a hosszabbításhoz a Bucksszal. Reggie Jackson bizonyítani akarja, ér 80 millió dollárt és a legjobb akar lenni. Se Granger, se Jennings nem vesz részt a Pistons edzőtáborában. 

A tegnapi média nap során a Chicago Bulls irányítója, Derrick Rose elmondta, egész nyáron két dologra koncentrált: minél többet akart edzeni és minél több időt akart a fiával lenni. Gondol a jövőjére, a 2017-es szabadügynökpiacra is már, látja, hogy mennyi pénzt osztanak ki a többi játékosnak, de nem saját maga miatt, hanem a fia miatt érdekli ez a dolog. A jövőjét Chicagóban képzeli el, de nyitott mindenre, felkészül minden eshetőségre. Annyi pénzről van szó, akkora összegek repkednek, hogy szerinte semmi baj nincs azzal, hogy a kelleténél talán jobban is felkészül a lehetőségekre. Még egyszer elmondta, hogy a fia és a családja jövőjére gondol, bár azt is hozzátette, hogy jó helyzetben vannak anyagilag most is.

Jimmy Butlert meg is kérdezte ma Vincent Goodwill (CSN Chicago), hogy mit gondol arról, hogy Rose már a 2017-es FA-piacon gondolkodik, amire annyit felelt Butler, hogy tőle aztán unikornisokról és szivárványokról is beszélhet az irányító, őt csak az érdekli, hogy segítsen nekik meccseket nyerni.

A délután legfontosabb eseménye az volt, hogy a Cleveland Cavaliers bejelentette, Iman Shumpertnek a jobb csuklójával gondok vannak, ezért 12-14 hetes kihagyásra kényszerül - a védekezőspecialista swingmant szerdán fogják műteni, onnantól minimum három hónapig nem láthatjuk majd.

A Detroit Pistons egyese, Reggie Jackson nagyon várja már, hogy bizonyíthassa, megérte azt a 80 millió dollárt, amit a csapat költött hosszabbítására a nyár folyamán, meg kell mindent tennie azért, hogy bajnoki címet nyerjen az együttessel. Jackson szerint a pénz csak pénz, ugyanolyan keményen dolgozott akkor is, amikor nem volt meg új szerződése, mint most, hogy a jövője biztosított ezzel a megállapodással. Az irányító azt is hozzátette, hogy minél jobb akar lenni most, hogy gyakorlatilag biztos kezdő lesz jó ideig. A legjobb akar lenni, így áll a munkához minden nap, ez motiválja folyamatosan. Ha nem a legjobb, vagy a többi játékos szerint nem az, akkor folytatnia kell a munkát, amíg ki nem érdemli ezt a fajta elismerést. Valakinek mindenképpen a legjobbnak kell lennie - bizonyítani akarja, hogy ő az.

Szintén a Pistonshoz tartozik, hogy Danny Granger nem csatlakozik a kerethez az edzőtáborban. Stan Van Gundy annyit mondott, hogy úgy gondolja a játékos és a csapat is, hogy jobb, ha Arizonában folytatja rehabját, és ha úgy érzi, hogy játékra készen áll, akkor fogják megnézni, mire képes. SVG Brandon Jenningsre is kitért, aki szintén nem fog részt venni az edzőtábor tréning részén - az elnök és vezetőedző róla annyit mondott, hogy jelen állás szerint van rá esély, hogy október közepén elkezdhet a pályán is edzeni, aztán valamikor november közepén növelhetik az edzések intenzitását és 5-az-5 ellen is pályára kerülhet majd, az azonban még a jövő zenéje, most napról napra haladnak csak, folyamatosan próbálják felépíteni a játékmestert.

Az edzőtábor elejét kihagyhatja a Portland TrailBlazers swingmanje, Gerald Henderson is, akinek még júliusban műtötték a csípőjét, de egyelőre nem kapott zöld utat az orvosoktól, hogy elkezdhet edzeni. Henderson annyit mondott, hogy szeretne ott lenni az első meccsen a pályán, de nem tud biztosat mondani ezzel kapcsolatban.

A Miami Heat centere, Hassan Whiteside még pénteken húzta meg jobb vádliját, ezért az edzőtábor első edzésén nem vett részt a munkában. Erik Spoelstra vezetőedző azt nyilatkozta, hogy jobban érzi már magát a játékos, de óvatosan állnak a dologhoz, nem szeretnék túlságosan siettetni a center visszatérését a pályára. Háromszor is kezelést kapott tegnap és ma is, holnap meglátják, milyen állapotban lesz.

A Milwaukee Bucks erőcsatára, John Henson azt nyilatkozta, hogy egyre közelebb van ahhoz, hogy idő előtt megegyezzen a csapattal - november 2-áig írhat alá a Buckshoz, különben jövő nyáron korlátozott szabadügynök lesz. Henson szerint még néhány részletet egyeztetniük kell, majd kiderül, hogy sikerül-e dűlőre jutniuk. Azt is hozzátette, hogy egyértelműen Milwaukee-ban akar maradni hosszútávon is, nem akar távozni a csapattól.

Mint ismert, Harrison Barnes egy évi 16 millió dollárt érő hosszabbítási ajánlatot utasított vissza a Golden State Warriorstől, de Steve Kerr továbbra is szereti kiscsatára játékát, elmondása szerint Barnes sokoldalúságáról szól a mostani liga. Maga a játékos annyit mondott, hogy elképzelhetőnek tartja, hogy nem tudja megmutatni a Warriorsnél, mi is van benne igazából, de képes sokkal nagyobb feladatokat is felvállalni, és talán a most következő idényben lesz is lehetősége ezt bizonyítani.

Két edzőtábor-meghívást "regisztráltak" a mai napon. Egyrészt a Philadelphia Sixers lemondott Arsalan Kazemi játékjogáról, így a 2013-as draft 54. választottja elkezdhetett tárgyalni az Atlanta Hawksszal és meg is egyeztek a felek. A liga történetének első iráni származású draftoltja Iránban és legutóbb Kínában játszott 1-1 évet profiként, miután 2013-ban az Oregon egyetemen végzett. Az Oklahoma City Thunder Michael Quallsszal kötött szerződést - ő három évet töltött az Arkansason, ezt követően jelentkezett most a draftra, legutóbbi idényében pedig 15.9 pontot, 5.3 pattanót és 1.7 gólpasszt átlagolt.

Jöjjenek a könnyedebb témák. A média nap egyik legjobb nyilatkozatát Marcin Gortat adta. A Washington Wizards centerét még volt csapattársáról, Paul Pierce-ről, illetve arról kérdezték, hogy mit tanult a veterán ikontól. Gortat erre annyit mondott, hogy mindenek előtt azt, LeBron James cipőit még edzésen sem viseli az ember.

A New Orleans Pelicans új centerét, Kendrick Perkinst megkérdezték, hogy mi lenne a foglalkozása, ha nem az NBA-ben játszana, amire azt válaszolta, hogy valószínűleg egy nagydarab, zsémbes rendőr - hihető forgatókönyvnek tűnik.

A Los Angeles Lakers újonca, D'Angelo Russell Mark Medinának (Los Angeles Daily News) elárulta, Kobe Bryant öltözőszekrénye mellé kérte a sajátját a csapattól, mert próbál olyan sok mindent tanulni az ikontól, amennyit csak lehet, és nem tudni, mennyit lesz még a ligában Bryant - így nem kell mindig odamennie az öltözőjéhez, ami elég fura lenne, ott lehet folyamatosan mellette. Kobe megkérdezte tőle, hogy ideges-e amiatt, hogy a draft 2. helyén választotta ki a csapat, amire azt mondta neki, hogy kicsit, mert nem tudja, mi fog történni a továbbiakban. Erre azt mondta neki Bryant, hogy "az a dolog, amire egész életedben készültél", ettől pedig megnyugodott.

A végére pedig az újoncok maradtak, akik azt mondták el a Bleacher Reportnak, melyik NBA sztár elleni ütközetet várják a leginkább - ezen a linken megnézhetitek a videót!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus