Hírmorzsák 2015-09-30 (20:30)

Popovich marad a Spurs edzője Duncan és Ginobili visszavonulása után is, megígérte Aldridge-nek. Thibodeau szabadságként fogja fel ezt a szezont. Pau Gasol arcüreg műtéten esett át a nyáron, könnyebben lélegzik. Rose-t megműtötték, nincs kizárva, hogy a szezonnyitón már bevethető lesz. Durant a Lakershez tart, ha elhagyja a Thundert? Visszatérnek a Starbury-cipők! Nik Stauskasnak amerikai foci labdával és dinnyével megy a tripla, karfiollal nem (videó). Brandon Armstrong ezúttal Shaqet parodizálta (videó). Dudley szerint Adam Morrison volt a legundorítóbb csapattársa, úgy kellett kényszeríteni, hogy tusoljon. Korver, Mack, Sefolosha és Jabari Parker is teljes intenzitással edzhetnek. Beasley Kínában folytatja. A Blazers lehívta McCollum, Plumlee és Vonleh 2016/17-es csapatopcióit, a Wizards megtette ugyanezt Otto Porterrel.

A San Antonio Spurs vezetőedzője, Gregg Popovich Sage Steele-nek (ESPN) elmondta, amit már korábban is lehetett hallani felőle: azután is ő lesz a csapat trénere, hogy Tim Duncan és Manu Ginobili visszavonulnak. Popovich azt mondta, hogy a nyáron a Portland TrailBlazersről a San Antonióhoz kerülő LaMarcus Aldridge-nak ígéretet tett. Nem mondhatta azt neki, hogy "LaMarcus, szeretnénk, ha hozzánk írnál alá, na majd találkozunk". Meg kellett győznie az erőcsatárt, ehhez ígéretet kellett tennie neki és a többieknek is, amit be is kell tartania.

Maradjunk az edzőknél: Tom Thibodeau 1991 óta először munkanélküli, és bár munkamániásként ismerik, próbál olyan távol maradni a kosárlabdától ebben az évben, amennyire csak lehet. Úgy tekint a most következő szezonra saját elmondása szerint, mint egy szabadságra - azért az edzőtáborban előbb a Charlotte Hornetsnél, most San Antonióban fordult meg, később pedig a Los Angeles Clippersnél lesz ott. Erről annyit mondott, hogy mindenből tanul az ember, amit átél, ezeket a tapasztalatokat pedig mindenki hasznosítani szeretné. Az ex-tréner egyébként továbbra is Chicagóban él, mert kedveli az éttermeket, és azt, hogy onnan az ország többi része is könnyen elérhető.

A Chicago Bullsnál volt még egy műtét, igaz, még júniusban, Pau Gasol ugyanis elmondta, hogy megműtötték az arcüregét, sokkal jobban is érzi magát, könnyebben tud lélegezni. A spanyol hozzátette, az idei terv az, hogy kevesebbet játsszon. Palánk alatti társa, Joakim Noah szerint egyelőre még nem lenne szabad megítélni kettejük párosát, az előző szezonban ugyanis nem volt egészséges, most viszont az. Jó érzés számára, hogy úgy mozoghat, ahogy szeretne - ezt korábban természetesnek vette, tavaly óta viszont már nem. Egyelőre a szabadügynök piacra nem gondol - jövő nyáron oda igazol, ahova akar.

A Bullsnál közben megvolt Derrick Rose műtétje, de pontos visszatérési időpontot továbbra sem tudni, majd attól függ, hogyan gyógyul a csont és milyen ütemben tudja megszokni a védőmaszkot. Fred Hoiberg vezetőedző elmondása szerint nem mozdult el a csont, úgyhogy nem volt nagyobb gond, egyáltalán nincs kizárva, hogy a szezonnyitóra bevethető állapotba kerül az irányító.

A nap egyik híre volt, hogy Stephen A. Smith (ESPN) értesülései szerint Kevin Durant Los Angeles felé veszi majd az irányt a nyáron, ha nem marad az Oklahoma City Thundernél - erről külön is olvashattatok.

Az Atlanta Hawks vezetőedzője, Mike Budenholzer a média napon elmondta, hogy a csapatban gyakorlatilag nincs sérült, Kyle Korvernek, Thabo Sefoloshának és Shelvin Macknek is zöld utat adtak az orvosok, hogy teljes intenzitással, akár 5-az-5 ellen is edzhetnek. Szintén jó hír, de a Milwaukee Bucksért szorítóknak, hogy Jabari Parker is teljes értékű edzést végzett ACL-szakadását követően, csapata teljes, több mint 3 órás tréningjén részt vett, úgyhogy úgy tűnik, teljesen meggyógyult

A Portland TrailBlazers lehívta három játékosa, CJ McCollum, Noah Vonleh és Mason Plumlee 2016/17-es csapatopcióját - Vonleh harmadéves lesz akkor, a másik két delikvens pedig a negyedik évét tölti majd a ligában. A Washington Wizards is lehívott egy csapatopciót arra az idényre, Otto Porterét.

Az egykori 1/2-es Michael Beasley Kínában folytatja, miután ma délután 600.000 dollárért aláírt a Shandong csapatához - ez azt is jelenti, hogy a kínai bajnokság végéig az NBA-be nem térhet vissza. Beasley már az előző idényt is Kínában töltötte, akkor a Shanghai Sharks csapatánál, utána próbálkozott még a Miami Heatnél, de kevés sikerrel.

A nyáron a Washington Wizardshoz kerülő Jared Dudley-t kérdezték a média napon egy rádióműsorban, hogy ki volt a legrosszabul öltözködő és legundorítóbb csapattársa valaha. Dudley egyből rávágta, hogy Adam Morrison, aki soha nem fürdött, állandóan dohányt rágott és emiatt még köpködött is folyamatosan. Hozzátette, hogy az egykori egyetemi sztárnak rengeteg pénze volt, hiszen előkelő helyen kelt el a drafton, ő volt a cukorbetegségre felhívó kampány egyik arca, az egyetem miatt nagyon ismert volt, de messze ő volt a legrosszabb csapattársa ilyen szempontból. Egyszer Gerald Wallace-nak konkrétan fizikailag kényszerítenie kellett rá, hogy zuhanyozzon le... egy felnőtt embert kellett erre rávenni. Dudley szerint Morrisonnak szégyellnie kellett volna magát.

Jó hír a Starbury szerelmeseinek: visszatér a márka, legalábbis Stephon Marbury instagramján jelezte, hogy 15 dolláros cipői hamarosan újra kaphatóak lesznek. Képeket ezen, ezen, ezen, ezen és ezen a linken láthattok az új csukákról.

A Philadelphia Sixers játékosa, Nik Stauskas bemutatja, miben jó: tripladobásban, de függetlenül attól, mit kell bedobnia.

A végére pedig Brandon Armstrong maradt, aki Shaquille O'Nealt parodizálta ezúttal:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus