Hírmorzsák 2015-10-14 (10:30)

Steph Curry megunta az állandó kritikákat, szarkasztikus nyilatkozatban kért elnézést az előző idényért. Kawhi Leonardot a bajnoki cím érdekli, nem az egyéni elismerések és a hírnév. Kobe bal lába megsérült (videó). Rick Fox szerint Kínában vagy New Yorkban folytatja Bryant, ha elhagyja a Lakerst, de nem fog visszavonulni szerinte. Odom életveszélyes állapotban van, Kobe a Kings elleni meccs után azonnal a kórházba ment, hogy vele legyen. Gallinari a nap crossoverével Curryn (videó). Jó esély van rá, hogy Rose kihagyja a Cavs elleni szezonnyitót is a teljes előszezon mellett. További sérülések: Harrison Barnes (térd), Snell (boka), Alan Anderson (boka). Lillardnek semmi baja nem volt Aldridge-dzsel, az irányítóval konzultálva kezdte meg az újjáépülést a Portland. Garnett pár keresetlen szóval üdvözölte Bobby Portist a ligában. Westbrook arcával kapható most a Mountain Dew. Kiszivárgott a Cavs harmadik számú meze.

A Golden State Warriors sztárja, Stephen Curry megunta a velük és a tavalyi bajnoki címükkel kapcsolatosan az utóbbi időben állandóan megjegyzett szerencsét, ezért Ethan Sherwood Straussnak (ESPN) adott egy "kissé" szarkasztikus nyilatkozatot. "Elnézést kérek, hogy egészségesek maradtunk. Elnézést kérek, hogy azzal játszottunk, aki éppen az aktuális ellenfelünk volt. Elnézést kérek mindazokért az elismerésekért, amiket csapatként és egyénileg elértünk. Tényleg nagyon sajnálom, ki fogjuk javítani ezeket a hibákat ebben a szezonban." - úgy tűnik, a bajnoknak megvan az új motiváció a címvédésre. Curry egyébként főszereplő volt ma hajnalban is, de nem jó értelemben, Danilo Gallinari ugyanis a nap egyik legnagyobb crossoverét mutatta be rajta.

A San Antonio Spurs kiscsatára, Kawhi Leonard is motivált, ő a csapat edzőközpontjában Jabari Youngnak (San Antonio Express-News) mondta el, hogy szeretne további bajnoki címeket nyerni. 2014-ben például nem volt sem All-Star, sem az év védője, de ha lehetne választani, megint olyan évet akarna a végső siker miatt. Elmondása szerint nem a hírnév miatt van a ligában, csak gondoskodni akar a családjáról, az édesanyjáról, a barátairól és saját magáról. Imádja a kosárlabdát, és amíg képes játszani és a bajnoki címek megszerzését tűzheti ki célul, addig boldog lesz. Nem érdekli az MVP cím, mert szerinte a díj megnyerése egyébként sem jelenti, hogy adott játékos a legjobb a ligában.

A Portland TrailBlazers sztárja, Damian Lillard Paul Flannerynek (SB Nation) elárulta, semmi probléma nem volt közte és LaMarcus Aldridge között, jó kapcsolatban voltak, sosem vitáztak. Szerinte az emberek túlgondolják ezt - azt hiszik, hogy ha két All-Star közül az egyik távozik egy csapattól, akkor biztos nem jött ki a másikkal. Egymás után kétszer is elértek legalább 50 győzelmet a Blazersszel, mindketten a támadások középpontjában voltak, nem volt problémájuk a másikkal. A GM, Neil Olshey elmondta, hogy az újjáépítést Lillarddel konzultálva kezdték el - ha az irányító azt mondta volna, hogy szüksége lenne még tapasztalt kosarasokra maga mellé, akkor kerestek volna olyan játékosokat, akik le tudják venni a válláról a terhet. Ő azonban nem ilyen ember, szereti a kihívásokat, ezért igazoltak ennyire fiatal keretet mellé.

Van természetesen sérült rovat ma is. A Los Angeles Lakers ikonja, Kobe Bryant a Sacramento Kings elleni meccsen, ma hajnalban szállt ki a játékból, miután egy ütközés után a bal vádlijával voltak gondok. Jó hír, hogy Byron Scott vezetőedző elmondása szerint nem súlyos a dolog, szerinte Bryant a következő előszezon mérkőzésen, szombaton játszani fog már. Ha már szóba került egyébként Kobe, akkor itt említsük meg, hogy Rick Fox a Los Angeles Daily Newsnak azt nyilatkozta, hogy szerinte elképzelhető, hogy ez lesz Bryant utolsó éve a Lakersnél, de nem fogja még abbahagyni a kosárlabdázást. Fox szerint volt csapattársa Kínában lehúz még egy évet, vagy elmegy Derek Fisher és Phil Jackson mellé New Yorkba, hogy segítse a többi játékost a Triangle Offense-ben.

Kobe ma hajnali sérülése egyébként ez az eset volt:

Még egy sérülés volt ma hajnalban, a Golden State Warriorsnél ugyanis Harrison Barnes a Denver Nuggets elleni mérkőzés első félideje után már nem tért vissza a pályára, a jobb térdével vannak gondok. Luke Walton ideiglenes vezetőedző a találkozót követően semmilyen pontosabb hírt nem mondott a kiscsatár állapotával kapcsolatban, a vizsgálatok eredményeire várnak. A Washington Wizards nyáron igazolt swingmanje, Alan Anderson újra kés alá feküdt bal bokája miatt - májusban megműtötték már egyszer, de egy csontdarab miatt továbbra is fájt a játékosa bokája, ezért kellett a második beavatkozás. A rehabot azonnal elkezdte Anderson a műtétet követően, de egyelőre nem tudni, mikor térhet vissza.

A Chicago Bullsnál újra elkezdődik a Derrick Rose körüli várakozás, miután az irányító az előzetes tervekhez képest csak később tud elkezdeni edzeni. Több hírforrás is megerősítette, hogy Rose valószínűleg nem játszik az előszezon hátralévő részében, és elég jó esély van arra, hogy a Cleveland Cavaliers elleni szezonnyitón sem láthatjuk majd két hét múlva. Fred Hoiberg vezetőedző Vincent Goodwillnek (CSN Chicago) elmondta, nagyon óvatosan kezelik Rose visszatérését. Szintén a csapathoz tartozik, hogy Tony Snell bokasérült szenvedett a tegnap hajnali előszezon meccsen. Snell KC Johnsonnak (Chicago Tribune) azt nyilatkozta, hogy seperc alatt visszatér majd, a mérkőzést követően azonban nem tudott segítség nélkül állva maradni.

Ha már a Bulls, akkor egy kis színes: a Minnesota Timberwolves legendája, Kevin Garnett a maga sajátos módján azonnal köszöntötte a ligában a Chicago fiatal játékosát, Bobby Portist. Portis az előbb említett Goodwillnek elmondta, olyan szavakat is használt KG, amiket a sajtóban nem nagyon lehet elismételni. Hozzátette Portis, hogy semmilyen Honey Nut Cheerios nem került elő, de Garnett első szavai ezek voltak: "Ez itt a felnőttek ligája, fiú. Én 40 vagyok, te meg 20.". És a száraz tények is az Illinois-i együttesről: kitették keretükből Jake Andersont és Stefhon Hannah-t - mindketten edzőtábor-szerződéssel, azaz nem garantált kontraktussal rendelkeztek.

Lamar Odomról hosszú idő után újabb hírek láttak napvilágot ma hajnalban, miután egy nevadai bordélyban eszméletlenül talált rá a hely vezetője, a száján és az orrán pedig ismeretlen folyadék csorgott, és nem is lélegzett - állítólag herbál Viagrát vett be. A korábban legjobb hatodik embernek is választott kosaras már szombat óta Dennis Hof Love Ranch South nevű "vendéglátó egységében" múlatta az időt - Hof talált rá, aki a TMZ-nek azt nyilatkozta, hogy bizony nagyon komoly a dolog, lehet, hogy Odom nem éli túl. Bár nagyon friss a történet, rengetegen megszólaltak már az eset nyilvánosságra kerülése óta (Luke Walton, Andre Iguodala, Metta World Peace, Dwyane Wade többek között), nagyon közkedvelt figura Odom az NBA-sek körében, Marc Stein (ESPN) szerint nagyjából az egész liga érte imádkozik most. Kobe a Sacramento elleni előszezon meccs után azonnal a kórházba ment, hogy barátja mellett legyen.

A végére a könnyebb témák. Az Oklahoma City Thunder irányítója, Russell Westbrook a Mountain Dew új, limitált szériájú üdítős dobozain látható:

És a hírek szerint ez lesz a Cleveland Cavaliers új harmadik számú meze ("kicsit" hasonlít a Calgary Flames NHL-es csapat mezére):

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus