Hírmorzsák 2015-10-16 (10:00)

LeBron és ügynöksége a sport és a sportmarketing jövője, James valószínűleg a Bulls elleni szezonnyitón játszik következőleg. Odom állapota nem javul, egyre kisebb az esélye a felépülésre. Randle 2016/17-es csapatopcióját lehívta a Lakers. A Thunder Waitersszel tárgyal a hosszabbításról. Splitter számított rá, hogy el fogják cserélni, örül, hogy Atlantába került. Mudiay szerint a videózással fejlődhet folyamatosan. Bogut orra eltört, ma vagy holnap műtik. A Pelicans megegyezett Nate Robinsonnal is, de lesérült náluk Babbitt is. Elküldött játékosok: Jerrett (Jazz), White, Casey (Suns), Janning (Nuggets), Henderson, Hunter (Kings). A Spurs új harmadik számú meze.

Egy harvardi professzor LeBron Jamest és azt tanulmányozta, hogyan lett ennyire sikeres a sportmarketing terén is. A Cleveland Cavaliers ikonja 2005-ben búcsúzott el ügynökétől, és saját maga, illetve az ismerettségi köre - Maverick Carter, Rich Paul, Randy Mims - intézte neki a továbbiakban a szponzori szerződéseket - csak ezeket a pénzeket nézve az előző idényben a világ negyedik legjobban kereső sportolója volt (44 millió dollár) Roger Federer (58 millió), Tiger Woods (50 millió) és Phil Mickelson (48 millió) mögött. Anita Elberse szerint ez a sport és a sportmarketing jövője, nagyon sokan választják majd ezt az utat.

LeBron szerint nem volt egyszerű az idáig vezető út, többször meg kellett fizetniük a tanulópénzt, de minden kisebb kudarc kellett ahhoz, hogy most ott legyenek, ahol. Amikor úgy döntött 12 évvel ezelőtt, hogy elválnak útjai ügynökétől és létrehozza az LRMR-t, nagyjából 150 millió cikk született, hogy mekkora hiba volt ez tőle, és hogyan fog szétesni majd minden körülötte, mindmáig azonban egész jól megy a vállalkozásuk... Ha már LeBron, akkor itt lehet megemlíteni, hogy David Blatt vezetőedző elmondása szerint jó esély van rá, hogy egyik hátralévő előszezon meccsen sem játszik már, úgyhogy legközelebb minden bizonnyal a Chicago Bulls elleni szezonnyitón láthatjuk.

Sajnos Lamar Odom ügyében nincsenek pozitív változások a TMZ értesülései szerint, az orvosok szerint pedig a nem javulás gyakorlatilag egyre rosszabb helyzetet tükröz, minél tovább marad ugyanis jelenlegi állapotában, annál nagyobb az esélye, hogy maradandó agykárosodást szenved, vagy hogy soha nem ébred fel. Ramona Shelburne (ESPN Los Angeles) szerda este még arról számolt be, hogy javulást tapasztaltak Odomnál, de úgy tűnik, ez sajnos csak reménykedés volt - állítólag egyszer megszorította Khloe Kardashian kezét, de az orvosok szerint ez nem feltétlenül volt szándékos mozdulat tőle.

Folytassuk a Lakersszel: nincs meglepetés, lehívták Julius Randle 2016/17-es csapatopcióját, így a harmadik évére is garantálták szerződését. Mivel Randle-lel a franchise egyik alapköveként számolnak, így borítékolható, hogy egy év múlva ugyanígy le fogják majd hívni a 2017/18-as csapatopciót is.

Kisebb meglepetés, hogy úgy tűnik, az Oklahoma City Thundernél Dion Waitersszel is hosszútávon számolnak annak ellenére is, hogy még semmit nem bizonyított - Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) jelentése szerint a csapat elég aktívan tárgyal a dobóhátvéddel az idő előtti hosszabbításról, az már persze kisebb meglepetés, hogy a játékos is szeretne megegyezni. Waiters most lép újoncszerződése utolsó évébe, úgyhogy november 2-áig lehet vele hosszabbítani, különben júliusban korlátozott szabadügynök lesz.

Az Atlanta Hawks új magasembere, Tiago Splitter Jeff McDonaldnak (San Antonio Express-News) elárulta, felkészült már a nyár előtt, hogy el fogják cserélni a mostani off-szezonban. Nem mondja, hogy örült neki, de számított rá - tudta, hogy mik a tervek a Spursnél, hogy sztár szabadügynököt akarnak igazolni, márpedig ha ezt akarták, ahhoz valakit el kellett cserélniük. Gregg Popovich vezetőedző felhívta, hogy elmondja neki, elcserélték a Hawkshoz, és elmondása szerint amint elfogadta a tényt, tudta, hogy az Atlanta a legjobb lehetőség számára, nagyon tetszik neki új csapata.

A Denver Nuggets új irányítója, Emmanuel Mudiay Chris Dempsey-nek (Denver Post) mesélte el, hogy milyen fontosnak tartja a videózást, szerinte ez lehet a legnagyobb segítség számára, hogy folyamatosan fejlődjön játéka. A kongói származású játékmester szerint a játék gyors - azt nem mondja, hogy nagyon gyors, de szokott nagyon rossz döntéseket hozni, minél többet videózik azonban, annál kevesebb ilyen szituációba kerül. Már amikor Kínában volt is volt szerencséje ehhez, láthatta, mennyire fontos szegmens ez, most pedig gyakorlatilag állandóan ezzel töltené szabadidejét.

A Brooklyn Nets centerét, Willie Reedet ma megműtik, a jobb hüvelykujjában szakadt el egy ínszalag, ezt kell rendbehozni - visszatérési időpontot a beavatkozás után mondanak. A Golden State Warriors centere, Andrew Bogut ma hajnalban eltörte az orrát egy KJ McDaniels zsákolási kísérlet közben, és saját elmondása ma vagy holnap meg is műtik - hogy mikor térhet vissza, az nála sem ismert egyelőre, valószínűleg esetében is csak a beavatkozás után mondanak bármit is.

Volt több rostermozgás is tegnap, illetve ma hajnalban, amelyek közül kiemelkedik, hogy a New Orleans Pelicans megegyezett Nate Robinsonnal - emellett Bo McCalebb-bel is szerződést kötöttek, Corey Websternek pedig megköszönték az eddigieket, de Robinson leigazolásához még valakit ki kell majd tenniük. És ha már a New Orleans, akkor természetesen nem úszhatták meg sérülés nélkül ezt a hetet sem, Luke Babbittnek a bal combhajlítója sérült meg hétfőn, a Chicago Bulls elleni összecsapáson - egyelőre nem tudni, mikor térhet vissza.

A Utah Jazz Jack Cooley és JJ O'Brien után újabb játékost küldött el, ezúttal Grant Jerrett volt a keretszűkítés áldozata - 17-en vannak így Quin Snyderék. A Phoenix Sunsnál már csak 15 fő van a keretben, miután Terrico White-tól és Kyle Casey-től is búcsút vettek. A Denver Nuggets Matt Janninget küldte el - ez valószínűleg megbeszélt "szakítás" volt, Janning ugyanis tegnap alá is írt egy európai együtteshez. A Sacramento Kingsnél pedig Marshall Hendersontól és Vince Huntertől búcsúztak.

A végére pedig a San Antonio Spurs új harmadik számú meze:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus