Hírmorzsák 2015-10-19 (21:45)

Dwight Howard a Magicnél Muhammad Alihoz, Michael Jordanhez és Nelson Mandelához hasonlította magát. Odom elkezdte a rehabját. Durant szerint többet mozognak labda nélkül Donovan rendszerében, mint Brooksnál. Hoiberg szerint nincs gond Rose és Butler között, a liga egyik legjobb hátvédpárosa lehetnek. Nick Young motivációként használja a nyári cserepletykákat, bármit megtesz, hogy minél többet játszhasson. Krzyzewski a riói olimpia után befejezi a válogatott élén. A Hawks valószínűleg lehívja Schröder és Hardaway Jr. 2016/17-es csapatopcióit. Steph Curry az előző idényben mutatott legszebb megmozdulásait idézte vissza (videó).

Az Orlando Magic korábbi vezérigazgatója, Bob Vander Weide George Diazzal (Orlando Sentinel) beszélgetett a korábbi időkről - Vander Weide 2011-ben, a Dwight Howard-saga közben, a center elcserélése előtt mondott le posztjáról. Az egykori szakvezető szerint a center azt mondta neki, ő egy ikon és három emberhez hasonlította magát: Muhammad Alihoz, Michael Jordanhez és Nelson Mandelához. Vander Weide teljesen kiakadt, hiszen egyszer voltak ugyan a döntőben, Howard jó kosaras volt, de amikor ehhez a három emberhez hasonlította magát, tudta, hogy nem fogják tudni megtartani a játékost - 2012-ben cserélték végül a Los Angeles Lakershez.

Újabb jó hírek érkeztek Lamar Odomról - Mark Medina (Los Angeles Daily News) információi szerint az egykori játékos állapotában az utóbbi napokban olyan mértékű javulás állt be, hogy el is kezdhette a rehabját - a hírek szerint semmilyen visszaesés nem volt állapotában, miután lekapcsolták a lélegeztetőről. A légzése, a látása és a beszédkészsége is egyre jobb, a most kezdődött rehabnál pedig azt nézik meg, hogy tud-e járni.

Az Oklahoma City Thunder sztárja, Kevin Durant Erik Horne-nak (The Oklahoman) a Scott Brooks és Billy Donovan közötti különbségről beszélt. A kiscsatár elmondása szerint több a figurájuk, mint korábban, minden posztnak vannak előre meghatározott dolgai. Brooks alatt is sokat mozogtak támadásban, és elmondása szerint az előző tréner szépen lebontotta a játékot a jól egy-egyezők számára. Donovannél annyiban más ez, hogy kicsit többet mozognak a pályán egyik oldalról a másikra. Durant gyorsan megvédte Brooksot, szerinte ugyanis nekik, játékosoknak kellett volna jobban végezniük a feladatukat, de a labda nélküli mozgásra most jóval több időt fektetnek.

A Chicago Bulls vezetőedzője, Fred Hoiberg Nick Friedellnek (ESPN Chicago) elmondta, egyáltalán nem érez semmiféle feszültséget Jimmy Butler és Derrick Rose között. Mindkettejükkel leült már beszélgetni négyszemközt, hárman együtt is váltottak már pár szót, és szerinte nagyon jó a kapcsolatuk. Semmi gond nincs a két játékos között, és ezt a két hátvéd erősítené meg legelőször. Hoiberg szerint a Rose-Butler kettős lehet a liga egyik legdinamikusabb, legjobb hátvédpárosa, mert mindketten sokat profitálhatnak a másik játékából.

A Los Angeles Lakers dobóhátvédje, Nick Young a már említett Mark Medinának elmesélte, hogy kicsit zavaró volt számára, hogy a nyáron annyit pletykáltak az elcseréléséről, de a csapat nem talált érte vevőt, most pedig ő és Byron Scott vezetőedző is optimista a közös jövőjükkel kapcsolatban. Young szerint ő és a tréner közös nevezőre jutottak, de a nyári pletykákat motivációként fogja felhasználni. Próbál csak arra koncentrálni, ami a feladata, mindent meg akar csinálni, amit kér tőle az edző. Bármit megtesz azért, hogy minél többet lehessen a pályán.

Chris Vivlamore (Atlanta Journal-Constitution) jelentette, amit egyébként is sejtett mindenki: Dennis Schröder és Tim Hardaway Jr. 2016/17-es opcióit is valószínűleg le fogja hívni az Atlanta Hawks. Egyelőre egyikőjüknél sem történt ez meg, viszont ők tipikusan az utolsó pillanatban szokták ezt megtenni, márpedig a határidő november 2. idén, van még idejük. Szintén a Hawkshoz tartozik, bár egyelőre lényegi változást nem jelent, de Al Horford ügynököt váltott, elhagyta a Wasserman Media Groupot és ezentúl a BDA Sportsnál dolgozó Billy Duffy képviseli az érdekeit. Horford jövő nyáron szabadon igazolható lesz, és valószínűleg most akar minél nagyobb pénzt szakítani.

A Team USA szövetségi edzője, Mike Krzyzewski az ESPN-nek lenyilatkozta, hogy egészen biztosan ez lesz az utolsó éve az amerikai válogatott élén, a riói olimpia után befejezi, mert szerinte itt az ideje, hogy továbblépjenek. A Duke egyetem legendás mestere szerint nagyon sok minden dől el a most következő egy évben - mind a keretben, mind a szakmai stábban lesznek változások, amiket előre meg kell tervezni, hogy sikeres legyen az újabb korszak a Team USA életében. Krzyzewski hozzátette, hogy természetesen szeretne sikeresen búcsúzni a válogatottól, de optimista látva azt, hogy az utóbbi 10 évben mi mindent sikerült elérniük.

A végére pedig Steph Curry maradt - az alapszakasz MVP-je az előző idényből idézte fel legnagyobb megmozdulásait és azt, mit érzett közben, mi járt az éppen aktuális varázslatoknál a fejében:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus