Hírmorzsák 2015-10-21 (10:30)

Stephenson szerint a Clippers képes bajnokságot nyerni, neki személy szerint újra bizonyítania kell. Tyreke Evans térdműtéten esett át tegnap, Nurkic talán novemberben visszatérhet. Lehet, hogy Noah csak csere lesz, de nincs vele gondja, Hoiberg sok felállást fog próbálgatni. Jim Buss szerint jó irányba haladnak már, Russell draftolása nem volt kérdés, és szerinte 2016/17-ben már az élmezőnyben lesznek. Kerr még kérdéses a szezonnyitón. Drummond "nem hosszabbításával" 13 milliót spórolt a Pistons jövő nyárra. Popovich a legesélyesebb a Team USA kispadjára, de Calipari is nagyon szeretne a válogatott élére kerülni. Új Curry Two reklám Curryvel és Jamie Foxx-szal (videó). Paul nem szeretné, ha a játékvezetők úgy beszélnének vele, mint egy gyerekkel (videó). 

A Los Angeles Clippers egyik új szerzeménye, Lance Stephenson Shams Charaniával (Yahoo Sports) beszélgetett. Stephenson szerint sokkal tehetségesebb a mostani keret, mint amihez bármikor része volt például az Indiana Pacersnél. Sosem lehet tudni, hogy melyik lesz az ember utolsó lehetősége a végső sikerre, főleg hogy ilyen közel van a csapat a bajnoki címhez, úgyhogy ez most egy nagy esély mindenkinek. Stephenson szerint a Clippers egyértelműen olyan állománnyal rendelkezik, amely bajnok tud lenni ebben az idényben.

Még fiatalnak érzi magát, sok lehetősége lehet még, de sosem lehet tudni, ezért bármit hajlandó megtenni a pályán. A játékosok nagyon szoros kapcsolatban vannak, Doc Rivers pedig más, mint az eddigi edzői, jó értelemben. Arról is beszélt Stephenson, hogy megint bizonyítania kell, hogy ebbe a ligába tartozik, főleg az előző idénye után, amit nagyon nehezen viselt. Most már más dologra kell koncentrálni, meg kell mutatnia mit tud, és minden lehetséges módon segíteni kell csapattársait a pályán. Szerinte ez mindannyiuk számára az a bizonyos év, amikor nagy dologokat akarnak és kell is elérniük.

A sérültrovatot természetesen a New Orleans Pelicansszel kell kezdeni, ugyanis Tyreke Evanst is megműtötték tegnap, a jobb térdén kellett artroszkópos beavatkozást végezni. Azt egyelőre nem tudni, mikor térhet vissza, később ad erről tájékoztatást az együttes, de ez a kevésbé komplikált műtét, úgyhogy azért arra jó esély van, hogy ne kelljen túl sokat kihagynia - október eleje óta fájt egyébként Evans térde. A Denver Nuggets centere, Jusuf Nurkic még májusban esett át egy ennél komolyabb térdműtéten, egyelőre még mindig nem térhetett vissza, és a gárda vezetőedzője, Michael Malone azt nyilatkozta, hogy talán novemberben már láthatjuk majd a bosnyákot a pályán.

A Chicago Bullsnál a változások szele fúj, KC Johnson (Chicago Tribune) értesülései szerint ugyanis a csapat hajlik afelé, hogy Nikola Mirotic és Pau Gasol legyenek a kezdő magasemberek, Joakim Noah pedig a padról érkezzen, pedig teljesen egészséges és szerződése utolsó évében van. A francia középjátékos azt nyilatkozta, hogy bármit megtesz a csapat érdekében, mert ez nem róla szól, hanem a Bullsról, muszáj rájönniük, hogyan lehetnek jobbak, és rá is fognak jönni.

Fred Hoiberg vezetőedző azt mondta, hogy Noah egyáltalán nem tiltakozott a döntés ellen, szerinte a center nagyon várja, hogy Taj Gibsonnal együtt játszhasson, jó a kémia a két kosaras között. A nyáron kinevezett tréner azt is hozzátette, hogy szeretné látni, hogyan működik ez a páros, illetve a Mirotic-Gasol kettős. Változtatni fog, ha kell, ráadásul Bobby Portisnak is szeretnének állandó játéklehetőséget biztosítani a rotációban, úgyhogy vele is nő a variációk száma. Hoiberg egyelőre nem biztos egyik felállásban sem, elmondása szerint majd kiderül, hogyan muzsikálnak ezek a magasemberduók.

A Los Angeles Lakers tulajdonosa, Jim Buss Sam Amicknek (USA Today) adott egy hosszabb interjút, amelyben több mindenre kitért. Buss szerint nagyszerűen sikerült az újjáépülésük - úgy fogalmazott, hogy nem jó, hanem "dinamit" pozícióban vannak, valószínűleg arra gondolt, hogy hamarosan robbantani fognak. A rossz irányba haladtak, de sikerült ezen változtatniuk. D'Angelo Russell draftolásával kapcsolatban annyit mondott, hogy a játékosmegfigyelők által és a privát edzéseken látott dolgok alapján nem volt kérdés, hogy őt kell választani, annyira különlegesnek gondolják őt többen is.

Mint ismert, 2014 áprilisában lenyilatkozta, hogy ha 2017-ig nem lesz bajnokesélyes a Lakers, lemond. Erről annyit mondott, hogy tudatni akarta az emberekkel, milyen távlatokban gondolkodik - nem akar csak azért az együttes élén lenni, hogy ott legyen, minél hamarabb vissza akarja juttatni az aranysárga-lilákat a csúcsra -, de szerinte nem lesz ezzel gond, az előre eltervezetteknek megfelelően, sőt, még annál is jobban állnak jelenleg. Sikerült a jó irányba indulniuk, jövő nyáron szereznek egy jó szabadügynököt, így a 2016/17-es idényben már ott lesznek az élmezőnyben.

A Golden State Warriors vezetőedzője, Steve Kerr egyelőre továbbra is kérdéses a szezonnyitóra, nem fogja erőltetni, ha még szüksége lesz némi időre, ezt Luke Walton, az ideiglenes főedző mondta el az ESPN-nek. Walton szerint amíg nincs hatással Kerr rehabjára, hogy a csapat mellett van, addig nagyon hasznos a jelenléte, mert a játékosoknak jó, ha ott van velük - gyors, világos üzeneteket tud közvetíteni, ha arra van szükség. Walton hozzátette, a csapat egyébként természetesen azt szeretné, ha kedd este már Kerr irányítaná a gárdát, de most már ő is megnyugodott - ha két hete azt mondja neki valaki, hogy ő lesz a vezetőedző a szezonnyitón, valószínűleg nem sokat aludt volna. Most már jól van és magabiztos - ha kelleni fog még a jövő héten is, ő készen áll rá.

A tegnapi napon beszámoltunk már róla, hogy Andre Drummond nem ír alá idő előtt a Detroit Pistonsszal, Stan Van Gundy pedig el is mondta, hogy ennek anyagi okai vannak - a center maradni akar az autóvárosiaknál, de szeretne minél több lehetőséget nyújtani a csapat számára a további erősítésekre. Azzal, hogy Drummond nem ír most alá, nagyjából 13 millió dollárral több sapka alatti helye lesz az együttesnek, és mivel több nem garantált kontraktussal is rendelkeznek, így akár 30 millió dollárjuk is lehet, hogy megerősítsék a keretet - ezt követően még mindig oda tudják adni a középjátékosnak akár az 5 éves, 120 millió dolláros maximumot is.

A Team USA-nél hamarosan őrségváltás lesz, hiszen Mike Krzyzewski nemrég megerősítette, hogy a riói olimpia után befejezi a válogatott élén. Ken Berger (CBS Sports) forrásai szerint egyértelműen Gregg Popovich az első számú jelölt a posztra, nincs mögötte talonban senki - nemcsak a legelismertebb és legeredményesebb aktív edző a ligában, de nagyon sok mindenben megfelel Krzyzewski és Jerry Colangelo kívánalmainak. Popovich azonban LaMarcus Aldridge-nak már megígérte, hogy maradni fog a San Antonio Spursnél legalább addig, amíg az erőcsatár mostani szerződése tart - a 2018/19-es idény végéig. Emellett az is bajos lehet, hogy minden évben közvetlen kapcsolata lenne a szabadügynökökkel, amit összeférhetetlennek is tarthatnak majd.

Berger úgy tudja, hogy az NBA-ben dolgozó vezetők véleménye szerint Popovich valamelyik korábbi "tanítványát" látná szívesen a Team USA kispadján. Egy név azonban konkrétan felmerült még Berger által, méghozzá a Kentucky egyetem trénere, John Calipari, aki a hírek szerint az egyetemi toborzás legnagyobb kulcsának tartaná, ha sikerülne a válogatott élére kerülnie - jóval előnyösebb helyzetben lenne ezzel a középiskolás srácok meggyőzésében, hogy válasszák az ő egyetemét, mint bárki más az NCAA-ben. Az egyik forrás szerint Calipari pont ezért nagyon akarja a pozíciót.

A Golden State Warriors sztárja, Steph Curry Jamie Foxx-szal együtt szerepel a Curry Two új promóvideójában:

A végére pedig Chris Paul maradt, akit második technikaival kiállítottak ma hajnalban, miután megmondta az egyik játékvezetőnek, hogy van két gyereke, ne beszéljen úgy vele, mintha ő is az lenne:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus