Hírmorzsák 2015-11-04 (21:45)

A Cavs GM-je szerint minden döntésüknél LeBroné a végső szó, butaság lenne nem kikérni a sztár véleményét. Love szerint nem a Jamesszel történő találkozó miatt maradt a Cavsnél, jól érzi magát a csapatnál. Russell nem játszott az egész negyedik negyedben, Scott tudja, hogy ezen változtatni kell. Mudiay beszólt Byron Scottnak a ma hajnali meccset követően. Gerald Greent kórházba kellett szállítani. Harrison Barnes nem akarta, hogy az alapszakaszban még a szerződésével foglalkozzanak, ezért október 27-ére lőtte be hosszabbítása határidejét. Egy szakvezető szerint a fizetési sapka kijátszása az, amit a Wizards Beallel, illetve a Pistons Drummonddal csinál. Paul George a felépüléséről és a visszatéréséről (videó). Phil Pressey-t leigazolja a Sixers. Covington még két kihagyásra kényszerül.

A Cleveland Cavaliers GM-je, David Griffin Ric Buchernek (Bleacher Report) azt nyilatkozta, hogy LeBron Jamesnek döntő szava lesz mindenben, bármit is lépnek, mert ő a liga legfontosabb játékosa és egy zseninek tartja, ha erről a sportról van szó. Griffin szerint LeBron érti meg legjobban a pályán a taktikai elemeket, és ha csak a kosárlabdát nézzük, a legokosabb egyén, akit valaha ismert, beleértve edzőket, szakvezetőket, bárkit. A GM szerint őrültség lenne, ha nem kérné ki mindenben James véleményét.

A Cavs erőcsatárát, Kevin Love-ot kérdezték, hogy tényleg annyira fontos szerepe volt-e a Jamesszel történt találkozónak abban, hogy hosszabbított a csapattal, mint amennyire ez a médiából átjött, illetve amennyire az emberek érezték. Love azt válaszolta Rohan Nadkarninak (Sports Illustrated), hogy persze fontos volt, de nem volt ez egy olyan hatalmas meeting, egyszerűen tudni szerette volna, hogyan gondolkodik James. Volt elég ideje meghozni a döntését és mindig is vissza akart térni a Cavshez, szerinte az emberek túl nagy jelentőséget tulajdonítanak annak a négyszemközti beszélgetésnek.

Azt is elmondta, hogy a pályán és azon kívül is sokkal jobban érzi magát ebben az idényben, mint az elmúlt esztendőben, például idén már házat is vett, eddig egy albérletben lakott. Love úgy érzi, hogy ha valakit elcserélnek, akkor például ilyen dolgokon nem is gondolkodik, csak pályán akar lenni, mert minden olyan gyorsan történik. Sokkal jobban ismeri már csapattársait, és bár számára az előző szezon a rájátszás első körének negyedik meccsén véget ért, abból is nagyon sokat tanult, hogy ott volt az együttessel az oldalvonal mellett. Nehezen viselte, hogy nem játszhatott, de jobban megismerte saját magát is, hogy mennyire éhes a sikerre és a játékra akkor, ha nem léphet pályára.

A Los Angeles Lakers 1/2-ese, D'Angelo Russell ma hajnalban, a Denver Nuggets ellen pályára sem került a negyedik negyedben - ugyanez volt a helyzet a Minnesota Timberwolves elleni idénynyitón. A játékmester elmondása szerint fogalma sincs róla, mit kéne tennie, erre rá kell majd jönnie. Leadta az ilyenkor szokásos sablont, hogy Byron Scott a vezetőedző, az ő dolga, hogy edzősködjön, úgyhogy ha pályára kerül, az jó, de azzal is meg kell békélnie, ha nem játszhat. Scott annyit mondott, hogy ha Lou Williams nem játszik úgy, ahogyan tette, akkor Russellt visszaküldte volna, Williams pedig annyit mondott, hogy csak a győzelem a fontos, nem az egyéni célok. A tréner azt is elmondta, hogy tudja, pályára kell küldenie majd a végjátékokban Russellt, hiszen csak így tanulhatja meg, hogy kell lezárni a szoros meccseket.

Mint arról reggel beszámoltunk már, Scott a draft előtti edzéseken úgy ítélte meg, hogy Emmanuel Mudiay nem igazi irányító. A Denver Nuggets játékmestere ma hajnalban 10 gólpasszt osztott ki az aranysárga-lilák ellen, majd a találkozót követően Chris Dempsey-nek (Denver Post) nyilatkozott, visszavágott a trénernek: "köszönöm, Byron Scott, hogy azt mondtad, nem vagyok igazi irányító". Scottot az se mentette, hogy hozzátette anno az interjúban azt is, biztos benne, hogy Mudiay-ból jó játékos lesz.

Egy nem túl jó hír: a Miami Heat swingmanje, Gerald Green kórházba került, és bár egyelőre nem adott ki további információt a játékosról a klub, úgy tűnik, hogy súlyosabb a gond - azt nem tudni, mi miatt került kórházba Green, de már napok óta nem érezte jól magát.

A Golden State Warriors kiscsatára, Harrison Barnes egy korábbi határidőt, október 27-ét szabott meg a csapatnak és saját magának, hogy idő előtt egyezségre jussanak a hosszabbításról - mint ismert, november 2-ig lehetett ezt megejteni hivatalosan. Barnes azt mondta, hogy ez egy különleges csapat, különleges az öltözői hangulat, és nem akarta, hogy a szerződésével kapcsolatos dolgok az első három mérkőzésre rányomják a bélyegüket. Úgy volt vele, hogy akár megegyeznek, akár nem, a szezonnyitótól kezdve minden a kosárlabdáról szól már - mint ismert, nem tudtak dűlőre jutni a felek, így 27-én Barnes és képviselői nem folytatták tovább a tárgyalásokat a Warriorsszel.

A játékos a növekvő sapka miatt utasította vissza a Golden State 4 éves, 60 millió dolláros ajánlatát. Barnes szerint az új TV-szerződésnek nagy jelentősége van, egy ideje már odafigyel erre, és a Játékosok Szakszervezete is régóta beszél már erről. Mióta kiderült, hogy nem lesz fokozatos emelés, hanem egyből nagyot fog ugrani a sapka, azóta úgy van vele, hogy teljesen jó az is, ha várnak az új szerződésével. Több veterán játékossal, családtaggal és ügynökével, Jeff Schwartz-cal is beszélt a helyzetről, mielőtt visszautasította a csapat által elérakott kontraktust. Elmondása szerint imád Oaklandben élni, és simán el tudja képzelni, hogy akkor is marad a városban, miután a franchise San Franciscóba költözik, és azt követően is, hogy visszavonulna.

Nemcsak Barnes nem kapott új szerződést egyelőre, de a Detroit Pistonsnál Andre Drummond és a Washington Wizardsnál Bradley Beal sem - mindkét esetben azért vártak ki a felek, hogy több sapka alatti hely maradjon jövő nyárra. Egy meg nem nevezett vezető szerint ez a fizetési sapka kijátszása, a szabályok megszegésének tartja - Szerk.: ez nem igaz, hiszen a capholdot ezért találták ki, és még akkor is szabályos ez az eljárás, ha a caphold jelentősen alacsonyabb, mint az esetleges új szerződés első évére kiírt fizetés, ezért is választották ezt Beal és Drummond csapatai.

A Philadelphia Sixers a Hardship provision segítségével le fogja igazolni Phil Pressey-t - ő lesz a Philly 16. játékosa, de több hosszútávú sérültje is van a klubnak, így folyamodhatnak ezért a kivételért. Szintén a Sixershez tartozik, hogy Robert Covington további két hét kihagyásra kényszerül. Ha már sérülések: Kyle Korver ma este nem lép pályára a Brooklyn Nets ellen - mint ismert, az Atlanta Hawks dobóhátvédje bokaproblémáival küzd továbbra is, még nem fejezte be teljesen a nyári rehabját.

A végére pedig Paul George és a felépüléséről, visszatéréséről készült videó maradt:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus