Hírmorzsák 2015-11-11 (22:00)

Russell most azért nem játszott a negyedik negyedben, mert elhúzott a Heat, az irányítónak fogalma nincs, mit csinál rosszul. Kobe Wade fiának adott jó tanácsot. Steph Curry-t az Év Sportolója díj szavazására jelölte a Sports Illustrated. Cousins szidalmazta Karlt a Spurs elleni meccs után, Divacék rákérdeztek a játékosoknál, hogy kirúgják-e a trénert. DeAndre Jordan tudja, hogy ellenséges környezet várja Dallasban, de szerinte ezzel nincs is gond. LMA nem szívja mellre, ha kifütyülik Portlandben, megérti a drukkereket. Wittman szerint borzasztóan puhány védekezésben a Wizards. Teague nem kap büntetést Bjelica megütéséért. Beverley-t letartóztatták. KJ McDaniels a D-Ligában. A Boston ma hajnali, legendás pick-and-rollja (videó).

A Los Angeles Lakers természetesen újfent előkerült, mint ebben a szezonban szinte minden nap, D'Angelo Russell ugyanis a teljes negyedik negyedet végigülte a kispadon a Miami Heat elleni összecsapáson, nem játszatta Byron Scott, méghozzá elmondása szerint azért nem, mert a Heat elhúzott. Ezzel annyi a probléma, hogy Scott szoros meccsek végjátékában sem küldi pályára az 1/2-n húzott játékmestert. Russell Harrison Faigennek (Silver Screen&Roll) elmondta, nem mondta meg neki a tréner, hogy mi az, amiben változtatnia kell, de rá kell jönnie, hogy ki tudja javítani. Az irányító 11. a Lakersnél a negyedik negyedben a pályán töltött percek tekintetében, de érdekesség, hogy Nick Young például végig ott volt a parketten a Heat elleni utolsó felvonásban.

Szintén a Lakershez tartozik, hogy Russell draftoltása után le is mondtak Goran Dragic szerződtetéséről, de a Miami Heat hátvédje nem is nagyon foglalkozott velük. Dragic Mark Medinának (Los Angeles Daily News) azt nyilatkozta, hogy a Heat kereste meg legelőször, jó szerződést is kínáltak neki, úgyhogy nem is nagyon gondolkodott. Szerinte Miami a neki és a családjának is a legmegfelelőbb hely, a csapatnál győztes kultúra alakult ki az elmúlt években, és nagyszerű munkát végez a vezetőség.

Maradjunk még a Lakersnél: Kobe Bryant és Dwyane Wade a két együttes ma hajnali, egymás elleni mérkőzése után beszélgettek egy kicsit Wade fiáról. Kobe saját elmondása szerint megkérdezte Wade-t, hogy hányszor dob rá egy meccsen a fia, amire a Heat ikonja annyit mondott, hogy nem elégszer, amire ő azt mondta a srácnak, hogy "ha olyan akarsz lenni, mint Kobe bácsi, sokkal többször kell dobnod", erre Wade annyit tett hozzá, hogy "látod, megmondtam", aztán nevettek egy jót.

A Golden State Warriors sztárja, Stephen Curry nagy megtiszteltetésben részesült, a Sports Illustrated jelölte a 2015-ös Év Sportolója választásra - a teljes listát ezen a linken megtaláljátok!

A Sacramento Kingsnél tegnap megvolt az a meeting, amit DeMarcus Cousins kedd hajnalban beharangozott, ám nemcsak a játékosok, hanem az edzők és a vezetők is részt vettek rajta. Vlade Divac elnök a Sacramento Bee munkatársának elmondta, hogy a játékosoknak lehetőségük volt elmondani, ha aggályuk volt valamelyik figurával vagy úgy egyébként a stílussal kapcsolatban, az edzők pedig megoszthatták, ha hozzáállásbeli gondokat láttak. Divac szerint ha gond van, akkor azt meg kell beszélni, és nagyon elégedett volt azzal, hogy milyen nyitott diskurzus folyt a felek között, ami után közös nevezőre kerültek.

Azt is elmondta az elnök, hogy azt ugyan nem mondja, hogy nem tetszik nekik Karl rendszere, de egyelőre még nem hisznek benne. Ez egyébként azért is érdekes, mert a The Big Lead értesülései szerint DeMarcus Cousins a San Antonio Spurs elleni vereséget követően az öltözőbe viharzott és megállás nélkül szidalmazta Karlt, nem kevés anyázás hagyta el a száját. Néhány "b*zdmeg" után Karl a hírek szerint semmit nem csinált, csak elsétált - később megbánta a center a tettét, és a csapattársaitól kérdezte meg, hogy elvetette-e a sulykot, amire megmondták neki, hogy így nem kiabálhat és szitkozódhat az edzőjével mindenki előtt.

A meetingen állítólag a segéd GM, Mike Bratz és Divac meg is kérdezték a játékosokat, hogy kirúgják-e a trénert, mert nem tudják, mit csináljanak vele, ez pedig teljesen lesokkolta a játékosokat. Ben McLemore elmondta a többieknek, hogy fogalma sincs, mi a szerepe a csapaton belül, erre a többiek megmondták neki, hogy triplát dobni és védekezni, Rajon Rondón és Cousinson kívül mindenkinek ez a dolga.

A Los Angeles Clippers centere, DeAndre Jordan ma este Dallasban lép pályára, ami különösen pikáns nyári botránya után. A középjátékos az ESPN-nek elmondta, tudja, hogy ellenséges lesz a környezet, de nincs is ezzel gondja, szerinte ez így van rendjén. Jordan szerint végül is ez egy kosármeccs lesz, a versengésről szól minden - az ellenfelük megpróbálja majd legyőzni őket, ahogy ők is a Dallast. Marc Cuban egyébként arra biztatta a Mavs-drukkereket, hogy folyamatosan szólogassanak be Jordannek a meccs közben és fütyüljék ki - már ameddig a sportszerűség határain belül maradnak. A Dallas Morning Newsban pedig kivágható Jordan-ördögfej volt a mai számban.

Még egy nagy visszatérés lesz, LaMarcus Aldridge ugyanis a Portland TrailBlazers pályáján játszik majd, ám ezúttal már a San Antonio Spurs színeiben. LMA Kurt Helinnek (Pro Basketball Talk) azt mondta, hogy imádja Portlandet és a szurkolókat is, mert nagyon sokat tettek érte a múltban, de biztosan lesznek olyanok, akik nem kedvelik már amiatt, hogy a nyáron csapatot váltott. Ő megérti ezt, úgyhogy nem fogja mellreszívni a dolgot, megérti, hogy kitartanak a csapatuk mellett, nekik ez a feladatuk.

A Washington Wizardsnak az utóbbi időben nagyon nem megy, Randy Wittman vezetőedző szerint túl puhák és nem csinálnak semmit védekezésben. A tréner a Thunder elleni meccs utáni sajtótájékoztatón elmondta, egyszerűen nem védekeznek, simán elmennek mellettük az ellenfelek, egyáltalán nincs csapatában semmilyen keménység jelenleg. Senkivel nem ütköznek és nem is pattanóznak - van olyan játékosuk, aki 27 perc alatt egy védőpattanót szed, erre pedig ő is képes lenne, ha valaki adna neki ennyi játékidőt. A piszkos munkát egyáltalán nem végzik el, így az 50-50 labdák közül szinte semmi nem kerül hozzájuk.

A sérülésekhez tartozik, hogy a New Orleans Pelicans magasembere, Anthony Davis valószínűleg nem játszik ma este az Atlanta Hawks elleni találkozón. A Utah Jazz centere, Rudy Gobert a bokája miatt nem tudott ma edzeni, az ő játéka kérdéses a holnap esti, Miami Heat elleni meccsen, mint ahogy hátfájásai miatt Kobe Bryant játéka is a ma esti, Orlando Magic elleni összecsapáson. A Denver Nuggetsnél Wilson Chandler csípője továbbra sem jött rendbe, pedig elvileg őt csak két hétig kellett volna nélkülöznie csapatának. Michael Malone vezetőedző annyit mondott, hogy a csapat és a játékos is próbál minden megoldást számba venni, de hosszabb ideig nem lesz bevethető a kiscsatár, mint arra eredetileg számítottak.

Mint arról reggel beszámoltunk, Jeff Teague ütését vizsgálta liga, amit még a Minnesota Timberwolves és Nemanja Bjelica ellen követett el. Az Atlanta Hawks irányítójának faultját Flagrant 2-nek minősítették, de nagyobb büntetést nem kapott. A Houston Rockets irányítója, Patrick Beverley nem úszta meg ennyivel, őt ugyanis ma reggel letartóztatták, miután végzés volt ellene - állítólag C kategóriás szabálysértést vétett, úgy vezetett autót, hogy tiltva volt számára. Az irányító kifizette a bírságot azóta, és valószínűleg ezzel együtt is játszani fog a Brooklyn Nets ellen, miután agyrázkódását követően már játékra kész állapotban van.

A Houston Rockets a D-Ligába, a Rio Grande Valley Vipershez irányította KJ McDanielst - eddig összesen 3 meccsen lépett pályára a swingman.

A Boston Celtics pedig minden idők egyik legjobb pick-and-rollját mutatta be ma hajnalban:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus