Hírmorzsák 2015-11-17 (20:45)

A George Hill - Kawhi Leonard csere nem volt népszerű a Spurs-játékosoknál, San Antonióban sem hitte senki, hogy Leonardból az a játékos lesz, aki most. Cory Joseph nem akarta elhagyni a Spurst, de tudta, hogy nincs sok esélye maradni. Towns a legerősebb, a legintelligensebb és a legképzettebb akar lenni a pályán. A Minnesota majdnem Antetokounmpót draftolta anno Muhammad helyett. Brook Lopez optimista, mert a mostani Nets nem adja fel. Lawson kikerülhet a kezdőből, de a Rocketsnél nem tudják, mi a probléma jelenleg. Sullinger hosszabbításáról szó sem esett, ügynöke csak a maximumot írta volna alá. Új, Bajnokok Ligája nevű sorozat indul a nyáron volt NBA-sztárokkal. Obama szívesen lenne tulajdonos és GM is az NBA-ben. Egy kissrác megható ajándéka egyik társának. Megjöttek a karácsonyi pulóverek.

A San Antonio Spurs GM-je, RC Buford Dan McCarney-nak (San Antonio Express News) egy pár nappal ezelőtt mondta el, hogy az a csere, amelyben anno George Hillt küldték el Kawhi Leonardért cserébe, nem volt túl népszerű a játékosok körében. Buford Jeff McDonaldnak (San Antonio Express News) hozzátette, egyáltalán nem biztos abban, hogy a franchise-nál bárki gondolta volna, hogy Leonardból az a játékos lesz, akivé alig pár év alatt fejlődött. Brian Elfus, a kiscsatár ügynöke elmondta, hogy a draft mindig arról szól, ki hova, milyen szituációba kerül, és úgy gondolja - nem, tudja -, hogy ha Leonardöt más csapat választja ki, közel sem lenne ennyire jó játékos, mint most. Elfus szerint mindenki elmormol minden nap egy imát, hogy San Antonióban játszik.

A nyáron a Toronto Raptorsnál kikötő Cory Joseph David Aldridge-nek (nba.com) elárulta, nem nagyon akarta otthagyni a Spurst, de tudta, hogy LaMarcus Aldridge megszerzésével és Kawhi Leonard új, maximum szerződésével nem sok hely marad számára a sapka alatt. Joseph úgy fogalmazott, hogy mindig nehéz elhagyni egy helyet, amelyet megszok az ember. Megszokta a rendszert, a várost és az embereket is, úgyhogy nem volt egyszerű a váltás, de az nagy könnyebség volt, hogy haza igazolhatott. Azt is tudta, hogy kosárlabda szempontból ez számára egy jó váltás és üzletileg is, úgyhogy egyáltalán nem panaszkodhat, a Spurs pedig egy nagyszerű játékost szerzett LMA személyében.

Az említett LaMarcus Aldridge egyébként egyelőre nem nagyon találja meg azokat a helyeket, ahonnan a korábbi években rendre eredményes tudott lenni, de Gregg Popovich vezetőedző Sean Deveney-nek (Sporting News) elmondta, szerinte ez nem a Spurs rendszerének sajátossága. A tréner úgy gondolja, ebből a szempontból irreleváns, hova került Aldridge, mert mindenképpen lett volna egy beilleszkedési időszak, amíg megszokja a csapatot - teljesen mindegy, melyik együttesnél játszott volna ebben az idényben, ha az nem a Portland TrailBlazers lett volna, mindenképpen új rendszert kellett volna tanulnia.

Zach Lowe (ESPN) egy hosszabb cikket közölt a Minnesota Timberwolvesról, amelyben természetesen szóba került Karl-Anthony Towns is - az idei 1/1-es az egyik idei vereségük után, amelyen nem játszott sem Andrew Wiggins, sem Ricky Rubio, láthatóan ideges volt magára az öltözőben, amiért nem látta el elég infóval a periméterjátékosokat védekezésben, honnan érkezik éppen a blokk. A Minnesota másnapra szünnapot adott a játékosoknak, Towns azonban már reggel 9-kor az edzőteremben dolgozott. Saját elmondása szerint nagyon keményen "melózik" minden egyes nap, mert szeretne a legerősebb, a legintelligensebb és a legképzettebb játékos lenni a pályán, bárki ellen kell játszania.

Towns a palánk alatti játékát is folyamatosan fejleszti és a kinti dobásait is - erről annyit mondott, hogy mindenki tudja, hogy be tudja dobni a triplát, de egyelőre nem erőlködik, azt vállalja el, amit a védelem felkínál neki. Az ideiglenes vezetőedző, Sam Mitchell Jon Krawczynskinek (Associated Press) azt mondta, amikor valamit kér Townstól, méghozzá nem akármilyen ellenfelek ellen, mindig emlékeztetni kell önmagát, hogy a center még mindig csak 19 esztendős, és elvileg az egyetemen másodévesnek kellene lennie.

Szintén Lowe jelentette, hogy értesülései szerint a Minnesota majdnem kiválasztotta Giannis Antetokounmpót a 2013-as draft 14. helyén, de végül Shabazz Muhammad mellett döntöttek - a görög játékos egy pickkel később, a 15. helyen kelt el a Milwaukee Bucks által.

A Brooklyn Nets 1-9-cel áll, de centerük, Brook Lopez optimista, Brian Lewisnak (New York Post) ugyanis elmondta, senki nem adja fel a küzdelmet, ez pedig nagy különbség a korábbi évekhez képest, mikor szintén voltak rossz sorozataik, de ott mentálisan szét is estek ezektől a streakektől. Lopez szerint akkor vesztes mentalitásuk volt, most viszont abszolút pozitív a társaság.

A Houston Rocketsnél hamarosan változások lehetnek, de egyelőre még csak a pályára küldött felállásban, Kevin McHale vezetőedző ugyanis Calvin Watkinsnak (ESPN) elmondta, egyáltalán nem elégedett azzal, amennyi energiát játékosai a játékba, illetve főleg a védekezésbe fektetnek, és gondolkodik azon, hogy Ty Lawsont a cserepadon kezdeti majd. Steve Kyler (Basketball Insiders) információi szerint a Houstonnál nem tudják, hogy a játékosok hallgatnak-e egyáltalán McHale-re, vagy ennyire nem illik össze a jelenlegi keret - Daryl Morey GM még Marc Steinnek (ESPN) sem válaszolt, mikor az újságíró a csapat problémáiról kérdezte.

A Boston Celtics GM-je, Danny Ainge a nyár folyamán azt nyilatkozta, hogy tárgyalnak Jared Sullingerrel a hosszabbításról, de az erőcsatár ügynöke, David Falk Steve Bulpettnek (Boston Herald) elmondta, egyetlen másodpercet nem beszéltek Sullinger új szerződéséről. Falk szerint Ainge nem adhatta meg a maximumot ügyfelének, onnantól pedig nem volt miről beszélgetniük - ő 1996 óta nem kötött úgy idő előtt hosszabbítást, hogy az adott játékosa ne maximumot kapott volna, ismeri már mindenki a ligában, úgyhogy nincs ebben semmi meglepő. Falk egyébként nem feltétlenül gondolja Sullingert maxos embernek, egyszerűen nem hisz abban, hogy egy fiatal kosaras új kontraktusáról azelőtt meg kell egyezni, hogy a piac beárazná.

Barack Obama amerikai elnök mandátuma utolsó évébe lép, és Bill Simmons (GQ) készített vele interjút, amelyben rákérdezett, lenne-e tulajdonos egy NBA-csapatnál, amire Obama azonnal rávágta, hogy természetesen. Mint ismert, az elnök a Chicago Bullsnak szurkol, de elmondása szerint elég jól ismeri Jerry Reinsdorfot, aki nem mostanában akar megválni a franchise-tól. Arról azonban álmodozott már, hogy milyen élvezetes lehet összerakni egy csapatot.

Egy új, Bajnokok Ligája elnevezésű sorozat indul jövő nyáron az Egyesült Államokban, méghozzá 16 csapat részvételével és egykori NBA játékosokkal. A sorozat elnöke és vezérigazgatója, Carl George Sam Amicknek (USA Today) mesélt a kiírásról: állítólag a New York-i csapat már kész és olyan nevek játszanak majd benne, mint Rasheed Wallace, Al Harrington vagy Maurice Ager. Bostonban, Philadelphiában, Washingtonban, Orlandóban, Miamiben, Atlantában és Clevelandben is lesznek együttesek - a cél az, hogy 250 embert foglalkoztassanak, 170-et konkrétan játékosként, a többit pedig játékosedzőként vagy egyéb szerepkörben.

Minden csapatban lesz két korábbi All-Star játékos a keretben és egy Hall of Famer a vezetőségben - egyelőre 60 kosaras kötelezte el magát a sorozat mellett. Ami még kiemelendő, hogy júliusban és augusztusban nagyjából 30 mérkőzést játszanának, és körülbelül 10 jótékonysági meccs lenne még azokban az időszakokban, amikor nincs NBA. 80-90 napi munkáért körülbelül 200.000 dollárt kereshetnek a játékosok, ha részt vesznek az idényben és a jótékonysági összecsapásokon is. A divízió-győztes csapatok tagjai további 50.000 dollárral lesznek gazdagabbak, míg a March Madness mintájára felépített végső torna első helyezettjének játékosai fejenként 100.000 dollár jutalmat kapnak majd.

Egy aranyos történet: Egy srácot az iskolában cikiztek a cipője miatt, erre egy másik srác másnap vett neki egy pár Nike LeBront - a videót ezen a linken nézhetitek meg.

A végére itt vannak a karácsonyi pulóverek:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus