Hírmorzsák 2015-11-23 (21:00)

Kobe szerint elképzelhető, hogy megverik holnap a Warriorst, látott már furcsább dolgokat is. Pat Riley szerint a Golden State egy dinasztia felépítésének kezdetén jár. Kerr szerint a mostani Warriors és az 1995/96-os Bulls összehasonlíthatatlan. Curry mögött Westbrook már ott van a PER-listán, a Golden State-é még mindig a legjobb pontkülönbség. Byron Scottnak tetszik D'Angelo Russell fejlődése. Motiejunas december 1-jén kaphat zöld utat az orvosoktól az edzésre. Faried meglepődött azon, hogy milyen jól kezdte az idényt a Denver. Kevin Martin be-, Tayshaun Prince kikerül a Minnesota kezdőjéből. Embiid megkomolyodott. Ben Wallace mezszámát január 16-án, Billupsét február 10-én vonultatja vissza a Pistons. Fournier egy 4 éves, 32 milliós hosszabbítást utasított vissza az ősszel. Amare szerint a PO-ra pihentetik. D-Liga hírek: Huestis, Anthony Brown, Inglis.

A Los Angeles Lakers sztárját, Kobe Bryantet kérdezte az ESPN arról, hogy holnap este ellenük döntheti meg a legjobb kezdés rekordját a jelenleg 15-0-val álló Golden State Warriors, illetve arra is rákérdeztek, megakadályozhatja-e ezt az aranysárga-lila együttes. Bryant úgy fogalmazott a Portland TrailBlazers elleni mérkőzésüket követően, hogy látott már ennél furcsább dolgokat is az NBA-ben. Eddig egyszerűen fogalmazva szarul játszanak, de ki tudja, lehet, hogy az oaklandiek ellen minden összejön majd nekik.

A Miami Heat elnöke, Pat Riley Tim Reynoldsnak (Associated Press) mondta el gondolatait a bajnokról. Riley szerint a Warriors egy dinasztia felépítésének kezdetén tart - az elnök úgy gondolja, ez a legijesztőbb dolog az egészben. A mindenhol elismert szakember szerint azért tart még csak egy korszak kezdetén a Golden State, mert minden kulcsjátékosuk nagyon fiatal és borzasztóan tehetséges is. A Heat elnöke a kezdő hátvédpárosnak tulajdonítja az oaklandiek sikerét, és odáig merészkedett, hogy egykori csapattársaihoz, Jerry Westhez és Gail Goodrich-hoz hasonlította őket. Szerinte a statisztika is ezt támasztja alá, hiszen 25 pontos játékosok voltak mindketten, West vezette a csapatot a gólpasszokban, és mindketten tudtak dobni, betörni és a társakat kiszolgálni is.

A Warriors vezetőedzője, Steve Kerr is megszólalt a napok óta pörgő 1995/96-os Chicago Bulls - jelenlegi Golden State témával kapcsolatban. Kerr Ethan Sherwood Straussnak (ESPN) elmondta, mikor hallotta a tegnapi közvetítésben, ahogy Jeff Van Gundy felhozta ezt az összehasonlítást, nagyon sajnálta, hogy nem ő ül a kispadon és van ott a sajtótájékoztatón a mérkőzést követően, mert úgy érezte, nagyon szívesen beszélne erről. Az első gondolata az volt, hogy összehasonlíthatatlan a két együttes, annyira mások voltak a szabályok és a játék is. Több védővel fognák egyszerre Michael Jordant, erre az akkori Bulls szabálytalan védekezést reklamálna, de a Chicago folyamatosan megdolgozná fizikálisan Curryt, azt meg a bírók lefújnák most. Az biztos, hogy ő a mostani Golden State ellen nem játszana, mert nem tudna kin védekezni, Curryt pedig senki nem tudja fogni, úgyhogy védő oldalon azt se tudná, mit csináljon.

A Warriorsről térjünk ki picit a statisztikákra. A negyedik hét után Steph Curry vezet még mindig a PER listán (33.5), de már csak 0.9-del van Russell Westbrook előtt (32.6), a harmadik pedig még mindig a jelenleg sérült Kevin Durant (29.0) - a 25-ös listát ezen a linken megtaláljátok, Karl-Anthony Towns is ott van már. A pontkülönbség listán is a Golden State az első (14.4), jelentős az előnyük a San Antonio Spurs (9.3) és a Cleveland Cavaliers előtt (7.6), a negyedik és az ötödik pedig a Boston Celtics és az Indiana Pacers - a teljes lista ezen a linken látható.

A Los Angeles Lakers vezetőedzője, Byron Scott Abbey Mastraccónak (Los Angeles Daily News) azt nyilatkozta, hogy nagyon elégedett D'Angelo Russell fejlődésével. Úgy nézi az eseményeket, hogy nagyon jó jel, ami most történik játékosával, mert úgy érzi, hogy Russell kezdi megérteni a dolgokat és felvenni a ritmust. A fiatal irányító a legutóbb talán legjobb meccsét hozta támadásban, ráadásul szerinte védekezésben is elég jól teljesített, úgyhogy nagyon várja a következő 12 mérkőzést, hogy folytatni tudja-e a folyamatos előrelépést játékosa.

A Houston Rocketsnél Donatas Motiejunas egyelőre továbbra sem edzhet tavaszi hátműtétjét követően - december 1-jén fog találkozni az orvosokkal, és reményei szerint akkor zöld utat kap majd a tréningre. Hogy mikor térhet vissza, azt persze még nem tudni, de azonnal szinte biztos nem, valószínűleg eléggé formán kívül van jelenleg.

A Denver Nuggets erőcsatára, Kenneth Faried az előző szezonban többször is összetűzésbe keveredett Brian Shaw volt vezetőedzővel, ám a játékos saját elmondása szerint nagyon elégedett azzal, amilyen irányba most tart a Nuggets, és meg is lepődött azon, milyen jó a mérlegük. Faried Chris Dempsey-nek (Denver Post) elmondta, azt gondolta, hogy eleinte fognak azért szenvedni. Ha valaki az idény előtt azt mondja neki, hogy 12 meccs után 6-6-tal állnak és egy csomó csapatot megelőznek nyugaton, aláírta volna azonnal.

A Minnesota Timberwolvesnál változások lesznek, a ma esti, Philadelphia Sixers elleni találkozón már Kevin Martin lesz a kezdő Tayshaun Prince helyett, Andrew Wiggins pedig értelemszerűen átmegy kiscsatár pozícióba. Sam Mitchell vezetőedző az NBC Sports munkatársának elmondta, muszáj több pontot dobniuk, ezzel a lépéssel pedig talán Martinnak és a csapatnak is sikerül kikerülnie a gödörből.

Ha már a Sixers, akkor itt lehet megemlíteni, hogy David Aldridge (nba.com) jelentette, ami már nálunk is megjelent pár napja Brett Brown vezetőedző egyik nyilatkozata után: Joel Embiid ebben az idényben jobban odafigyel arra, hogyan végzi a rehabját. Aldridge forrása szerint sokkal érettebben viselkedik és dolgozik a center, jóval komolyabban végzi a munkáját - úgy tűnik, hogy felmérte, milyen súly nehezedett rá azzal, hogy másodjára is meg kellett műteni a lábközépcsontját.

A Detroit Pistons bejelentette, hogy Ben Wallace mezszámát január 16-án, a Golden State elleni találkozó félidejében, Chauncey Billupsét pedig február 10-én, a Denver Nuggets elleni összecsapás félidejében vonultatják vissza ünnepélyes keretek között. Tom Gores tulajdonos az ilyenkor szokásos tiszteletköröket megfutotta, Wallace pedig elmondta, hogy nagy megtiszteltetésnek veszi, hogy ilyen módon is elismerik azt, amit a Detroitért tettek. Billups ugyanezt megismételte, nagy dolognak tartja, hogy a Pistons töténetének legnagyobbjai közé kerülnek, és mindketten nagyon várják már a ceremóniát.

Shams Charania (Yahoo Sports) információi szerint az Orlando Magic francia swingmanjének, Evan Fournier-nek ajánlott hosszabbítást a csapat, de a játékos nem fogadta el a 4 éves, 32 millió dolláros szerződést - a jelenlegi teljesítménye alapján úgy tűnik, jól döntött, hogy önmagára fogadott.

A másik floridai együttesnél, a Miami Heatnél Amare Stoudemire egyelőre csak két mérkőzésen lépett pályára annak ellenére is, hogy sérülése nincs. STAT Marc Bermannek (New York Post) elárulta, a távolabbi jövőt tartják szem előtt, nagyban gondolkodik a csapat, valószínűleg ezért nem került eddig pályára. Ott akarnak lenni a rájátszásban és azt szeretnék, ha mindenki egészséges lenne, mire elérünk áprilishez. Nem akarnak senkit kimeríteni az alapszakasz alatt, odafigyelnek mindenkire, és az a lényeg, hogy a PO-ot mindenki 100%-os állapotban kezdje.

A végére pedig a D-Ligás hírek maradtak. A Milwaukee Bucks Damian Inglist küldte le a Canton Charge-hoz - a kiscsatár 5 meccsen 1.6 pontot és 1.6 pattanót átlagolt idén a Milwaukee-nál. Az Oklahoma City Thunder visszahívta az Oklahoma City Blue-tól Josh Huestist. Huestis a D-Ligában is mindössze 7.7 pontot és 3.7 pattanót átlagolt ebben az idényben, három találkozón. A Los Angeles Lakers Anthony Brownt hívta vissza a Los Angeles D-Fenderstől, de a hírek szerint valószínűleg nem sokára megy is vissza, mert Byron Scott azt szeretné, ha a labdakezelésén dolgozna és meccsrutint szerezne.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus