Hírmorzsák 2015-11-30 (11:30)

Kobe bejelentette, hogy a szezon végén visszavonul, majd erről beszélt bővebben egy sajtótájékoztatón - már a nyáron elmondta ezt Michael Jordannek, teljesen megbékélt mostanra a gondolattal. Adam Silver reagált Bryant bejelentésére. Kobe levele a Lakers-Pacers meccsen jelenlévő szurkolóknak, MWP dedikáltatta is vele. Dwight Howard érdekesen búcsúzott Bryanttől. A Sixers beállította a legrosszabb kezdés rekordját. Duncan és Parker 700. győzelme együtt. Okafor twitteren reagált az elmúlt hónapok vele kapcsolatos eseményeire. A Cavaliersnél kitiltották a csarnokból a hoverboardokat. Melo beteg, azért nem játszott ma hajnalban. Harrison Barnes legalább 3 meccset kihagy. Bargnani combhajlítója megint meghúzódott.

A nap híre természetesen Kobe Bryant szezon végi visszavonulása, amelyet ma hajnalban, még az Indiana Pacers elleni mérkőzés előtt tett meg. Kobe egy sajtótájékoztatón elmondta, hogy jó ideje tudja már, ez az utolsó idénye. Michael Jordannek elmondta a nyár folyamán, hogy a szezon végén befejezi, minden idők legnagyobbja pedig azt tanácsolta neki, hogy csak élvezze ki az utolsó évét, másra ne figyeljen. Bryant azt is hozzátette, hogy teljesen megbékélt már a gondolattal, elfogadta, és várja, hogy eljöjjön a befejezés számára.

Ha érezne még magában tüzet a folytatásra, akkor játszana, de el kell fogadni a tényt, hogy egyszerűen már nem akarja ezt csinálni. Kobe elmondása szerint mindig nagyon keményen dolgozott, még most is, mikor sz*rul játszik. Bár fájdalmas számára a befejezés, még mindig van benne rengeteg szépség is, ezért nem vonul vissza most azonnal. Nem voltak nagyok az elvárások a szezon előtt sem, de D'Angelo Russell és Julius Randle mellett játszva láthatja, merre indul el a franchise majd nélküle. Azzal is viccelődött, hogy már öregnek sem lehet igazán nevezni, mert az is finomkodás lenne.

A liga komisszárja, Adam Silver hivatalos közleményben reagált a bejelentésre. Szerinte Kobe a liga történetének egyik legnagyobb alakja 17 All-Star gálájával, MVP címével, 5 bajnoki gyűrűjével, két olimpiai aranyérmével és azzal a fáradhatatlan munkamorállal, amely őt jellemezte. Teljesen mindegy volt Bryantnek, hogy a döntőben játszott vagy éjjel egy üres tornateremben dobált, imádta a játékot. Silver hozzátette, hogy csatlakozik Kobe milliónyi szurkolójához, akik gratuláltak az ikonnak a kiemelkedő pályafutásáért, és köszönetet mondtak neki megannyi emlékezetes pillanatért.

A szurkolók, akik a ma hajnali, Indiana Pacers elleni találkozóra kilátogattak, kaptak is egy levelet, amelyet eredeti méretben ezen a linken megnézhettek. Metta World Peace is szerzett egy darabot magának, amelyet alá is iratott Kobe-val: "Mindig is úgy foglak szeretni, mint a testvéremet" - írta alá neki Bryant. A Lakers vezetőedzője, Byron Scott saját elmondása szerint szomorú volt, mikor megtudta a hírt. Egy nappal korábban beszélgettek róla, de megdöbbentette a bejelentés.

A twitteren sokan megosztották már gondolataikat, reakcióikat Bryant levelével és a ténnyel kapcsolatban, hogy az aranysárga-lilák ikonja abbahagyja, a Houston Rockets centerét, Dwight Howardot azonban nem hatotta meg Kobe visszavonulása. Tőle a New York Knicks elleni mérkőzés után kérdezték az újságírók, hogy tanult-e valamit Bryanttől, amire annyit mondott, hogy "haver... ugorjunk a következő kérdésre", majd elmosolyodott.

Howard azért Tim Bontempsnek (Washington Post) beszélt kicsit Bryant pályafutásáról - szerinte Kobe minden idők egyik legjobbja, hihetetlen karrierje volt. Nagyon sokan nőttek fel rajta, a stílus-, a mezszámváltásán, a 81 ponton. Nagyon sok középiskolás játékosnak ő taposta ki az utat. A munkamorálja és az is nagyszerű volt, amiért a pályán mindig kiállt az utóbbi 20 évben. Azt is nagy dolognak tartja a center, hogy valaki ennyi ideig ilyen magas szinten játsszon. Howard szerint valószínűleg nehéz döntés volt a befejezés Kobe számára, mert annyira imádja ezt a játékot, de egy nap mindenkinek el kell fogadni a valóságot. Sok sikert kívánt volt csapattársának (Szerk.: akivel azért annyira jóban nem voltak soha).

A nap statisztikái így el is törpültek Kobe bejelentése mellett, pedig a Philadelphia Sixers beállította a leggyengébb kezdés rekordját, miután ma hajnalban kikaptak a Memphis Grizzliestől is, így ugyanúgy 0-18-cal állnak, ahogy a 2009/10-es New Jersey Nets - a Memphis hátvédje, Mike Conley le is nyilatkozta a találkozót követően, hogy nem szerettek volna az a csapat lenni, akik először kapnak ki a Phillytől. A San Antonio Spurs legendás párosa, Tim Duncan és Tony Parker pedig 700. győzelmüket aratták együtt - a rekordtól ők még messze vannak, hiszen azt John Stockton és Karl Malone tartja 906 győztes meccsel 

Ha szóba került a Sixers, akkor folytassuk velük, Jahlil Okafor ugyanis folyamatosan a hírek középpontjában van az utóbbi egy hétben. A center twitteren reagált az eseményekre. Elmondása szerint magasabb mércét állít fel önmagával szemben, mint bárki más, és egyáltalán nem büszke pár dologra, amit az elmúlt hónapokban csinált. Vállalja a felelősséget a tetteiért. A csapat számára nem akar sem most, sem a jövőben probléma lenni, és nagyon sokra tartja azt a segítséget, amit a hozzá közelállóktól kap. 100%-osan arra koncentrál, ami a kötelessége a liga, a csapata és a szurkolók irányába.

A Brooklyn Nets magasembere, Andrea Bargnani a ma hajnali, Detroit Pistons elleni találkozó első negyedében sérült meg, a combhajlítója húzódott meg - ez azért problémás, mert az előszezonban is végig ezzel volt baja az olasznak. Egyelőre nem tudni, mennyit kell kihagynia, de ez elhúzódó gond is lehet Bargnaninál. A Golden State Warriorsnél Harrison Barnesnak ugyan nincs törése, de Rusty Simmons (San Francisco Chronicle) értesülései szerint legalább három mérkőzést ki kell hagynia a kiscsatárnak bal bokaficam miatt. A New York Knicksnél Carmelo Anthony ma hajnalban nem lépett pályára a Houston Rockets ellen betegség miatt.

A végére pedig a Cleveland Cavaliers maradt, akik kitiltották az ún. hoverboardokat a csarnokból egy csapatmegbeszélést követően. Ha nem lenne világos, miről van szó, akkor JR Smith-et tudjuk segítségül hívni az előző szezon döntőjéből:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus