Hírmorzsák 2015-12-04 (12:15)

Russellt és Clarksont is cserélné a Lakers? Kobe-interjú arról, van-e esély rá, hogy mégis folytatja, hogy kik voltak a legjobb versenyző típusok szerinte, hogy kik voltak az életére a legnagyobb hatással, hogy mit csinálna másképp, ha lehetne, illetve hogy melyik bajnoki cím volt neki a legemlékezetesebb. Bryant a visszavonulása ellenére is Team USA tag lehet a 2016-os olimpián. Pau Gasol valószínűleg kilép szerződéséből jövő nyáron. Irving újra megkötések nélkül edzhet. Baynes orrát megműtötték. Cauley-Stein (jobb mutatóujj) és Dunleavy (hát) is 4-6 hetes kihagyásra kényszerülnek. Steph Curry mezszámát egyelőre nem vonultatja vissza a Davidson egyetem. Gregg Popovich üdvözölte Craig Sagert (videó).

Nem a legkomolyabb hírforrás, de Colin Cowherd (FOX Sports) értesülései szerint a Los Angeles Lakers elcserélné D'Angelo Russellt és Jordan Clarksont is. Cowherd információi szerint a csapat a fiatal trióból csak Julius Randle-ről gondolja úgy, hogy készen áll arra, hogy hasznos tagja legyen szinte azonnal egy nagyon jó NBA csapatnak is. A Lakers tervei szerint több szabadügynök nyári leigazolásával erősítenék meg "egyik napról a másikra" a keretet, tehát vagy nem most esedékes a két fiatal hátvéd cseréje, ha egyáltalán van alapja a pletykának, vagy ha most is vihetőek sem kész játékost, nagyobb szerződést várnak értük.

Maradjunk a Lakersnél: Kobe Bryant Ernie Johnsonnal (Turner Sports) beszélgetett. Az aranysárga-lilák legendája azt mondta, semmi esély nincs arra, hogy megváltoztatja döntését és mégsem fejezi be az idény végén. A legjobb versenyző típusok szerinte Michael Jordan és Allen Iverson voltak, Jordant pedig Bill Russell és Jerry West mellett is megnevezte, mint az a három kosaras, akik a legnagyobb hatással voltak az életére. Megemlítette, hogy ha változtathatna valamin, akkor Shaquille O'Neallal megpróbálna sokkal jobb kapcsolatot ápolni. Kobe-nak a 2010-es, Boston Celtics fölött aratott bajnoki cím volt a legemlékezetesebb, mert vissza tudtak vágni a 2008-as vereségért, ráadásul ezt az ősi rivális ellen tették. Azzal nincs gondja, hogy nem sikerült Jordant beérnie bajnoki címek számába, mert minden tőle telhetőt megtett azért, hogy ez sikerüljön.

Marc Stein (ESPN) egyébként még Kobe hétfő hajnali bejelentését követően jelentette, hogy Jerry Colangelo, a Team USA "GM-je" elmondta, Bryantnek így is van esélye bekerülni a 2016-os riói olimpián szereplő keretbe. Craig Miller, a válogatott egyik képviselője azt nyilatkozta a TMZ Sportsnak, hogy Kobe is a 34 játékos között van, akiknek esélyük van az ötkarikás játékokra, ebből a merítésből kerül majd ki az a 12 ember, akik a csapat tagjaként utaznak Brazíliába. A végső döntés Bryantről főleg az egészségi állapotától függ, illetve attól, hogy a gárda többi része hogyan épül majd fel. Miller azt is hozzátette, hogy Kobe 2007 óta a válogatott tagja, nem nagyon kell bizonyítania semmit.

A Chicago Bulls magasembere, Pau Gasol a Denver Nuggets elleni győzelem után mondta el Vincent Goodwillnek (CSN Chicago), hogy nagy valószínűséggel kilép szerződéséből az idény végén, így szabadon igazolhatóvá válik. A spanyol csillag úgy fogalmazott, hogy amíg így játszik, addig tudja, hogy meglesznek a lehetőségei. Nem meglepő egyébként a dolog, eddig is lehetett ezzel számolni, hiszen Gasol még 7.5 millió dollárt sem keres egy idényben, jövő nyáron pedig rengeteg franchise-nak lesz sapka alatti helye, nem is kevés. A hírek szerint a Chicago megpróbálja majd megtartani, de lesz konkurenciájuk bőven, ez is borítékolható.

A Cleveland Cavaliers irányítója, Kyrie Irving újra teljes intenzitással edzhet, tegnap az orvosok engedélyeztek neki mindenfajta tréninget. A játékmester Chris Fedornak (Cleveland Plain Dealer) elárulta, leginkább mentálisan kell helyre rázódnia. Nagyon várta már, hogy végre 5-az-5-re, ütközésekkel együtt edzhessen a többiekkel. Időbe telik még, mire meccsen is pályára léphet, de ezt a hetet nagyon élvezte már. Irving elmondta, semmi pontosat nem fog mondani, sem százalékos állapotot, sem visszatérési időpontot, jól érzi magát, ennyi. Most végre újra tesztelhette magát, az erőállapotát, a térdeit, a mozdulatokat, amiket gyakorolt. Nem annyira rozsdás már, erről szólt ez a hét.

A visszatérő Irvinggel ellenkező utat járt be két magasember is. A Detroit Pistons centerét, Aron Baynest orrtörése miatt műtötték meg. Az ausztrál középjátékos még a november 27-ei, Oklahoma City Thunder elleni összecsapáson szenvedte el a sérülést, de az orvosoktól zöld utat kapott a további játékra. A Sacramento Kings magasembere, Willie Cauley-Stein nem járt ilyen jól, miután a ma hajnali, Boston Celtics elleni összecsapáson kiment a helyéről a jobb mutatóujja, és az első diagnózis szerint 4-6 hetet kell kihagynia. Ugyanennyit, tehát további 4-6 hetet kell kihagynia a Chicago Bulls swingmanjének, Mike Dunleavy-nek is - mint ismert, nyáron megműtötték a hátát, de a héten újra el kellett mennie hátspecialistákhoz fájdalmai miatt.

A Golden State Warriors sztárja, Steph Curry a Davidson egyetem történetének legnagyobb játékosa, ám 30-as mezszámát egyelőre nem tudja visszavonultatni az intézmény, mert Curry még nem diplomázott le. Az irányító C.L. Brownnak (ESPN) azt nyilatkozta, hogy tudja, mit vállalt, mikor a Davidsont választotta anno. Bob McKillop vezetőedzőnek és a családjának ígéretet tett 2009-ben, mikor az NBA-be került, hogy elvégzi az egyetemet, és reményei szerint előbb vagy utóbb, de inkább előbb ez is be fog következni. Még akkor is nagyon fontosnak tartja ezt Curry, ha most nagyon sok minden történik vele. Az NBA-karrierje összességében nézve elég rövid, ezért megpróbálja kihasználni az összes lehetőségét, amíg lehet, de fontosnak tartja, hogy életének azt a részét is sikerrel fejezze be.

D-Liga hírek. Az Atlanta Hawks Tim Hardaway Jr-t és Walter Tavarest küldte a Canton Charge-hoz - mint ismert, a Hawksnak nincs külön D-Ligás csapata, ezért kerültek a Cleveland Cavaliers fiókegyütteséhez. Előbbi 4, utóbbi 3 mérkőzésen lépett pályára idén a Hawksnál.

A végére pedig Gregg Popovich és Craig Sager maradtak. A San Antonio Spurs trénere üdvözölte az elmúlt két évben a rákkal kétszer is megküzdő riportert: "Őszintén szólva ez az első alkalom, hogy élvezem ezt a nevetséges interjút, amit kötelező adnom, ez pedig azért van, mert újra itt vagy, Isten hozott".

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus