Hírmorzsák 2015-12-07 (10:30)

LeBron nem örült, hogy pihentették a Heat ellen, Blatt szerint a back-to-back és a Pelicans elleni 44 perce miatt tették. Dragic egyre jobban élvezi a játékot a Heatnél, egyre jobb az összhang közte és Bosh, valamint Wade között. Nick Young szerint nem ütötte meg Tollivert, csak meglökte, szerinte, Scott és Clarkson szerint is egyre idegesebb mindenki a Lakersnél (videó). Markieff Morris iránt érdeklődik a Rockets. Wall térdsérülést szenvedett, de már ma játszani akar. Devin Harris bordasérülés miatt hagyta el a pályát ma hajnalban. Steph Curry és Jarrett Jack jó barátok. Mikan 1948-as újonc kosaraskártyája több mint 400.000 dollárért kelt el. Kobe tulajdonos akar lenni, ha marad a liga környékén. Bryant utolsó detroiti bemutatása (videó). D-Liga hírek.

A Cleveland Cavaliers sztárja, LeBron James Joe Vardon (Cleveland Plain Dealer) információi szerint nem túl boldog amiatt, hogy a Miami Heat ellen David Blatt vezetőedző pihentette - az idény korábbi szakaszában azt nyilatkozta a játékos, hogy szeretne mind a 82 mérkőzésen pályára lépni, és most is egészséges, nincs semmi baja a hírek szerint. Blatt Vardonnak annyit mondott, hogy az eredeti tervek szerint akkor pihentettek volna, amikor nincs meccs, de ez a helyzet elég speciális volt, hiszen a Heat-meccset megelőző napon New Orleansban hosszabbítást játszottak, ahol James 44 percet töltött a parketten. Mindent beleadott abba a meccsbe LeBron, a pihenőidő pedig nagyon kevés volt, nagyon kemény túra volt ez, és kevesebb mint 24 órán belül újra játszaniuk kellett, emiatt nem játszatta a kiscsatárt Blatt - ezt fontosabbnak érezte, mint bármilyen előzetes tervet.

A megemlített Miami Heatnél Goran Dragic egyre jobban összeszokik a többiekkel. A szlovén irányító Ira Windermannek (Sun Sentinel) azt nyilatkozta, hogy Chris Bosh-sal egészen jól megy már neki a játék, és Dwyane Wade-del is egyre jobb az összhang - a dobóhátvéddel még mindig sokat beszélnek, mikor kinél legyen a labda, de ha gyorsan tud indulni, mindig lepasszolja Wade neki a játékszert, hogy a még nem felállt védelmet támadhassák. A Heat vezetőedzője, Erik Spoelstra annyit mondott, hogy ő mindig is mondta, csak azon múlik a dolog, hogy Dragic mennyit dolgozik, a hozzáállása pedig nagyon tetszik az együttesnek.

Rendszeresen korábban megy edzeni a játékmester, mint a hivatalos tréningidő, hogy Chris Quinn segédedzővel dolgozhasson. Spoelstra szerint az is fontos, hogy Dragic megértette, hogy ha valamit nagyon szeretnénk, az nem biztos, hogy akkor jön majd, amikor mi akarjuk. A játékos sokkal nyugodtabb mostanában, elmondása szerint jobban élvezi a játékot, még a testbeszéde is más kicsit. Sokat mosolyog a pályán, és szerinte ez a legfontosabb, hogy élvezze az ember a kosárlabdát, ezzel egyidőben pedig olyan keményen játsszon, amennyire keményen csak tud. Amíg a csapat nyer, addig szerinte minden rendben van.

A Los Angeles Lakers swingmanjét, Nick Youngot kiállították ma hajnalban, miután kicsit meglegyintette Anthony Tollivert, amiért az -30-nál sem hagyta, hogy tisztán zsákoljon. A mérkőzést követően Young azt nyilatkozta Baxter Holmesnak (ESPN), hogy nem ütötte meg Tollivert, hanem meglökte, ezért szerinte nem fogják eltiltani a kedd esti, Toronto Raptors elleni találkozóról - az alkarját Tolliver nyakához nyomta, de szerinte az még mindig nem a fej. Swaggy P azt is hozzátette, hogy nagyon szenvednek, emiatt pedig egyre idegesebbek, frusztráltabbak, ez jött elő belőle. Byron Scott vezetőedző azt mondta, hogy szerinte Tolliver egyszerűen nem akart játékosának tiszta ziccert engedni, ennyi történt, Young kicsit túlreagálta a dolgot. Azt ő és Jordan Clarkson is elmondta, érződik a frusztráció a csapaton, Clarkson szerint pedig a legnagyobb baj az, hogy emberről dobáltak, nem járt a labda, ennek az eredménye volt látható az eredményjelzőn is. 

Marc Stein (ESPN) jelentette, hogy értesülései szerint a Houston Rockets érdeklődik Markieff Morris iránt. A Phoenix Suns erőcsatára tegnap este, a Memphis Grizzlies ellen nem lépett pályára, pedig nem sérült, és egyébként sincs túl jóban az arizonaiakkal, miután a nyáron a gárda elcserélte testvérét a Detroit Pistonshoz, ezt követően pedig cserét is kért. Úgy tűnt, hogy az edzőtábor kezdetével megnyugodott körülötte a légkör, de a játék sem nagyon megy neki, a mostani padoztatása pedig megint előhozhatja belőle nyári énjét. Azt nem tudni, kit adna érte a Rockets, de Stein szerint további érdeklődők is feltűnhetnek majd a színen december 15-e után - ekkor válnak cserélhetővé a nyáron szerződtetett játékosok, ami több mint 100 kosarast érint.

Szintén a Houstonhoz tartozik, hogy a D-Ligába, a Rio Grande Valley Vipershez irányították Montrezl Harrellt. Az erőcsatár 15 mérkőzésen szerepelt idén a Rocketsnél, és a december 4-én leküldött KJ McDanielshez csatlakozik a Valley Vipersnél. Az Atlanta Hawks Lamar Pattersont, Edy Tavarest és Tim Hardaway Jr.-t, a San Antonio Spurs Boban Marjanovicot, a Memphis Grizzlies James Ennist, a Detroit Pistons pedig Darrun Hilliardot és Spencer Dinwiddie-t hívta vissza D-Ligás fiókcsapataiktól.

Young kiállításához és Morris "nem játszatásához" hasonlóan ma hajnali esemény John Wall sérülése is, aki a Dallas Mavericks ellen elveszített összecsapás végjátékában szenvedett térdsérülést. Chris Mannix (Sports Illustrated) információi szerint nincs komolyabb baja, tehát törése vagy szalagszakadása a Washington Wizards irányítójának, de Mannix úgy tudja, hogy a csapat azzal számol, hogy Wallnak nagyon fog fájni a térde holnap, akkor fogják újra megvizsgálni. Jorge Castillo (Washington Post) forrásai szerint a játékmester ettől függetlenül játszani szeretne ma este - a fővárosiak a Miami Heat vendégei lesznek -, további vizsgálatok eredményére várnak azonban Wall esetében. J Michael (CSN Mid Atlantic) úgy tudja, hogy a játékos zuhanyozni már segítség nélkül is el tudott menni - a pályáról még két embernek kellett levinni.

Ugyanezen a találkozón megsérült egyébként Devin Harris is, a Dallas cserehátvédje saját csapattársával, Justin Andersonnal ütközött, ezután fájlalta bordáit - róla egyelőre semmilyen hír nem jött, hogy mennyire súlyos a probléma.

Talán nincs annyira reflektorfényben a kettejük közötti kapcsolat, de a Golden State Warriors sztárja, Stephen Curry és a Brooklyn Nets irányítója, Jarrett Jack nagyon jó viszonyt ápolnak egymással, ami a hírek szerint bőven túlmutat a kosárlabdán. Jack volt a Warriors játékosa, és Curry meg is említette MVP beszédében Jack hatását a saját karrierjére. Jack Mike Mazzeónak (ESPN) azt nyilatkozta, hogy Curry olyan neki, mintha a kisöccse lenne, ugyanakkor fel is néz rá és sok dologban próbál hasonlítani rá. Borzasztóan jól esett neki, hogy egy olyan pillanatban, amikor minden elismerés az övé volt (az MVP beszéde), megemlítette őt is, hihetetlen volt ez számára.

Egy kisebb érdekesség. Az SCP Auctions online aukciós oldalán 403.664 dollárért kelt el George Mikan 1948-as újonc kosaraskártyája - ez a valaha volt legtöbb pénz, amit bárki kosaraskártyáért adott. Ez a kártya egyébként az egyetlen Bowman kártya-sorozat része, és az egyetlen ebből a típusból, amely az ún. "Gem Mint 10" minősítést kapta a PSA Cards hitelesítő cégtől. Ugyanez a kártya 2009-ben még 225.000 dollárért kelt el, a mostani vevő pedig szeretett volna névtelen maradni.

A Los Angeles Lakers visszavonuló ikonja, Kobe Bryant Mark Medinának (Los Angeles Daily News) elárulta, ha a liga környékén marad, akkor azt tulajdonosként szeretné megtenni. Korábban azt is elmondta a legenda, hogy szívesen dolgozna az aranysárga-liláknál, de nem árulta el milyen szerepkörben, illetve volt szó arról, hogy vezetőségi tag legyen, de úgy tűnik, ennél nagyratörőbb vágyai vannak Bryantnek.

A végére pedig szintén Kobe, illetve az ő bemutatása maradt, ami nem mindennapi hosszúságú volt, hiszen utoljára lépett pályára Detroitban, ennek megfelelően minden érdemét el is mondták annak rendje s módja szerint:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus