Hírmorzsák 2015-12-18 (20:45)

Lawsont két meccsre eltiltotta a liga, a Rockets cserélné az irányítót. Afflalót dicsérte Derek Fisher, Porzingis ledraftolásának is köze volt a leigazolásához. D'Antoni megegyezett a Sixersszel. Jól van a hölgy, akinek hajnalban nekiütközött James. LeBronnak és a Cavsnek nem tetszik, hogy kevés büntetőt dobhat a sztár. Al Horford visszatért a Wasserman Media Grouphoz. Gortat valószínűleg befejezte a lengyel válogatottban. Ki lesz a GOAT? (videó)

A Houston Rockets irányítója, Ty Lawson kétmeccses eltiltást kapott még a 2014-es letartóztatásai miatt - mint ismert, ittasan vezetett Lawson, ezért kapcsolták le többször is, de az ügy idáig húzódott, ezért kapta most az eltiltást és nem korábban. Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) értesülései szerint emellett megbukott Lawson a Rocketsnél, nem tudták beilleszteni a rendszerbe, így most a csapat a játékos képviselőivel együtt cserepartnert keres, aki átvenni az irányítót. Calvin Watkins (ESPN) úgy tudja, hogy a Rockets megtartaná, de az ügynökei több játéklehetőséget szeretnének Lawsonnak.

Ian Begley (ESPN) információi szerint a New York Knicks szeretne egy fiatal scorert vagy shootert szerezni, hogy erősítsen hátvédposzton, mindez azonban csak akkor érdekli őket, ha nem kell feláldozniuk jövőbeli sapka alatti helyet. Felmerült Brandon Jennings, Jamal Crawford és Kevin Martin neve is már csereötletekben, de igazán csak Jennings fiatal közülük, Martinnak pedig 7.4 milliós játékosopciója van a következő idényre. Begley jelentése szerint a New York egyelőre egyetlen lépés meghúzásához sem áll közel, úgyhogy jelenleg ezek csak tervek, pletykák.

A Knicksnél egyébként Arron Afflalo leigazolása (is) telitalálatnak bizonyul eddig, a dobóhátvéd nagyon szépen illeszkedett be a Triangle-be. Derek Fisher vezetőedző Marc Bermannek (New York Post) azt nyilatkozta, hogy nagyon értékes számukra Afflalo, mert megvan benne az az agresszivitás, ami fontos - szükségük van olyan játékosokra, akik el merik és el is vállalják a dobásokat vagy éppen a megfelelő passzt. Fisher azt is elmondta, hogy Afflalo és Robin Lopez leigazolása is azért történt meg többek közt, hogy példát mutassanak az 1/4-en kiválasztott Kristaps Porzingisnek - a hozzáállásuknak nagy szerepe volt abban, hogy ők kaptak szerződést.

A Philadelphia Sixers a mai napon meg is egyezett Mike D'Antonival, innentől kezdve ő a gárda első számú segédedzője - a hírt Keith Pompey (Philadelphia Inquirer) jelentette meg két meg nem nevezett csapatvezetőre hivatkozva, a franchise egyelőre nem mutatta be hivatalosan D'Antonit a szakmai stáb új tagjaként.

Mint azt a reggeli Visszajátszásban láthattátok, LeBron James "lebontotta" a golfozó Jason Day feleségét - hordágyon, nyakmerevítővel kellett levinni a hölgyet. Brian Windhorst (ESPN) jelentette még hajnalban, hogy James szerint Ellie Day jól van, majd ő és Dave McMenamin (ESPN) is megerősítették, hogy ma reggel kiengedték a nőt a kórházból. A család kiadott egy nyilatkozatot, miszerint agyrázkódást szenvedett Ellie, majd a szokásos tiszteletkörök után (mindenkinek megköszöntek mindent) leírták, hogy nincs harag LeBron felé, hiszen csak a dolgát végezte, továbbra is a Cavsnek drukkolnakJames twitteren kért elnézést, és reményei szerint hamarosan újra elmennek Day-ék egy meccsükre.

McMenamin forrásai szerint egyébként Jamesnek és a Cleveland szakmai stábjának van más gondja is, az utóbbi időben ugyanis úgy érzik, hogy egyáltalán nem kap annyi faultot LeBron, ahányszor szabálytalankodnak vele szemben. Olyan, mintha a játékvezetők lenyelték volna a sípot, és teljesen megengedett lenne, hogy Jamesszel ütközzenek a védők, amikor ő betör a palánk alá - ebben az idényben egyébként holtversenyes ötödik a büntetőkísérleteknél LeBron, 7.5-szer próbálkozhat mérkőzésenként.

Az Atlanta Hawks magasembere, Al Horford érdekes lépésre szánta el magát. Horfordot Arn Tellem képviselte profi pályafutásának nagy része alatt, de ő a Detroit Pistons vezetőségének tagja lett idén, ezért a játékos elhagyta a Wasserman Media Groupot. Bill Duffy a BDA Sports Managementtől képviselte érdekeit az utóbbi időben, de a center ma kirúgta ügynökét és visszatért a Wassermanhoz kevesebb mint egy év elteltével. A kosaras az Atlanta Journal-Constutition munkatársának elárulta, személyes döntést hozott, egyszerűen jobban érezte magát a Wassermannál.

Nem közvetlenül a ligához tartozik, de úgy tűnik, hogy Marcin Gortat befejezte a lengyel válogatottban. A center a Przeglad Sportowynak azt nyilatkozta, hogy 90% arra az esély, hogy többet nem ölti magára a lengyel válogatott mezét. 10%-ot meghagy arra az esetre, ha valami váratlan dolog történne, de a szövetségi kapitánynak már elmondta, hogy az utolsó mérkőzését Franciaországban, az Európa-bajnokságon játszotta a nemzeti csapatban.

A legvégére pedig a Sports Gods 5. része maradt, amelyben az új GOAT-ot keresik, így kerül elő Drobe és LeBronye:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus