Hírmorzsák 2016-01-02 (21:00)

Egyre többen gondolják úgy, hogy Durant a Warriorsba igazol a nyáron. Harden szerint hagyni kell, hogy Klay Thompson azt mondjon, amit akar, nem ezen múlik, hogy ki a legjobb dobóhátvéd a ligában. A Golden State az 1996-os Chicago mögött a második helyre került a naptári évük alapján. A Knicks története leggyengébb negyedik negyedét produkálta, Derek Fisher szerint feladták a Bulls elleni meccset. Okafor szégyellte magát a botrányai miatt, de Brett Brown szerint mostanra túllépett az eseteken ő és a csapat is. LeBron szerint olyan jól van fizikailag, amennyire 13 évnyi NBA után csak lehet. Irving nem lesz perclimiten a jövőben. Az All-Star gáláról kihúzták a Shooting Stars számot? Joey Crawford az idény végén visszavonul. Embiid Los Angelesben edz. Cauley-Stein ma este már valószínűleg játszhat, Mahinmi pályára lépése kérdéses.

Chris Broussard (ESPN) jelentette a tegnapi napon, hogy egyre többen suttogják a ligában, hogy elképzelhető, hogy Kevin Durant a Golden State Warriorshöz igazol a nyáron. Broussard is hozzátette, hogy jelenleg még minden csak spekuláció, ráadásul nem is Duranttől vagy a hozzá közel állóktól származnak ezek az információk, de több ligában dolgozó vezető is úgy érzi, hogy a 2015-ös bajnokhoz szerződik majd a kiscsatár. Azt azért hozzá kell tenni, hogy ez egyrészt Broussard-info (tehát borzasztóan óvatosan kell kezelni), másrészt semmi konkrétumot nem mondott, harmadrészt erről volt szó már az idény elején is, de egyelőre csak számolgatás szintjén.

A Golden State dobóhátvédje, Klay Thompson pár héttel ezelőtt azt nyilatkozta, mikor rákérdeztek, hogy szerinte ki a liga legjobb kettese, hogy saját magát mondaná, mivel 26-1-gyel állnak. A Houston Rockets sztárja, James Harden válaszolt erre a két gárda egymás elleni mérkőzése előtt Jonathan Feigennek (Houston Chronicle). Harden annyit mondott, hogy mindig lesznek majd olyanok, akik nagyot mondanak, de ezeket az embereket hagyni kell, hadd mondjanak és csináljanak azt, amit akarnak. Bármi is legyen az oka annak, hogy magabiztosan kijelentsenek dolgokat, csak tessék, Harden szerint ugyanis bármit is mond bárki, mindenki tudja, hogy mégis mi az igazság - ő nyilvánvalóan úgy érzi, hogy a dobóhátvédek között ő a legjobb, de egy szócsatába nem nagyon akart beleállni.

A(z utóbbi) nap(ok) statisztikái közül az egyik szintén a Warriorshöz tartozik, ugyanis minden idők második legjobb naptári évét zárták 2015-ben - csak az 1996-os Chicago Bulls tudott náluk jobb győzelem/vereség mutatót hozni százalékosan. A másik napi statot a New York Knicks szállította - Derek Fisher együttese a Bulls elleni negyedik negyedben 8 pontot szerzett, ez minden idők leggyengébb negyedik felvonása volt a csapat történetében. Fisher a találkozó után le is nyilatkozta, hogy az volt az igazán idegesítő, hogy visszajöttek a meccsbe egy 16 ponttal elbukott első negyed után, de a negyedik játékrész elején nem ment nekik a dobás, ezt követően pedig az energia is elszállt a játékukból, olyan volt, mintha feladták volna.

A Sacramento Kingsnél nem sok mindennek örülhettek a napokban, de talán egy kis fényt jelenthet az alagút végén, hogy Willie Cauley-Stein valószínűleg játszani fog ma, a Phoenix Suns elleni összecsapáson. Cauley-Stein egyik ujja még egy hónapja, december 3-án ment ki a Boston Celtics elleni mérkőzésen, azóta nem is lépett pályára. Az Indiana Pacersnél Ian Mahinmi december 30-án, a Chicago elleni ütközetben sérült meg, a térdével voltak gondok, de a csapat tájékoztatása alapján játéka ma már kérdéses - a Pacers a Detroit Pistonst fogadja. Közben a Philadelphia Sixers centere, Joel Embiid megérkezett a nyugati partra, Los Angelesbe, ahol elkezd pályán is edzeni. Brett Brown vezetőedző elmondása szerint nem orvosokkal fog találkozni Embiid - legalábbis nem ez lesz az LA-i túra első számú oka -, de sok ember van a játékos körül, nagyon figyelik állapotát, testének reagálását a tréningekre.

Brown nyilatkozott Marc J. Spearsnek (Yahoo Sports) Jahlil Okaforról is. A tréner szerint a 2015-ös 1/3-ast nagyon megviselték az elmúlt 1-1.5 hónap eseményei - mint ismert, a játékosról több botrány is napvilágot látott nagyjából egy héten belül. Mondták neki többen is, hogy ott vannak mellette, hogy mind követnek el hibákat, ezen nem kell magát rágnia, segítenek neki, de hatással voltak Okafor játékára a botrányok - most kezdi visszanyerni a formáját a center. Maga az érintett elmondta, hogy próbál tanulni a pályán és azon kívüli dolgaiból is, hogy a következő alkalommal már jobban végezze a feladatát. Sok mindenkivel tudott beszélni - okosan kell viselkednie és tanulnia kell a hibákból, ez a lényeg szerinte. Brown annyit tett ehhez hozzá, hogy Okafor szégyellte magát az események miatt, de most már újra felemelt fejjel jár - szerinte rajta és a csapaton is látszik, hogy továbbléptek a dolgokon.

A Cleveland Cavaliersnél jobban fest az összkép, mint egy évvel ezelőtt. Egyrészt LeBron James sokkal jobb egészégi állapotban van, mint tavaly ilyenkor - akkor a csapat se festett túl jól, neki pedig injekciót kellett beadni a hátába és ki is hagyott két hetet. LeBron Joe Vardonnak (Cleveland Plain Dealer) elmondta, hogy jóval jobban érzi magát, mint egy éve az ünnepek után, hiszen most nem kell majd kihagynia meccseket. Szerinte olyan jó állapotban van fizikailag, amennyire csak lehet 13 évnyi NBA-t követően.

A térdtöréséből visszatérő Kyrie Irving eddig perclimiten volt, most viszont úgy tűnik, hogy ennek vége - David Blatt vezetőedző Chris Fedornak (Cleveland Plain Dealer) elmondta, hogy többé-kevésbé visszatért a játékmester, ezt most már ki lehet jelenteni. Nem hiszi, hogy a közeljövőben 40 perceket fog játszani Irving, de nem lesznek 15-20-23 perces határok szabva - eddig 26 perc volt a maximum, amit kapott egy meccsen az irányító. Van egy tervük, hogy szépen fokozatosan növelik majd a terhelését, ehhez akarják tartani magukat a továbbiakban is.

Az All-Star gálával kapcsolatos, hogy bár hivatalos programterv még nem jött ki, de Chris Bosh csütörtökön azt nyilatkozta Ira Windermannek (South Florida Sun-Sentinel), hogy a liga kivette a szombati események közül a Shooting Stars számot. Bosh Dominique Wilkinsszel és Swin Cash-sel trióban háromszoros címvédő volt a gálákon 2004 óta folyamatosan jelenlévő eseményen. Nem egy köztudott hír ez még az NBA-ben sem, hiszen Zach Lowe (ESPN) kedden készített podcastet Kyle Lowry-val, a Toronto Raptors irányítója pedig azt nyilatkozta akkor, hogy szívesen indulna hazai közönség előtt a Shooting Stars számban is, mondjuk Morris Petersonnal együtt.

A végére pedig ezúttal az egyik, ha nem a leghíresebb játékvezető, Joey Crawford maradt, aki ma bejelentette, hogy az idény végén visszavonul - majdnem négy évtizedet húzott le a ligában bíróként. Crawford Jack McCafferynek (Delaware County Daily Times) elmondta, hogy nincs miért szomorúnak lenni. Nem arról van szó, hogy elvesztette volna a szenvedélyét a játék iránt, de nem akar magából hülyét csinálni - úgy akarja befejezni, hogy elismert, a legjobbak közé tartozik. Szeretne a döntőben is szerepet kapni, és nem akar csak azért bíró maradni, hogy csináljon valamit. Crawford kitért arra a 2007-es esetre is, amikor Tim Duncant nevetgélésért állította ki a kispadról. Elmondása szerint sokat tanult az esetből, jobb játékvezető lett, és hálás, hogy David Stern visszahelyezte utána az állományba.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus