Hírmorzsák 2016-01-03 (21:15)

Jack ACL- és meniscus-szakadást szenvedett, erre az idényre befejezte. Rose ma este sem játszik, még mindig fáj a térde. Kobe szerint változott a kosárlabdáról alkotott filozófiája, már hajlandó kompromisszumokra. Kupchak szerint addig nem tudnak mozdulni, amíg Bryant vissza nem vonul - aggódik, hogy elveszítik a 2016-os első köröst, de a játékosoknak és az edzőknek a minél több győzelmet adták ki utasításba. Nowitzki kifakadt a játékvezetésre a ma hajnali, Pelicans elleni vereség után. Popovich szerint Joey Crawford a liga egyik ikonikus alakja, hiányozni fog az NBA-ből.

Ahogy arra számítani lehetett, a Brooklyn Nets irányítója, Jarrett Jack nem úszta meg a ma hajnali sérülését, ACL-szakadást szenvedett a jobb térdében és van egy kisebb szakadás a meniscusán is. Természetesen műteni kell és ebben az idényben már nem léphet pályára - az épp lábra állni próbáló Netsnek ez hatalmas vérveszteség, egyes poszton így Shane Larkin maradt az első számú emberük. A csapatnak január 15-ig kell benyújtania a kérvényt a hosszútávú sérülések esetén lehívható DPE kivételre - mivel Jack 6.3 millió dollárt keres, így maximum 3.15 milliós lehet ez a kivétel az esetében.

A Chicago Bullsnál Derrick Rose ma este, a Toronto Raptors ellen sem játszik, mert még mindig fáj a térde. Fred Hoiberg vezetőedző KC Johnsonnak (Chicago Tribune) elmondta, hogy nem nagyon aggódik sem a szakmai, sem az orvosi stáb amiatt, hogy esetleg nagyon hosszúra nyúlna ez a probléma, nincs is gond a szalagokkal, ettől függetlenül nem nagyon múlnak Rose fájdalmai, ezért holnap MRI vizsgálatra megy a játékos. Maga az érintett szerint csak túldolgozta magát a szünnapokon, és azt mondta, biztos benne, hogy hamarosan bevethető lesz - jelenleg nem olyan robbanékony, mint szeretné.

A Los Angeles Lakers sztárja, Kobe Bryant Paul Flannerynek (SB Nation) elmondta, hogy a kora és a visszavonulásának közelsége miatt változott a kosárlabdáról alkotott filozófiája. Az aranysárga-lilák dobóhátvédje úgy fogalmazott, hogy szerinte emberileg sokat fejlődött, ért, ugyanakkor közel sem annyira éles már, mint korábban, mert szerinte ahogy az ember egyre tapasztaltabb lesz, annál jobban kezelhető. Régebben semmilyen kompromisszumra nem volt hajlandó, nem nagyon akart megérteni semmit, mert úgy volt vele, hogy vagy megnyerik a bajnoki címet vagy semmit nem értek el. Ahogy egyre idősebb lesz az ember, egyre többféle szemszögből tudja szemlélni a dolgokat - szerinte ez emberileg jó, de játékosként nem annyira.

A Lakers GM-je, Mitch Kupchak sajtótájékoztatót tartott a szezonbérleteseknek. Elmondása szerint addig nem tudnak egyről a kettőre lépni, amíg Bryant vissza nem vonul. Megnyugtatta a résztvevőket, hogy Jordan Clarkson szinte lehetetlen, hogy lelépjen tőlük a nyáron, illetve azt is elmondta, hogy D'Angelo Russell elitjátékos lehet, de ahhoz előbb fel kell nőnie. Úgy érzi, 2016 nyarán erősebb pozícióban lesznek a szabadügynök piacon, mint voltak tavaly, de arra is kitért, hogy tart attól, hogy az első körös picket át kell majd adniuk a Philadelphia Sixersnek - ha a Top3-on kívül esik majd a draftjog, akkor kell ezt megtenniük -, de a játékosoknak és a szakmai stábnak a minél több győzelem megszerzése van utasításba adva, nem a vereségek.

A Dallas Mavericks ikonja, Dirk Nowitzki a ma hajnali, New Orleans Pelicans elleni vereség után kifakadt a bírókra - az utolsó percekben kapott Zaza Pachulia egy kamunak tűnő faultot, emiatt akadt ki a német sztár. Az erőcsatár elmondása szerint visszaküzdötték magukat 3-5 pontra, már alig több egy perc volt hátra, szoros volt a találkozó, és szerinte ilyenkor 1000%-ig biztosnak kell lennie egy bírónak, hogy megütnek valakit, ha belefúj a sípjába. Azt is hozzátette Nowitzki, hogy persze nem ezen az egy ítéleten múlott a győzelmük, mint ahogy nem egy-egy dobás dönt. 48 percen keresztül vétettek hibákat, adták el folyamatosan a labdákat - ez főleg az első félidőben volt rájuk jellemző. Ettől függetlenül azt egy elég véleményes fújásnak ítélte meg.

Ha már bírók: Gregg Popovich Jeff McDonaldnak (San Antonio Express-News) Joey Crawfordról beszélt. A San Antonio Spurs trénere szerint mindenki visszavonul egyszer, de szomorú látni, ha valaki olyas valaki hagyja abba, aki annyira jó abban, amit csinál, mint Crawford - Pop szerint a liga ikonikus figurája a játékvezető. Él-hal a játékért Crawford és Popovich úgy gondolja, nagyon jó is a bíró abban, amit csinál, hiányozni fog az NBA-ből.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus