Hírmorzsák 2016-01-09 (22:15)

LeBron szerint Wiggins jól járt azzal, hogy a Timberwolveshoz cserélték, JR Smith-nek pedig ott lenne a helye az All-Star gála tripladobóversenyén. Jennings szerint Draymond Green jobb, mint Blake Griffin. Klay Thompson azt hitte 2011-ben, hogy a Bucks fogja draftolni. Újabb keresetet adtak be a Golden State új csarnoka ellen. D'Angelo Russell szerint még semmit nem láthattunk abból, amit igazán tud. Byron Scott szerint nagyszerű a kapcsolata Julius Randle-lel. A Lakers rá fog mozdulni DeRozanre a nyáron, de a dobóhátvéd maradni akar Torontóban. A Nets kiszemeltjei Conley, Batum és Evan Turner is. Majdnem nem hozták forgalomba az NBA Jamet anno (videó). Wojnarowski 8 millió dollárt kap 4 évre a Yahoo Sportstól. Mo Williamsnek részleges szalagszakadás van a hüvelykujjában. Jordan Adams jobb térdét műteni kell (6-8 hét). 

A Cleveland Cavaliers sztárja, LeBron James Michael Lee-nek (Yahoo Sports) nyilatkozott Andrew Wigginsről - James szerint a Minnesota Timberwolves swingmanjének előnyt jelentett, hogy a Cavs úgy döntött 2014 nyarán, hogy elcserélik, mert több lehetőséget kap így, nem kell senki árnyékában játszania. LeBron azt is hozzátette, hogy nyugaton persze nagyon nehéz győzelmeket szerezni, hiszen az előző pár évben nagyon erős volt ott a mezőny, de Wiggins számára a határ a csillagos ég. James a visszatérésekor a Sports Illustratedbe írt levelében kihagyta Wigginst a felsorolásból, de erre azt mondta, hogy azért tette, mert nem ismerte a kanadai játékost, a többieket pedig igen.

James egyébként az ESPN-nek JR Smith-ről is beszélt, szerinte csapattársának ott lenne a helye az All-Star gála tripladobóversenyén - a dobóhátvéd 5/6 volt kintről ma hajnalban, a Timberwolves ellen. LeBron azt nyilatkozta, hogy Smith sosem volt meghívva még erre a versenyszámra, és lehet, hogy el kell indítania egy petíciót azért, hogy ez megváltozzon. Ők az elsők keleten, úgyhogy szerinte annyi játékosuknak kellene ott lennie a gálán, amennyinek csak lehet. Nagyon jó formában van Smith, a többi játékos is tudja, hogy hihetetlen jól dob kintről, úgyhogy James szerint megérdemelné a meghívást csapattársa.

Maradjunk még a Cavsnél: Mo Williams Chris Haynesnek (Cleveland Plain Dealer) elmondta, hogy részleges szalagszakadás van a jobb hüvelykujjában, de játszani fog, nem kell műteni a testrészt - alapvetően 6 hét lenne a felépülési ideje, de nem tudni, meddig húzódik ez azzal, hogy folyamatosan játszani fog.

Még egy sérülésről kell beszámolnunk: a Memphis Grizzlies dobóhátvédjét, Jordan Adamst kedden műtik, a jobb térdén kell artroszkópos beavatkozást végrehajtani. Felépülési ideje nagyjából 6-8 hét lesz.

Ha már szóba került az All-Star, akkor onnan kössünk át a Detroit Pistons irányítójára, Brandon Jenningsre, aki továbbra is próbálja kiharcolni Draymond Green kezdő pozícióját a gálán - most twitteren jelezte, hogy aki azt gondolja, Blake Griffin jobb játékos Greennél, az őrült. Jennings szerint Klay Thompsonnak és Greennek is kezdenie kellene csapatuk mérlege miatt, a folyamatos győzelmek miatt.

Thompson Tim Bontempsnek (Washington Post) elmondta, hogy arra számított, a Milwaukee Bucks fogja draftolni a 2011-es draft 10. helyén - ehelyett a 11. pozícióban kelt el, ott húzta a Warriors. Thompson azt nyilatkozta, hogy azért volt abban a hitben, hogy a Bucks választja majd ki, mert megmondták neki a játékosbörze előtt, hogy nagyon tetszik nekik a játéka, és szükségük is volt egy 2-3-as poszton bevethető játékosra. A Milwaukee aztán elcserélte a picket, a Sacramento Kings Jimmer Fredette-et választotta, a Bucks pedig Tobias Harrist a 19. helyen. Thompson azt mondta, hogy ideges lett a csere után, hiszen nem erre számított, de aztán a 11. helyen elkelt, a Warriorsnél pedig nagyon összejöttek a dolgai ezt követően.

És még mindig Warriors: az új, San Franciscóban felépítendő csarnokuk ellen benyújtották a második keresetet is. A "vád" szerint a város elöljárói megsértették a környezetvédelmi előírásokra vonatkozó szabályokat, amikor engedélyt adtak az aréna megépítésére az öböl partján.

A Los Angeles Lakers fiatal irányítója, D'Angelo Russell a Sacramento Kings elleni mérkőzésen 27 pontos karriercsúcsot dobott, amelyből 11-et a negyedik negyedben szerzett - aztán ment ki a bokája. A játékmester a találkozót követően azt nyilatkozta, hogy még semmit nem láttak abból, amit tud, ennyit mond csak - Byron Scott vezetőedző egyszerűen fogalmazott, szerinte Russell nagyszerűen játszott.

Scott egyébként nyilatkozott Julius Randle-lel ápolt kapcsolatáról is, amit szintén kiválónak írt le - szerinte teljesen fals az a kép, amit a médiában vetítettek róluk, hogy rosszban lennének. A tréner Mike Bresnahannek (Los Angeles Times) azt mondta, hogy nagyon is törődik Randle-lel, hogy mi lesz vele játékosként és emberként is, ezért keményen bánik vele, sokat vár tőle, és tudja, hogy lesznek olyan pillanatok, amikor az erőcsatár csalódott lesz bizonyos dolgok miatt - legutóbb azt jegyezte meg Scott, hogy a lecseréléseket nem veszi jó néven játékosa.

Az is a Lakershez tartozik, hogy Ryan Wolstat (Toronto Sun) információi szerint az aranysárga-lilák nyáron rá fognak mozdulni DeMar DeRozanre. A Toronto Raptors dobóhátvédjének 10 millió dolláros játékosopciója van a következő idényre, de valószínűleg kilép szerződéséből, így szabadon igazolható lesz. Los Angelesben született, ez lehet a Lakers esélye, de egyébként nem sok sanszuk van rá.

DeRozan ugyanis a Jeff Blair Show vendége volt, ahol Joey Vendettának elmondta, egyértelműen maradni akar a kanadai együttesnél. A játékos úgy fogalmazott, hogy egy dolgot soha nem lehetett vitatni: a városhoz fűződő hűségét. Nagyon sokra tartja a csapatot, és mindig is azt mondta, hogy az egész karrierjét a Raptorsnál akarja tölteni. Masai Ujiri GM csütörtök este a Prime Time Sportsnak elmondta, hogy úgy érzik, jó esélyeik vannak DeRozan megtartására - ez az ő csapata, ismeri a klubot, a várost, szereti is és őt is szeretik, plusz egy évvel többet tudnak neki ajánlani, mint bárki más.

DeRozant a Brooklyn Nets-cel is szóbahozták már, a NetsDaily úgy tudja, hogy ő és Mike Conley lesznek a csapat első számú célpontjai a szabadügynökpiacon, de Nic Batum és Evan Turner neve is felmerült velük kapcsolatban. Az újság értesülései szerint a Nets a következő idényre szeretné áthozni a 2015-ben draftolt Juan Pablo Vaulet-t is.

A San Antonio Spurs garantálta Matt Bonner és Rasual Butler szerződéseit is.

Egy kis érdekesség: a Yahoo Sports tavaly hosszabbított szerződést Adrian Wojnarowskival, a New York Post értesülései szerint nem kevesebb, mint 8 millió dollárért 4 évre - jelen korunk talán legelismertebb, de egészen biztosan a legjobb forrásokkal rendelkező újságírója.

A végére pedig az NBA Jam maradt, amelyet majdnem nem hoztak forgalomba, erről a játék egyik készítője, Mike Turmell mesélt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus