Hírmorzsák 2016-01-11 (21:45)

LeBron és Paul lettek a hét játékosai. Calipari 10 évre 120 millióért hagyja el a Kentucky egyetemet, ő cáfolja, hogy bárkivel is tárgyalna. Prohorov külön GM-et és külön edzőt akar, nem siet, és nem PO-csapatot, hanem bajnokesélyes együttest akar. Csak idő kérdése, hogy Joe Dumars vezesse a Pelicanst? Rondo szerint Cousins a liga legjobb magasembere, azért igazolt a Kingshez, hogy mentorálja, Cousins szerint pedig Rondo a legönzetlenebb játékos, akivel valaha játszott. Dolph Schayes 4-es mezszámát január 23-án vonultatja vissza a Philly. Noah ma este visszatér. McGee szerződése garantálttá vált. Odom ellen nem emelnek vádat a kokain birtoklás/fogyasztás miatt. Oladipo várja már a londoni meccset, hogy megnézhesse a Harry Potter forgatásának helyszíneit.

A Cleveland Cavaliers ikonja, LeBron James, illetve a Los Angeles Clippers sztárja, Chris Paul lettek a hét játékosai keleten és nyugaton. LeBron 4-0-s hetet futott az ohiói alakulattal, mialatt ő 26.0 pontot, 7.8 pattanót és 7.0 gólpasszt átlagolt. A Clippers irányítója szintén tökéletes, 3-0-s hetet produkált csapatával, ő pedig 23.7 pontot, 12.3 gólpasszt, 5.3 pattanót és 2.0 szerzett labdát tett a közösbe fellépésenként. 

Természetesen még ma is a Brooklyn Nets körüli herce-hurca volt a fő téma a ligában. Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) értesülései szerint minden John Calipari iránt érdeklődő csapatnak megmondták, hogy a Kentucky egyetem trénere 10 évre 120 millió dollárért tér vissza a ligába, ez alatt nem - jelenleg 8-9 millió dollár között keres évente a tréner, de 8 éves szerződése van, ezt pedig nem fogja feladni egy minimális emelésért, rövidebb távra. Calipari, illetve a képviselői nem beszélnek mellé, 2014 nyarán egy 10 éves, több mint 80 millió dolláros szerződést utasított vissza a Cleveland Cavalierstől, tavaly tavasszal pedig a Sacramento Kingsnek azt mondta, évi 11 millió dollárt akar keresni, csak akkor hagyja el a Kentuckyt.

Ez az évi 12 milliós fizetés, ami a 120/10-zel kijön, ugyanaz a pénz lenne egyébként, amit a New York Knicksnél Phil Jackson keres. Mint ismert, Calipari megfordult már a Netsnél a 90-es évek második felében, akkor 5 évre 15 millió dollárt kapott. Maga az érintett egyébként twitteren jelezte, hogy korábban is elmondta már, a világ legjobb állását birtokolja jelenleg, nem akarja elhagyni a Kentuckyt és még hosszú ideig az intézmény alkalmazottja akar lenni. Senkivel nem tárgyal, csak a csapatra koncentrál és arra, hogy a következő mérkőzést megnyerjék - ő tehát cáfolta a felmerülő pletykákat.

A Brooklyn tulajdonosa, Mihail Prohorov is nyilatkozott természetesen, miután tegnap Billy King GM-et és Lionel Hollinst is eltávolította gyakorlatilag a csapattól. Az orosz tulajdonos többek között elmondta azt is, hogy most, hogy mindkét megüresedő pozícióba keresik a megfelelő embert, több időt fog Amerikában tölteni és a klubbal foglalkozni, de egyik posztra sem fogják elsietni a döntést. Caliparival kapcsolatban annyit mondott, hogy nagyszerű edző, de egyetlen nevet sem fognak most mondani, több jelöltet is vizsgálnak. Azt is elmondta a tulaj, hogy külön GM-et és külön edzőt keresnek, és hogy nem egy sima PO-csapatot akar építeni, hanem bajnokesélyes együttest, mert ez az egyetlen célja.

Máshol is őrségváltás lehet, Ken Berger (CBS Sports) ugyanis úgy tudja, csak idő kérdése, hogy Joe Dumars irányítsa a New Orleans Pelicans vezetőségét. Nem lenne meglepő egyébként a dolog, hiszen a Detroit Pistons egykori legendáját az utóbbi időben többször összekötötték a franchise-zal, Dell Demps szénája pedig finoman szólva is rosszul áll.

A liga hatékonyság-különbség statisztikájában a Golden State Warriors és a San Antonio Spurs is javítottak az elmúlt héthez képest, utóbbi vezet 14.8-del, a bajnok pedig a második 12.2-del - Oklahoma City Thunder (7.9), Cleveland Cavaliers (6.9) a további sorrend, a teljes listát pedig ezen a linken megnézhetitek.

A Sacramento Kings irányítója, Rajon Rondo olyan mentor lett DeMarcus Cousins számára, amilyen Kevin Garnett volt neki pályafutása elején. Rondo David Aldridge-nek (nba.com) azt nyilatkozta, hogy ki tudja, hol lenne most, egyáltalán a ligában lenne-e, ha anno Garnett és Doc Rivers nincsenek mellette. Az egyik oka az volt, hogy a Kingshez szerződött, hogy Cousinsszal akart játszani már vagy 4-5 éve. A játékmester szerint Cousins a liga legjobb magasembere, és ha egy kicsit jó irányba terelgetnék, akkor még nagyobbat léphetne előre játékban. Nagyon élvezi a közös munkát, mert a center állítólag hallgat rá, elfogadta Rondót mentoraként.

Cousins azt nyilatkozta, hogy tudja, mi motiválja csapattársát, és ugyanazok a szándékai összességében, amik neki. Egy ilyen emberrel egyszerűen nem lehetnek nézeteltérései, mert minden mérkőzésen csak az lebeg a szemük előtt, hogy mindent beleadjanak, hogy megszerezzék a győzelmet, márpedig ha ilyen társa van valakinek, azzal Cousins szerint nem sok problémája lehet az embernek. A magasember tudja, hogy Rondót csak a siker érdekli, és szerinte ezért ő a legönzetlenebb játékos, akivel valaha együtt játszott.

Marc J. Spears (Yahoo Sports) jelentette, hogy a Philadelphia Sixers január 23-án, a Boston Celtics elleni mérkőzés félidejében vonultatja vissza a nemrég elhunyt Dolph Schayes 4-es mezszámát - ettől függetlenül Nerlens Noel továbbra is ezzel a számmal fog játszani.

A Chicago Bullsnál ezúttal nem sérült, hanem felépülő van, Joakim Noah ugyanis visszatér a hajnali, Washington Wizards elleni találkozón. Kilenc mérkőzést hagyott ki a francia center vállsérülése miatt, de nélküle is 7-2-t ment a Bulls.

A Dallas Mavericksnél JaVale McGee szerződése tegnap garantálttá vált - tavaly nyáron 1.3 millió dollárért írt alá, és innentől kezdve bármi történik, megkapja ezt a pénzt.

A TMZ Sports jelentése szerint nem fognak vádat emelni Lamar Odom ellen kokainbirtoklás és fogyasztás miatt - a hivatalos bejelentés állítólag még a héten meglesz.

A végére pedig az Orlando Magic hátvédje, Victor Oladipo maradt, aki azt nyilatkozta, hogy nagyon várja már az NBA Global Games londoni mérkőzését - a Magic a Toronto Raptorsszal találkozik -, mert nagyon szeretné látni azokat a helyszíneket, ahol a Harry Potter jeleneteit forgatták. Oladipo szerint ez egy teljesen új élmény lesz számára, ahogy a Brazíliában rendezett meccsek is azok voltak. Kutakodott egy kicsit, aztán kiderült, hogy vannak angol rokonai, úgyhogy ezért is várja a szigetországi "kirándulást". Nagy rajongója a Harry Potter sorozatnak, ezért szeretné látni a forgatási helyszíneket élőben is.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus