Hírmorzsák 2016-01-12 (11:30)

Varejao nem kér cserét a Cavstől, Clevelandben akar bajnok lenni. Pondexter idényének vége, megint meg kell műteni bal térdét. Monty Williams és Chris Mullin is a lehetséges új vezetőedzők listáján vannak a Netsnél. Prohorov már a következő idényben bajnokesélyes csapatot akar Brooklynban. Randle a leggyengébben dobó erőcsatár, Byron Scott szerint nem az önbizalommal van gondja Randle-nek, de nyárig nagy változás nem várható. Az Okafor-Noel kettősből az egyiknek menni kell, ha Embiid elkezdi végre karrierjét? A Warriors mindenképpen meg akarja tartani Harrison Barnest és Ezelit is, bármennyibe is kerül. Whiteside és Gortat is a térdével bajlódik, utóbbi akkora könyököst kapott Vucsevicstől, hogy vérzett a füle. 

A Cleveland Cavaliers magasembere, Anderson Varejao Chris Haynesszel (cleveland.com) beszélgetett, és elmondása szerint nem kért és nem is fog cserét kérni a csapattól, hiába játszik keveset - az utolsó 10 meccsből 8-on pályára sem lépett. A brazil játékos azt mondta, hogy ha valahol máshol bajnok lenne, az nem lenne ugyanolyan, mintha a Cavsnél tenné mindezt. Ő bizony Clevelandben akar gyűrűt nyerni, itt akar maradni, mert imádja a várost. Azt is hozzátette, hogy természetesen nem egyszerű ez az idény számára, de a szezon elején megmondta, hogy egészséges akar maradni és a csapatot szeretné segíteni.

Most nem kap olyan sok percet, de tudja, hogy hosszú még az idény, ott lesz még a PO is, bármi megtörténhet. Neki annyi a dolga, hogy mindig készen álljon, ha az edzője őt küldi a pályára. Varejao azt is elmondta, hogy a menedzsment még nem kereste meg, hogy felmérje, mennyire akarja, hogy elcseréljék, de ha megtennék, nekik is elmondaná, hogy maradni akar. Cleveland is nagyon lojális volt hozzá, ő is az a csapathoz. Volt lehetősége, hogy távozzon, mikor nagyon rosszul ment a gárdának és rengeteg meccset vesztettek, de akkor sem ment el. Akkor is azt mondta, hogy a Cavsnél akar bajnok lenni, és tudja, hogy erre most van esélyük.

A New Orleans Pelicans kiscsatára, Quincy Pondexter úgy fejezte be az idényt, hogy el sem kezdte - január 20-án, New Yorkban újra megműtik bal térdét, és ebben a szezonban már nem léphet pályára. Pondexter a nyáron már átesett egy artroszkópos beavatkozáson, ami miatt nem léphetett pályára ebben a szezonban - a csapat nemrég 1-2 hetes visszatérési időpontot adott meg vele kapcsolatban, úgy tűnik, hiába. A játékost tavaly év közben szerezte a Pelicans a Memphis Grizzliestől, az előző idényben 45 meccsen 8.9 pontot és 3.1 pattanót átlagolt 43.3%-os triplázással. Shams Charania (Yahoo Sports) információi szerint a New Orleans több játékost is figyel, valószínűleg 10 napos szerződésekkel próbálják megtalálni Pondexter helyettesét - felmerült Elijah Millsap, Orlando Johnson és Bryce Dejean-Jones neve is.

A további, de nem ennyire súlyosan sérültek listájához tartozik, hogy a Miami Heat centere, Hassan Whiteside továbbra is a térde miatt nem tud játszani, nem vett részt csapata ma hajnali, Golden State Warriors elleni találkozóján sem, így elmaradt a Whiteside-Draymond Green csata a nyári szóváltásuk után - mint ismert, a smallball hatékonyságán kaptak össze twitteren az off-szezonban. A Washington Wizards centerének, Marcin Gortatnak több problémája is van. A csapat tájékoztatása alapján térdsérülés miatt nem játszott ma hajnalban, a Chicago Bulls ellen, de emellett az Orlando Magic ellen Nikola Vucsevicstől kapott egy akkora könyököst, hogy elkezdett vérezni a füle - Randy Wittman vezetőedző elmondása szerint kórházba is kellett vinni a lengyelt Chicagóban, miután leszállt a Wizards gépe. 

Két új név merült fel tegnap este a Brooklyn Nets vezetőedzői posztjára. A NetsDaily úgy tudja, hogy Mihail Prohorovék erősen gondolkodnak az Oklahoma City Thunder segédedzőjén, a tavaly tavasszal még a New Orleanst irányító Monty Williamsen, Ohm Youngmisuk (ESPN New York) pedig azt jelentette, hogy a St. John's egyetem trénere, Chris Mullin is a jelöltek között van. Prohorov egyébként nem akármikor akar jó csapatot - a tegnap sajtótájékoztatóján azt nyilatkozta, hogy reményei szerint már a következő idényben elit- és bajnokesélyes együttes lesz a Nets.

A Los Angeles Lakersnél Julius Randle tempójával vannak gondok, az erőcsatár 40.3%-os mezőnymutatójával az utolsó abból a 21 négyes poszton lévő játékosból, akiknek elég rádobásuk van, hogy a listára kerüljenek - az utolsó előtti Marcus Morris is 42.1%-kal céloz. Byron Scott vezetőedző Mike Bresnahannek (Los Angeles Times) elmondta, hogy szerinte nem az önbizalommal vannak Randle-nek gondjai, csak túl ideges. Az NBA-ben rengeteget készül mindenki az ellenfelekből, és jelenleg mindenki hagyja az erőcsatárnak, hogy dobja a tempót. Azt szeretnék, ha a jövőben is elvállalná ezeket a dobásokat, ha jó helyzete van, és ha nem, akkor támadná a festéket. Scott azt mondta, hogy nyárig nem fognak dolgozni Randle dobásán, akkor lesz idejük változtatni az egész dobómozdulaton - most szerinte semmi értelme nem lenne.

Egy ligában dolgozó, de meg nem nevezett vezető Keith Pompey-nak (Philadelphia Daily News) azt taglalta, hogy a Philadelphia Sixersnek muszáj lesz elcserélni Nerlens Noel és Jahlil Okafor közül az egyiket. A vezető szerint azért nem tudott produktívan egymás mellett játszani eddig a két magasember, mert egyiküknek sincs tempója már középtávolról sem. Ha visszatér Joel Embiid, akkor Okafort több értelme lehet elcserélni, mert ők ketten a gyengébbek védekezésben - mindketten csak centereket tudnak fogni, erőcsatárokat, pláne stretch négyeseket nem.

A Golden State Warriors segéd GM-je, Kirk Lacob (aki egyébként a GM, Joe Lacob fia) a 95.7 FM The Game "NBA This Week" című rádióműsorában arra utalt, hogy bármennyit is kell fizetni Harrison Barnesnak és Festus Ezelinek, mindkét játékost meg akarja tartani a bajnok. Lacob elmondása szerint mindkét említett a gárda magjához tartozik, és szeretnék együtt tartani a jelenlegi keretet még jó sokáig. Ha sok pénzbe kerül a megtartásuk, akkor sok pénzbe kerül, valószínűleg egyébként nem lesz olcsó egyikük sem, ezt ők is tudják. Lacob szerint az elmúlt 1-2 évben elég sok játékosuk lett szabadügynök, de ha Barnesék továbbra is jól teljesítenek a pályán, őket is meg fogják fizetni, ahogy eddig mindenki mást. Bár sok mindenben javulhatnak, nagyon sok minden szól az állandóság megtartása mellett.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus