Hírmorzsák 2016-02-21 (21:30)

Motiejunas hátát még mindig vizsgálja a Pistons, szeretnének haladékot kérni a ligától. Kobe legszebb chicagói megmozdulásai (videó). A Warriors messze a legesélyesebb Varejaóra - ma este aláírhat a brazil a bajnokhoz. Wojnarowski szerint a Wizards és a Lakers sem esélyes Durant leigazolására, a kiscsatár azonnal nyerni akar. A Clippers Shabazz Napierről és Tony Snellről is tárgyalt CJ Wilcoxért, végül egyik cseréből sem lett semmi. Kérdés sem merült fel a Netsnél, hogy Sean Marksot akarják az új GM-nek. Sem Shumpert, sem Frye nem játszanak ma.

A Detroit Pistons elnöke és vezetőedzője, Stan Van Gundy azt mondta Keith Langlois-nak (Pistons.com), hogy az autóvárosiak kérték a ligát, hogy hosszabbítsák meg 24 órával a cserék utáni 72 órás határt, amelynek során az együttesek a hozzájuk cserélt játékosok egészségi állapotát vizsgálhatják - a középpontban Donatas Motiejunas háta van, erről szeretnének pontosabb eredményeket SVG-ék, az a csere tehát továbbra is csak elméletben köttetett meg.

Marc Stein (ESPN) értesülései szerint a Golden State Warriors a masszív favorit Anderson Varejao leigazolására - mint ismert, a brazil magasembert a Portland TrailBlazershez cserélte a Cleveland Cavaliers a deadline előtt, az oregoniak waiverre tették, ahonnan ma kerül le a brazil, utána igazolhatóvá válik bárki számára.

Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) legutóbbi podcastjében jelezte, hogy szerinte a Washington Wizards és a Los Angeles Lakers egyértelműen nem a legesélyesebb csapatok Kevin Durant leigazolására, mert a kiscsatár azonnal nyerni akar. Wojnarowski szerint vagy marad az Oklahoma City Thundernél Durant, vagy ha nem, akkor a Golden State a legveszélyesebb a Thunderre, hogy elcsábítsa Durantet, mert ott azonnal tud nyerni.

Wojnarowski szerint sem Durantet, sem más, hasonló kaliberű szabadügynököt nem érdekel, hogy hanyadik pick az adott csapaté, hogy a Lakersé lesz-e az első, a második vagy a harmadik választás joga, mert tudja mindenki, hogy 2-3 évig egészen biztosan nem segíti őt bajnoki címhez az a fiatal, márpedig neki nincs ideje várni. Karrierje azon szakaszába került, amikor nem várhat már, csak azt a kérdést teszi fel, hogy ahova megy, az elég jó csapat-e ahhoz vele együtt, hogy megverje a Warriorst vagy menjen-e a Golden State-hez.

A Los Angeles Clippersnél CJ Wilcoxot nem cserélték el a deadline előtt, pedig tárgyaltak az Orlando Magickel Shabazz Napierről és a Chicago Bullsszal Tony Snellről is - utóbbi cserében egy második köröst is kellett volna adniuk. Doc Rivers, a Clippers elnöke és vezetőedzője azt nyilatkozta Dan Woike-nak (Orange County News), hogy hisz Wilcoxban, szerinte nagyon jó shooter, csak sokan vannak előtte a rotációban. Jó embernek tartja azonban, aki keményen dolgozik most is, ezért ragaszkodott hozzá.

Andrew Keh (New York Times) információi szerint Sean Marksot ellenvetés nélkül választották a Brooklyn Nets következő GM-jének - állítólag a viselkedése, a pozitív hozzáállása és a pedigréje miatt kérdés sem merült fel azzal kapcsolatban, ki legyen az új általános igazgató. Marks annyit mondott, hogy világos elképzelései vannak, hogyan juttassa a jobb csapatok közé a Netset, és próbál egy jó, együttműködő kapcsolatot kialakítani a vezetőséggel, valamint a szakmai stábbal. Dmitrij Razumov, a Nets elnöke azt mondta, hogy túlságosan vonzó volt az a kultúra, ahonnan Marks érkezett - a San Antonio Spurs segéd GM-je volt.

A ma esti mérkőzésekhez tartozik, hogy a Cleveland Cavaliersnél Channing Frye még nem mutatkozhat be a Thunder ellen, mert nem ment át még az egészségügyi vizsgálatokon - egyelőre ő is ugyanott áll, mint Motiejunas. Másrészt Iman Shumpert bal válla nem jött rendbe teljesen, így ő is kihagyja a ma esti derbit.

Ma este pedig utoljára lép pályára Chicagóban Kobe Bryant, legszebb chicagói megmozdulásait szedte össze az nba.com:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus