Hírmorzsák 2016-02-25 (10:45)

A Warriors történelmi kezdése, a Spurs is franchise-rekordot állított fel. Curry beállította Korver triplacsúcsát, a 2k sorozat készítőinek elég komoly fejtörést okoz a Warriors sztárjának leszimulálása. Jenkinst a Suns, Copelandet a Magic hívta le waiverről. Udrih 3 hónapot hagy ki műtétje után. Antetokounmpo irányít a Bucksnál, Kidd dicsérte a görögöt. Rick Carlisle szerint Terry Stotts a favorit jelenleg az Év Edzője díjra. Popovich beszélt arról, milyen emberi tulajdonságokkal lehet bekerülni a Spurshöz. Kobe búcsúzott Memphistől, de nem mindenkitől (videó). Sérültlista: Rose (combhajlító), McConnell (térd).

A napot a Golden State Warriorsszel kezdjük, amely új csúcsot állított fel - a liga történetében egyetlen csapat sem nyert korábban az első 56 meccséből 51-et. A San Antonio Spurs is történelmi kezdést produkált - ők a franchise történetében még sosem kezdtek 48-9-cel vagy ennél jobb mérleggel, most sikerült ez. Az MVP, Steph Curry beállított egy triplákhoz kapcsolódó csúcsot ma hajnalban - ez volt zsinórban a 127. meccse, hogy bedobott legalább egy hármast, ezzel beérte Kyle Korvert, a következő meccsen egyedül vezetheti ezt a listát is.

Ugyancsak Curryhez tartozik, hogy a 2k sorozatnak van gondja azzal, hogy élethűen tudja visszaadni az irányító teljesítményét a játékban. Általában a jó dobáskiválasztást honorálja a játék, a rosszat pedig bünteti, de Curry látszólag rossz dobásokat is simán és kiváló hatásfokkal értékesít, márpedig ha ezt (például a 10-11 méteres tripláit) a játékban hagynák, akkor gyakorlatilag nem lehetne vele mit csinálni. Mike Wang, a 2k egyik fejlesztője azt mondta, hogy még mindig keresik a módját, hogy élethűen tudják Curryt szimulálni, mert úttörő, ha a tempódobásról van szó. Problémát okoz, mert pont arra akarják rávezetni a játékosokat, hogy bizonyos dobások sokkal jobban megérik, mint mások.

Két embert lehívtak waiverről. A Dallas Mavericks David Lee szerződtetése miatt John Jenkinst passzolta pár napja, a Phoenix Suns pedig felvette szabadlistáról a dobóhátvédet - Jenkinsnek hároméves szerződése volt, így ehhez a Markieff Morris-cseréből származó TPE egy részét fel kellett használnia az arizonai alakulatnak. A Milwaukee Bucksnál Steve Novak leigazolása miatt vált létszám felettivé Chris Copeland, akit az Orlando Magic hívott le waiverről, de Shams Charania (Yahoo Sports) értesülései szerint egy napon belül a floridaiak is kiteszik majd keretükből a csatárt - azzal, hogy lehívták, de el is küldik Copelandet, elérik a minimális fizetési szintet, 63 millió dollárt.

Arról volt szó tegnap reggel, hogy a Miami Heat irányítója, Beno Udrih befejezte a szezont, miután meg kell műteni a jobb lábfejét - a csapat hivatalos twitterfiókja alapján 3 hónapot lesz kénytelen kihagyni a szlovén hátvéd. Ha már sérülések, akkor itt lehet megemlíteni, hogy a Chicago Bulls irányítója, Derrick Rose ma hajnalban a combhajlítója miatt nem játszott a Washington Wizards ellen - a játékos annyit mondott, hogy nem akar kockáztatni, ezért üli ki inkább ezt a találkozót. A Philadelphia Sixers játékmestere, TJ McConnell az Orlando Magic ellen sérült meg, jobb térde miatt pedig a Detroit Pistons ellen sem tudta vállalni a játékot

A Milwaukee Bucksnál kedd hajnalban Giannis Antetokounmpo pályafutása első tripla-dupláját jegyezte a Los Angeles Lakers elleni győzelem során, és a mérkőzés első hat percében végig ő hozta fel a labdát, ő irányított. Jason Kidd vezetőedző Frank Maddennek (Brewhoop) azt nyilatkozta, hogy a görög játékos nagyon magas szinten játszik mostanában. Azt ugyan hivatalosan nem jelentették be, hogy ő az irányító, de megkapta a labdát a kezébe, ő a fazonszabász most a Bucksnál - megpróbálják minél gyorsabban megjátszani, a többiek pedig rohanhatnak előre. Kidd szerint nagyon szépen jár most a labda, ragadós lett a jó példa, mert mindenki passzol - nagy a változás a szezon első feléhez képest.

A Dallas Mavericks vezetőedzője, Rick Carlisle tegnap este több riporter előtt azt nyilatkozta, hogy szerinte Terry Stotts a favorit jelenleg az Év Edzője díjra. A Portland TrailBlazers hatodik jelenleg nyugaton 30-27-tel, de úgy teszik mindezt, hogy a nyáron négy kezdőjátékosukat vesztették el, plusz Arron Afflalót, Stotts tehát elképesztően jó munkát végzett a sokkal fiatalabb, tapasztalatlanabb és (talán) kevésbé tehetséges kerettel is.

A San Antonio Spurs mestere, Gregg Popovich arról beszélt Michael C. Wrightnak (ESPN), hogy milyen embereket keresnek a csapatba. A tréner elmondása szerint olyanok kellenek nekik, akik már túljutottak azon, hogy önmagukat tegyék az első helyre a fontossági sorrendben, ezt pedig elég könnyen meg lehet szerinte mondani - kb. 4-5 perc beszélgetés kell, hogy megállapítsa, hogy adott embernek saját maga a legfontosabb vagy felfogja, hogy csak egy része az egésznek. Fontos szerinte a humorérzék, az, hogy elfogadja és meg is tudjon fogalmazni kritikát az adott illető, illetve hogy jól érezze magát a bőrében az ember úgy is, hogy tudja, nem ismeri az összes kérdésre a választ.

Olyan szakembereket akarnak, akik részt is vesznek a vitákban, hiszen nagyon sokszor értekeznek arról, hogy ki pihenjen és ki játsszon, hogyan játszanak bizonyos figurákat vagy éppen milyen volt aznap a teljesítményük - erről mindenkinek a véleményét tudni akarja Popovich. Az is fontos, hogy az illető tudja kezelni a kezébe kerülő infókat és ha történik valami, azt ne személyes dolognak vegye. Popovich szerint elég komoly szakadék van a legtöbb franchise-nál a szakmai stáb és a vezetőség között, egymásra mutogatnak, ha valami probléma van, márpedig ez a jellemzőbb, nem ennek az ellenkezője.

A végére pedig Kobe Bryant maradt, aki búcsúzott Memphistől, de azért mindenkitől nem, az ismeretlen hölgynek nincs ölelés:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus