Hírmorzsák 2016-03-07 (21:00)

MCW befejezte a szezont (csípőműtét). Arenas szerint neki volt az egyik legmagasabb kosárIQ-ja a ligában, minden szempontból értette a játékot, ezért volt megállíthatatlan. Kobe szerint Draymond Green vérmérsékletére szüksége van a Warriorsnek. LeBron szerint a "csodálatos elméje ragyog" az utóbbi napokban twitteren. Popovich két meccsig nem lesz, Messina veszi át a helyét. Elképzelhető, hogy a Játékosok Szakszervezete panaszt nyújt be a Pistons ellen a Motiejunas-csere visszamondása és annak körülményei miatt. Blazers-reklám a szezon előtti elvárások megcáfolása után (videó). A Memphis szurkolója új kocsit nyert (videó). Lawson aláírt a Pacershez. Wroten hároméves szerződést köt a Knicksszel. Coty Clarke a Bostonnál. A Grizzlies Jeff Ayresszel szemez.

A Milwaukee Bucks hivatalos közleményben jelentette be, hogy Michael Carter-Williams szezonjának vége - csütörtökön kés alá fekszik az irányító, hogy rendbe hozzák bal csípőjét, felépülése pedig 3 hónapot fog igénybe venni. MCW ebben a szezonban 54 meccsen 11.5 pontot, 5.1 pattanót, 5.2 gólpasszt és 1.5 szerzett labdát hozott mérkőzésenként 30.5 perc alatt, de annyira nem ment vele az együttesnek, hogy ki is került a kezdőből.

A San Antonio Spurs vezetőedzője, Gregg Popovich a következő két mérkőzésen nem lesz a csapattal, mert egy komoly egészségügyi probléma van a családjában - azt pontosan nem tudni, kinek és mi baja van. Helyét a ma esti, Indiana Pacers elleni, illetve a holnap esti, Minnesota Timberwolves elleni találkozókra Ettore Messina veszi át. Az Indianába ezúttal vendégként visszatérő David West azt mondta, hogy ez semmit nem változtat a helyzeten, annyi tapasztalt játékos van náluk, hogy ugyanazt játsszák majd, amit eddig - jól védekeznek hátul és sokat passzolnak, egészen üres helyzetig elöl.

A Los Angeles Lakers visszavonuló ikonja, Kobe Bryant Diamond Leunggal (Bay Area News Group) Draymond Greenről, illetve az Oklahoma City Thunder elleni kirohanásáról beszélt - Kobe szerint Green állandóan feltüzelt személyiségére szüksége van a bajnoknak, nélküle nem állnának 55-6-ra sem. Bryant úgy gondolja, a Warriorsnél Green felelős azért, hogy meglegyen az öltözőben ez a fajta vibrálás, feszültség, és ha ez nem lenne, a rájátszásban komoly bajba is kerülhetnének.

A Cleveland Cavaliers sztárja, LeBron James az újságíróknak azt nyilatkozta, hogy a "csodálatos elméje" dolgozik, azért jönnek tőle mostanában twitteren az okosságok - mint ismert, napok óta olyan LeBron, mintha beszólogatna a csapattársainak, egyszer a csapatkémiáról papol, majd arról, hogy nem érhetik el az álmaikat, ha nem mindenki ugyanazt álmodja, de volt az emlékezetes "megyek, mert megtehetem" nyilatkozata, és a képe is Dwyane Wade-ékkel és az aláírással, miszerint "jó barátokkal lenni, és be kell ismerni, ha valaki hibázik". James azt is hozzátette, hogy ezeket a tweeteket tanult embereknek írja, úgyhogy ha valaki tanult, megérti a mondanivalóját.

Marc J. Spears (Yahoo Sports) jelentette, hogy a Játékosok Szakszervezete azon gondolkodik, hogy panaszt nyújt be a ligának, miután a Detroit Pistons semmissé tette a Houston Rockets-cel és a Philadelphia Sixersszel kötött hármascserét Donatas Motiejunas orvosi vizsgálatainak eredményeire hivatkozva. A litván magasember korábban már lenyilatkozta, hogy szerinte kamu volt a vizsgálat, a hamis eredmény pedig nagyban csökkenti értékét, pedig nyáron korlátozott szabadügynök lesz. 

Több szerződéskötésről is szó volt ma. Egyrészt Ty Lawson hivatalosan is aláírt az Indiana Pacershez. Lawson elmondta, hogy készen áll győzelmekhez segíteni a csapatot, és reményei szerint bejutnak majd a PO-ba is - bármit megtesz a Pacers sikerességének érdekében. A Boston Celtics 10 napos szerződést adott Coty Clarke-nak - a kiscsatár a Celtics D-Ligás csapatánál, a Maine Red Clawsnál 39 meccsen játszott ebben a szezonban, 26.0 perc alatt 16.1 pont, 7.5 pattanó, 2.5 gólpassz és 1.2 szerzett labda voltak a mutatói.

Egyelőre nincs hivatalos közlemény, de Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) értesülései szerint az utolsó simításokat végzi a New York Knicks Tony Wroten hároméves szerződésén. Wrotent decemberben tette ki keretéből a Philadelphia Sixers, azóta nem lépett pályára - ebben az idényben 8 meccsen 8.4 pontot, 2.6 pattanót és 2.5 gólpasszt átlagolt a hátvéd. Marc Stein (ESPN) információi szerint a Memphis Grizzliesnél is tervezgetnek a sok sérült miatt - Jeff Ayrest nézegeti nagyon az együttes.

Agent Zero, azaz Gilbert Arenas újra lecsapott instagramon - állítása szerint neki volt az egyik legmagasabb kosár IQ-ja a ligában, mert a kosárlabdát minden szemszögből értette, a legkisebb részleteket is. Figyelte a matematikát, a tendenciákat, illetve azt, hogyan tanítanak az edzők bizonyos szituációkat, ezért volt megállíthatatlan a pályán. Ezt követően elmagyarázott egy játékot és azt, hogyan használta ki a védekező csapatok vakfoltjait, a hibákat, illetve a lehetőségeket, amikor tudta, hogy az 5 védőből összesen 1 figyel rá.

A Portland TrailBlazersnél csináltak egy igen ütős reklámot a szezon előtti várakozások és az idényben nyújtott teljesítmény kontrasztjára építve:

A Memphis Grizzliesnél pedig nem sok mindennek örülhettek tegnap este, a Phoenix Suns elleni vereség alkalmával - ez a szurkoló azonban nyert egy új kocsit, nem éppen megszokott dobóstílusával együtt is.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus