Hírmorzsák 2016-03-15 (11:15)

Draymond Green a Celtics listáján a harmadik helyen volt a 2012-es draft előtt, mégsem őt húzták. Melo szerint a nyáron muszáj megerősíteniük a keretet. Phil Jackson jövőre visszatér, a hazai meccseken ő irányítja a Knickst? Byron Scott jövőjéről csak a szezont követően döntenek a Lakersnél. LeBron arra kérte a Cavs játékosait, hogy ne bulizzanak a Los Angeles-i túrán. A Memphis az 1992/93-as Philly nyomdokaiba lépett egy negatív mutatóban. Obama szerint Jordan óta Curryt a legszórakoztatóbb nézni. Trey Lyles és Frye balhéja (videó). Drake végre hasznot hajtott a Raptorsnak (videó). Sérültlista: Valanciunas (kéz), Stephenson (csukló), Hairston (ágyék).

Matt Dollinger (Sports Illustrated) értesülései szerint a Boston Celtics 2012-es draftlistáján Draymond Green a harmadik helyen szerepelt Anthony Davis és Jared Sullinger mögött. Most már tudjuk: pechjükre Sullinger bent maradt, így a 21. helyen őt választották, míg a 22. helyen center posztra azt a Fab Melót szemelték ki, akiből nem lett semmi, már a ligában sincs.

A New York Knicks sztárja, Carmelo Anthony Ian Begley-nek (ESPN) adott interjújában hangsúlyozta, hogy a labda a vezetőség térfelén fog pattogni, a nyáron itt lesz az idő, hogy valamit tegyenek annak érdekében, hogy jobb eredményeket érhessenek el. A Knicksnek jelen állás szerint 18 millió dollárnyi sapka alatti helye lesz (Arron Afflalo lemondhat 8 milliós opciójáról, hogy szabadügynök legyen, de Jose Calderon még nem jár le most), márpedig ennél több csapatnak is jelentősen több mozgástere lesz. Melo szerint nagyjából egyenlőek lesznek az esélyek, úgyhogy gyorsan kell jó döntéseket hozniuk.

Az is a New Yorkhoz tartozik, hogy Ramona Shelburne (ESPN Los Angeles) információi szerint Phil Jackson jövőre visszatérhet a kispadra, a Knickset irányítaná a hazai meccseken, míg az idegenbeli találkozókon Kurt Rambis lenne a vezetőedző - ezt az opciót egyébként a néhai Jerry Buss elutasította a Los Angeles Lakersnél. Shelburne Jacksonhoz közeli forrásoktól úgy tudja, hogy elég valószínűtlen, hogy a Lakershez és menyasszonyához, Jeanie Busshoz visszatér a Knicks elnöke, mert szeret New Yorkban élni.

Szintén Shelburne jelentette, hogy az aranysárga-liláknál nem dőlt még el Byron Scott sorsa, csak a szezont követően döntik el, hogy menesztik-e a vezetőedzőt vagy maradhat jelenlegi posztján.

A Cleveland Cavaliersnél egyelőre még ezzel az idénnyel foglalkoznak: JR Smith azt nyilatkozta Chris Haynesnek (Cleveland.com), hogy LeBron James tudatosította mindenkivel, a legutóbbi Los Angeles-i túrájukon a feladatukra kell koncentrálniuk ahelyett, hogy dél-Kaliforniában buliznának - csütörtökön a Lakerst, vasárnap a Clipperst verték. Azzal kellett foglalkozniuk elsősorban, hogy úgy játszanak, ahogy tudnak, és Smith szerint vették is az üzenetet. LeBron ugyanezeket elmondta, és szerinte fontos volt, hogy folytassák jó sorozatukat - más kérdés, hogy az ma hajnalban, Utah-ban megszakadt.

Doc Riverst meg is kérdezték a vasárnapi matiné meccs előtt, hogy szerinte nem lesz-e gondja a Cavsnek a kora délutáni időponttal, amire annyit mondott, hogy hacsak el nem végzi a dolgát Los Angeles, akkor nem gondolná, hogy ez probléma lenne Jameséknek. Tristan Thompson annyit tett még ehhez hozzá, hogy LeBron annyit kért tőlük, viselkedjenek profin, pihenjenek annyit, amennyit lehet. Persze jól akarták érezni magukat a nyugati parti környezetben, de a munka az első számukra.

A Memphis Grizzlies egy 23 éves sorozatot tört meg: az 1992/93-as Philadelphia Sixers óta ők az elsők, akik egy szezon során legalább két mérkőzést is elveszítenek legalább 49 ponttal - ma hajnalban ennyivel kaptak ki a Houston Rocketstől, november 2-án pedig a Golden State Warriors verte őket kereken 50 ponttal. Azt is hozzá kell tenni, hogy a Memphisnek ma összesen 7 bevethető embere volt, akik közül 3-an 10 napos szerződéssel vannak a klubnál - Lance Stephenson csuklósérülés miatt már a játékot sem tudta vállalni, PJ Hairston pedig ágyéksérülése miatt idő előtt fejezte be a texasiak elleni küzdelmet.

A Warriors lett a liga történetének leggyorsabb csapata, amely elérte a 60 győzelmet egy szezon során - 66 mérkőzés kellett nekik ehhez mindössze, miután ma hajnalban legyőzték a New Orleans Pelicanst is.

Még egy kis Golden State: az amerikai elnök, Barack Obama Maya Rhodannek (Time) adott interjújában azt nyilatkozta, hogy jobban élvezi Steph Curry játékát, mint a pályafutása csúcsán lévő Michael Jordan óta bárkiét.

A ma hajnali Toronto Raptors - Chicago Bulls találkozón megsérült Jonas Valanciunas bal keze - mint ismert, Kobe Bryant egyik mozdulata után már egyszer eltört idén a litván center kézközépcsontja, de a röntgen negatív lett, elvileg tehát nincs akkora baja Valanciunasnak.

A hatékonyság-különbség táblázaton (100 támadásra vetített dobott és kapott pontok különbsége) továbbra is a San Antonio Spurs áll az első helyen +13.0-s mutatóval, a második a Golden State Warriors +10.8-del, a harmadik helyen azonban változás történt, a Cleveland Cavaliers ugrott fel a dobogóra +6.8-del, az Oklahoma City Thunder lecsúszott a negyedik helyre (+6.6). A hatodik és a hetedik helyen is csere volt a Boston Celtics (+4.2) és a Los Angeles Clippers (+4.2) között, lejjebb pedig a Denver Nuggets (23-ról 19-re) és a Milwaukee Bucks (27-ről 25-re) voltak a nagy javulók. A teljes lista.

A Utah-Cleveland meccsen Trey Lyles és Channing Frye mentek egymásnak - előbbi könyökölt fájó helyre, utóbbi meg kétszer is megfejelte kicsit az újoncot, így mindketten a kiállítás sorsára jutottak.

A végére pedig Drake maradt, akinek volt végre valami lényegi haszna is a Toronto szempontjából - addig magyarázott Justin Holiday-nek az oldalbedobásnál, hogy letelt az 5 másodperc, a Raptors kapta meg a labdát, igaz, fordítaniuk nem sikerült így sem.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus