Hírmorzsák 2016-03-21 (21:15)

Durant és Lowry lettek a hét játékosai. Durant számára Oklahoma City jelenti az otthont. Anthony Davis 3 éve szakadt labrummal játszott, nem lesz ott az olimpián sem. Meeks valószínűleg befejezte az alapszakaszt. A Spurs brutális - lenullázták Pault, Westbrookot és Curryt is a végjátékokban. A Spurs sapka alatti helye csökkenni, a Warriorsé viszont valószínűleg nőni fog különböző bónuszok miatt (Duncan, Bogut). Bogut nem játszik ma sem, Pau Gasol kérdéses. Rajon Rondo utolsó csapatához akar kerülni a nyáron. Wade-nek tetszik a mostani Heat. Lue szerint az egészségi állapot fontosabb az első kiemelésnél. Byron Scott szerint Russell, Clarkson és Randle a negyedik negyedekben mindig lesznek a pályán innentől. Farmar 10 napra a Grizzliesnél. Ben Simmons bejelentkezett az idei draftra.

Az Oklahoma City Thunder kiscsatára, Kevin Durant, illetve a Toronto Raptors irányítója, Kyle Lowry lettek a hét játékosai nyugaton és keleten. Durant 4-0-s héthez segítette csapatát, amely alatt 26.8 pontot, 9.5 pattanót és 7.5 gólpasszt átlagolt. A kanadaiak játékmestere 4-1-s héten van túl csapatával, Lowry pedig 27.2 pontot, 6.8 gólpasszt, 6.4 pattanót és 2.2 szerzett labdát tett a közösbe fellépésenként.

Duranthez kapcsolódik az is, hogy sokszor megkérdezik tőle, mit gondol éppen arról a városról, ahol a Thunder játszik - mint ismert, nyáron szabadügynök lesz, szinte mindenki rá fog mozdulni -, egy jótékonysági adománygyűjtésen most Oklahoma Cityről kérdezték, amire azt mondta KD, hogy az otthont jelenti számára. Különleges helyet jelent a szívében és a családjának is, nagyon sokat jelent számára a város. Sam Presti GM annyit tett hozzá ehhez, hogy amióta ő a csapatnál van, Durant emberileg legalább olyan kiegyensúlyozottan és folyamatosan fejlődött, ahogy játékosként, márpedig ez nem kis szó.

Ahogy arról volt szó tegnap este, sajnos hivatalossá vált, hogy a New Orleans Pelicans sztárja, Anthony Davis befejezte a szezont. Az erőcsatár azt nyilatkozta, hogy már 3 éve(!!!) elszakadt labrummal játszott - felépülése egyébként 4-5 hónapot fog igénybe venni, így az is biztossá vált, hogy kihagyja az idei riói olimpiát.

Egy másik játékosnak is befejeződött az alapszakasza, Aaron McMann (MLive) értesülései szerint ugyanis a Detroit Pistons dobóhátvédje, Jodie Meeks valószínűleg már nem lép pályára a PO előtt. A Pistons elnöke és vezetőedzője, Stan Van Gundy nyilatkozta azt, hogy nem számol már azzal, hogy Meeks az alapszakasz vége előtt olyan formába tud kerülni, amivel pályára tudják küldeni. A játékost több súlyos sérülés is hátráltatta az elmúlt években, legutóbb múlt kedden, edzés közben sérült meg a bal válla - azt nem tudni, pontosan mi baja van, de SVG szavaiból ítélve nem egy apróbb rándulásról van szó.

A nap statisztikája a San Antonio Spursé - a 2014-es bajnok kezd bombaformába lendülni védekezésben, március 12-e óta ugyanis 0 ponton tartották a negyedik negyedekben a Chris Paul, Russell Westbrook, Steph Curry triót.

A Spursszel kapcsolatos egy pénzügyi hír is: 750.000 dollárral nő a csapat fizetési listája, amint elérik a 62 győzelmet, ennyi ugyanis Tim Duncan vonatkozó bónusza. Ez annyit jelent, hogy a Spurs 3.8 millió helyett 4.9 millió dollárnyi luxusadót fog befizetni az idény végén, és mivel ezt a bónuszt idén teljesítik, így Duncan jövő évi 5.64 millió dolláros szerződése is 6.4 millióra ugrik azonnal, tehát 750.000 dollárral csökken a nyári capspace-ük.

Szintén payroll-hír, hogy a Golden State Warriorsnek viszont nőhet a sapka alatti helye - Andrew Bogut szerződésében 1.8 millió dolláros bónusz van, amit viszont csak akkor kap meg, ha 65 mérkőzést játszik legalább, illetve ha bekerül valamelyik All-Defensive csapatba. A Warriors idei luxusadója 18.8 millió dollárról 14.9 millió dollárra csökken, ha Bogut nem tudja ezt teljesíteni, a következő nyáron pedig 1.6 millióval csökken azonnal a payroll, ugyanis a bónuszt akkor nem számolják automatikusan - mivel tavaly All-Defensive tag volt, ezért számolták idén.

Innen térjünk át a "rövidtávú" sérülésekre. A Warriorsnél Bogut ma este sem fog pályára lépni a Minnesota Timberwolves ellen, még mindig a lábujjsérülése miatt. Másrészt a Chicago Bullsnál Pau Gasol játéka kérdéses a Sacramento Kings ellen, szintén ma este.

A Kings irányítója, Rajon Rondo a New York Post egyik munkatársának elmondta, bárhogyan is dönt a nyár folyamán, azt szeretné, ha karrierje utolsó állomáshelyére kerülne - az előző két évben három csapatnál is játszott a játékmester. 

A Cleveland Cavaliers vezetőedzője, Tyronn Lue Brian Windhorstnak (ESPN) adott hosszabb interjút. Lue elmondta többek között, hogy bár természetesen szeretné az első kiemelést megszerezni, de mindenképpen pihentetniük kell a játékosaikat is. Lue szerint a csapat egészségi állapota fontosabb a PO előtt, mint az, hogy hanyadik kiemeltek lesznek. Ha első helyen végeznek, az is jó, de ha nem, megbírkóznak azzal a feladattal is - egy bajnoknak tudni kell győzni idegenben is. Arról is mesélt a tréner, hogy amikor Doc Rivers irányítása alatt játszott, sosem értette, hogy edzője miért olyan ideges folyamatosan kis dolgok miatt, de most már átérzi volt mestere helyzetét. Lue úgy gondolja, év közben nagyon nehéz bármi újat tanítani, változtatni - mostanában egyébként is többet foglalkozik a támadójátékkal, mivel a védekezést átvette Mike Longabardi.

A Miami Heat sztárjának, Dwyane Wade-nek olyan szempontból nagyon jó szezonja van mindenképpen, hogy 75 mérkőzést is játszhat akár - ez a legtöbb lenne, amit a 2010/11-es idény óta vállalni tudott. Pat Riley azt is felvetette, hogy a jelenleg 34 éves Wade akár 40 éves koráig is játszhat, amire a dobóhátvéd Jason Liesernek (Palm Beach Post) annyit mondott, hogy mindaddig mindent ki fog adni magából egy-egy szezonban, amíg már azt nem mondja, hogy ezt nem szeretné többet. Wade szerint amíg az egészsége engedi, játszani akar, és reményei szerint azért nem egy sérüléssel fogja befejezni karrierjét. Azt is hozzátette, hogy a mostani Heat nagyon tetszik neki, semmi panasza nincs a jelenlegi csapatra

A Los Angeles Lakers vezetőedzőjének, Byron Scottnak talán megjött az esze, az Orange County Registernek ugyanis azt nyilatkozta a tréner, hogy az alapszakaszból hátralévő 13 mérkőzésen a D'Angelo Russell, Jordan Clarkson, Julius Randle trió mindig fog játszani a negyedik negyedekben, bármi történik. Scott elmondása szerint így egyrészt van esélyük összeszokni, másrészt ha hibáznak, akkor lesz lehetőségük rájönni, hogyan javítsák ki a bakikat, és hogyan jussanak túl a rosszabb periódusaikon.

A Memphis Grizzlies 10 napos szerződést kötött Jordan Farmarral - most már hivatalos az igazolás.

A már "csak" Top2-be várt Ben Simmons magyar idő szerint ma reggel Joseph Goodmannek (ESPN) bejelentette, hogy jelentkezik az NBA draftra - nincs ebben semmi meglepetés, Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) korábban azt is lehozta, hogy a Klutch Sportstól Rich Paul lesz az ügynöke.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus