Hírmorzsák 2016-03-23 (21:15)

LeBron lemondana pénzről, ha összeállhatna Melóval, Wade-del és Paullal egy csapatban, a Northern Iowa egyetem játékosaival is "viccelődött" kicsit. Arenas porig alázta a Nick Youngot és Clarksont bemártó nőt. Anthony azt akarta 2003-ban, hogy a Pistons draftolja, Billups szerint jobb játékos lenne Melo most, ha akkor a Detroit választja ki. Nulla százalék az esély arra, hogy Phil Jackson valaha újra edző lesz. Rose úgy gondolja, hogy egészen kiváló játékos. Eltérő szakvéleményeket kap Bosh és a Heat a véralvadásgátló használatáról. Matt Barnes nem tudja minden csapattársa vezetéknevét. Rivers szerint Griffin még a PO előtt játszani fog. Nike-blama 2013-ban, Steph Curry esetében. A liga azt szeretné, ha 20 év lenne a korhatár a draftnál. Glen Taylor szerint türelemmel megint bajnokesélyes lehet a Minnesota. Tyson Chandler és Cousins sem játszanak ma este.

Ahogy a reggeli morzsát, úgy ezt is LeBron Jamesszel kezdjük, a Cleveland Cavaliers sztárja ugyanis két érdekes nyilatkozatot is tett. Egyrészt Howard Becknek (Bleacher Report) azt mondta James, hogy ha összeállhatna Chris Paullal, Carmelo Anthonyval és Dwyane Wade-del - tehát a legjobb barátaival a ligából -, akkor hajlandó lenne pénzről lemondani, hogy összejöjjön ez a csapat - még a megnövekedő sapka mellett sincs erre reális sansz. Másrészt két napja írtunk már arról, milyen drámai körülmények között jutott tovább a March Madnessen a Texas A&M a Northern Iowa ellen - 33 másodperc alatt 12 pontot faragtak le a rendes játékidő legvégén. LeBron erre annyit mondott, hogy ha a Northern Iowánál játszott volna, abbahagyta volna a kosárlabdát.

A megemlített Carmelo Anthony is beszélt Beckkel, méghozzá a 2003-as draftról. Melo azt mondta, nagyon szerette volna, ha a Detroit Pistons választja ki akkor az 1/2-es cetlivel, hiszen ott volt a csapatukban Chauncey Billups és a többiek is, nagy dolgokra voltak hivatottak - 2004-ben bajnokok is lettek annak ellenére, hogy az 1/2-t elpocsékolták Darko Milicsicsre. LeBron azt mondta, hogy akkor egy másik szintre lépett volna a Cleveland és a Detroit közötti rivalizálás. Anthony elmondása szerint neki azt mondták, a Pistons őt fogja húzni, így mikor a Cavs kiválasztotta Jamest, ő már örült, hogy megy az autóvárosba. Billups szerint nem lenne Melónak ez a labdajáratást lelassító mentalitása, ha anno a Pistonshoz kerül, mert ők nem hagyták volna neki ezt, és sokkal jobb játékos lenne, mint most - hozzátette, hogy most is nagyszerű kosaras. Billups úgy érzi, Anthony egy ikon lenne, mert a győzelem teszi azzá az embert.

Ha már Melo, akkor az is a Knickshez tartozik, hogy Phil Jackson elnök bizalmasa, Charlie Rosen Marc Bermannek (New York Post) elmondta, pontosan nulla százalék esélye van annak, hogy Jackson valaha újra edző lesz. Szerinte a legutóbbi pletykák - az, hogy hazai meccseken ő lenne a tréner, idegenben pedig más -, már régi, lerágott csontdarabok. Jackson mondta meg neki, hogy teljesen esélytelen ez, semmi nem igaz a híresztelésekből, kitaláció az egész. Egy ligában dolgozó forrás szerint fizikálisan alkalmatlan lenne a feladatra a trénerlegenda - fogyott ugyan az utóbbi hónapokban, de nem tudna folyamatosan felállni a kispadról, mivel két csípő-, illetve egy térdprotézise van, plusz krónikus hátproblémái.

A Chicago Bulls sztárjának, Derrick Rose-nak helyén van az önbizalma, ezt többször is hallhattuk tőle - most Sam Amicknek (USA Today) nyilatkozta le, hogy igen kitűnő játékosnak tartja magát. Rose szerint ha valaki olyan dolgokon ment keresztül, mint ő, és meg tudta változtatni úgy a játékát, hogy már nem használja folyamatosan a sebességét, mégis hatékony tud lenni, az sokat mond azoknak az embereknek, akik értenek ehhez a sporthoz.

Barry Jackson (Miami Herald) értesülései szerint a Miami Heat magasembere, Chris Bosh továbbra is szeretne visszatérni ebben az idényben, de mindezt csak akkor teheti meg, ha már nem szed véralvadásgátlót. Mint ismert, Bosh vádlijában már nincsenek vérrögök, de az orvosok különözőképpen vélekednek arról, hogy meddig kell véralvadásgátlót szedni azt követően, hogy eltűnt a vérrög. Egyesek szerint 3-6 hónapig, de ez egyáltalán nem közmegegyezés az orvosoknál, Bosh és a Heat pedig különböző javaslatokat kaptak, ezért nem tudják még, hogy mikor játszhat megint a kosaras.

A sérültlistához tartozik, hogy ma este nem léphet pályára a Minnesota Timberwolves ellen a Sacramento Kings centere, DeMarcus Cousins, mert megzúzódott a jobb térde. A Phoenix Sunsnál Tyson Chandlernek hátfájdalmai vannak, így ő kihagyja a Los Angeles Lakers elleni, ma esti összecsapást. A Philadelphia Sixersnél viszont felépülők vannak, elvileg Robert Covington és Richaun Holmes is játékra készek.

A Memphis Grizzliesnél borzasztóan sok a sérült, erről Matt Barnes legutóbbi nyilatkozata is árulkodik - a kiscsatár JA Adande-nek (ESPN) elmondta, tiszteli a csapattársait, de néha fogalma sincs, mi a vezetéknevük, ilyen szezonjuk van. Barnes nem a legokosabb játékos a ligában, de nem egy, nem két D-Ligás spíler fordult meg a gárdánál az utóbbi hetekben.

A Los Angeles Clippersnél Blake Griffin egyelőre továbbra sem tud pályára lépni, de Doc Rivers Broderick Turnernek (Los Angeles Times) azt nyilatkozta, hogy szerinte az alapszakasz vége előtt játszani fog az erőcsatár. Rivers hozzátette, hogy nem tudja biztosra mondani ezt, de úgy érzi, még a PO előtt pályára kerülhet Griffin, csak azt nem tudja, hogy mikor.

Ethan Sherwood Strauss (ESPN) írt arról, hogyan veszítette el a Nike 2013-ban a Golden State Warriors sztárját, Steph Curryt. A hírek szerint egy régi slide-show-val akarták "lenyűgözni" Curryt, amin még Kevin Durant neve szerepelt, de nem ez volt az egyetlen bakijuk - állítólag nem volt jelen több fontos személyiség sem a tárgyaláson, és Curry hiába szeretett volna egy, a nevével fémjelzett kampányt, nem kapta ezt meg a Nike-tól, akik akkoriban leginkább Kyrie Irvingre és Anthony Davisre koncentráltak, és nekik adtak meg mindent. Emellett "Steph-on"-nak ejtették többször is a nevét, amire Dell Curry annyit mondott, hogy nem lepődött meg, történt ilyen korábban is, azon már inkább meghökkent, hogy nem javították később sem magukat.

Curry aztán akkori csapattársa, Kent Bazemore miatt választotta az Under Armourt, akit akkor a cég elhalmozott cipőkkel, folyamatosan tele volt velük az öltöző. Bazemore nem beszélt az UA-val, önmagától kezdte el reklámozni Currynek a ruhagyártó céget, és sikerült is rábeszélnie a már akkor is felfelé ívelő pályára álló irányítót. Évi 4 millió dollárért szerződtette az Under Armour Curryt, és hiába volt a Nike-nak lehetősége arra, hogy meccselje ezt a szerződést, elengedték a liga jelenlegi legnagyobb sztárját - a cég történetének egyik legnagyobb bakiját követték el ezzel.

A kollektív szerződéssel kapcsolatban két dolog látott napvilágot. Egyrészt Adam Silver azt nyilatkozta, hogy a liga álláspontja szerint továbbra is szeretnék 20 évre növelni a draftra való jelentkezés korhatárát, tehát két évet kellene eltölteni a középiskola után az egyetemen vagy máshol, utána lehetne az NBA-be menni. Silver elmondása szerint tudja, hogy nagyon összetett dolog ez, vannak olyanok, akik 18 évesen is a ligába akarnak jönni, mert anyagi helyzetükön segítene, ezt pedig meg is érti, de jobban szeretnék, ha hosszabb ideig érnének játékosként és emberként is a fiatalok az otthonuktól távol, mielőtt az NBA-be csöppennek. Silver a sérülésekre is kitért, amik miatt szerinte már az egészen kicsiknél is lehet, hogy változtatni kellene, mert borzasztóan sok meccset játszanak, hétvégente alkalmanként akár 8-at is.

Eric Pincus (Los Angeles Times) információi szerint pedig a rövidebb moratóriumi időszak, amelyet idén nyárra vezettek be, elképzelhető, hogy mindössze erre az off-szezonra szól majd, a továbbiakra nem - ez a kollektív szerződés tárgyalásától is függ majd.

A Minnesota Timberwolves (és a Star Tribune újság) tulajdonosa, Glen Taylor Sid Hartmannak (Star Tribune) nyilatkozott Sam Mitchell jövőjéről. Taylor úgy fogalmazott, hogy kedveli a vezetőedzőt és Milt Newton GM-et is, mindketten jó emberek, de most a munkáé még a főszerepe - majd ha vége a szezonnak, aztán nézik meg, ki hogyan teljesített. A tulaj azt is elmondta, hogy amikor 1995-ben megvette a franchise-t, elég rossz állapotban volt a csapat. Akkor döntöttek úgy, hogy szerencsét próbálnak néhány fiatalabb sráccal, így került a csapathoz Kevin Garnett és Stephon Marbury. Taylor úgy érzi, most is hasonló szituációban vannak - rengeteg a fiatal tehetségük, és ahogy korábban, úgy most is türelmesnek kell lenniük, ha bajnokesélyes csapatot akarnak felépíteni, reményei szerint ugyanis eljutnak majd ugyanoda, ahova Garnettékkel egykor.

A végére pedig Gilbert Arenas maradt, aki újra lecsapott, instagramon porig alázta Alexis Jonest - azt a feminista aktivistát, aki megpróbálta szexuális zaklatás ügybe keverni a Los Angeles Lakers két játékosát, Nick Youngot és Jordan Clarksont. Arenas szerint mivel a sportolók fizetése nyilvános Amerikában, így az esetek 85%-ában a nők kezdeményzik az ilyen eseteket, ő pedig kiszagolja, ha valami bűzlik - példáult azt, hogy az időzítés igencsak csodaszerű, miután pénteken még az NBA-vel tárgyalt a nő a programjáról. Arenas aztán a fényképről is írt, amit kitett a nő, amin szerinte semmi nem utal szexuális zaklatásra, valószínűleg csak fogta a telefonját és csinált egy képet, mikor meglátta a Lakers játékosait.

Aztán Arenas arról értekezett, hogy mi lehetett a legdurvább, amit mondhattak és szexuális zaklatásra utalt volna, talán a "b*zdmeg" és a "k*rva" szavak. Agent Zero azt is leírta, hogy mivel lefelé néztek a játékosok, így valószínűleg egy alacsonyabb kocsiban ült a nő az édesanyjával az anyósülésen. A narancssárga pont a képen azt mutatja, hogy az ablaka fel volt húzva, az anyját viszont csak akkor láthatták a magasabb kocsiból, ha áthajolt a bal oldara, hogy beszélgessen a játékosokkal, de beszélni akkor sem tudtak, mivel fel volt húzva az ablak. Arenas szerint 4 random emberről sosem rakott volna ki ilyen képet a hölgy, akit hazugnak nevezett, mert az egyetlen, amire ment, az az, hogy sportolókkal szúrjon ki.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus