Hírmorzsák 2016-03-25 (11:00)

Lue és David Griffin GM is elbeszélgettek LeBronnal az utóbbi időben mutatott viselkedéséről. Wade nem akar hallani egyelőre a szupercsapatról, Melónak is van még befejezetlen ügye a Knicksnél, JR Smith viszont már most abban reménykedik, hogy neki is foglalnak helyet a keretben, ha összeáll a nagy 4-es. LeBron szerint a Nets elleni vereséggel visszaléptek egyet. Milicsicsnek nem hiányzik a kosárlabda, de Kobe-t tartja a legaljasabb módon játszó játékosnak az NBA-ben. Anthony Davis térdét megműtötték (3-4 hónap), a vállát nem kell, Meyers Leonardnek viszont igen, neki is befejeződött az idény. Elvehetik a 2017-es All-Star gálát Charlotte-tól. Ginobili játszani akar az olimpián, ott fejezi be pályafutását? Gregg Popovich klasszikusa Boban Marjanovicsról (videó). Retro-mezek eladási listája. Sérültlista: Paul George (láb), Jrue Holiday (lábujj), Pau Gasol (térd).

A Cleveland Cavaliersnél megvoltak az elbeszélgetések LeBron Jamesszel, amik állítólag pozitív hatásúak, konstruktívak voltak. Az ohiói együttes vezetőedzője, Tyronn Lue a hírek szerint a Miami Heat elleni zakó után diskurált egy kicsit LeBronnal négyszemközt, James ugyanis a félidőben inkább Dwyane Wade-del beszélgetett, mint hogy velük melegített volna a harmadik negyed előtt. A tréner megmondta LeBronnak, hogy ezt így nem lehet, hiszen hátrányban voltak és ő a vezér. Lue szerint elnézést kért tőle LeBron, megértette játékosa, hogy mi a problémája. David Griffin GM pedig a legutóbbi kijelentései után ült le beszélgetni Jamesszel, miszerint Wade-del, Carmelo Anthonyval és Chris Paullal szívesen játszana majd együtt pályafutása utolsó 1-2 évében - itt állítólag több dologról is szó esett, de ez a nyilatkozat volt a fő indoka a találkának.

A megszólítottak közül a Miami Heat ikonja, Wade Dave McMenaminnek (ESPN) azt nyilatkozta, hogy egyelőre ne vegyék bele őt ebben a történetbe, mert nem akar ebben részt venni, jelenleg semmilyen ilyen terve nincs.

A New York Knicks sztárja, Carmelo Anthony szintén McMenaminnek mondta el, hogy mindenki álmodik valamiről és mindenkinek vannak elképzelései. Szerinte egy ilyen csapat érdekében mind mondanának le pénzről, ő is, és karrierje végén az ember már olyan helyre akar menni, ahol meleg van. Azt is hozzátette, hogy ez a visszavonulás környékén lehet szempont, jóval később, nem most. Melo elmondása szerint nem véletlenül a New Yorkot választotta anno, ott akar nyerni, és bár egyelőre ezt sajnos nem sikerült elérni, pont ezért érzi úgy, hogy még van egy-két befejezetlen dolga. Szerinte az is hatalmas teher lenne a vállán, ha most fogná magát és elszaladna valami elöl, amit elkezdett felépíteni, de nem fejezte be - hozzátette, hogy ez ő, lehet, hogy más másképp áll ehhez.

LeBron csapattársa, JR Smith is megszólalt az üggyel kapcsolatban - a dobóhátvéd azt nyilatkozta Peter Botte-nak (New York Daily News), hogy ez az összeállás fantasztikus lenne. Ő szeretné látni, hogy ez meg is történik, és abban reménykedik, hogy fenntartanak neki is egy helyet, mert szívesen csatlakozna egy ilyen kerethez.

James a ma hajnali, Brooklyn Nets elleni vereséget követően elmondta, hogy szerinte egy lépéssel hátrébb kerültek, ezt pedig nem engedhetik meg maguknak a szezon ezen szakaszában - az utolsó 7 meccsből 3-at buktak. A Cavs sztárja úgy érzi, hogy mindenkinek meg kell érteni a csapaton belül, hogy egyik napról a másikra nem lesznek jók, ez egy hosszú folyamat eredménye lehet.

A 2003-as draftról nemcsak LeBronék, hanem Darko Milicsics is emlékezetes marad, mint minden idők egyik legnagyobb bustja az 1/2-es cetlivel. A szerb center a Blic című újságnak elmondta, hogy egyáltalán nem hiányzik neki a kosárlabda, és mikor a TV-ben NBA meccseket néz, akkor sincs semmilyen különös érzés benne, mert soha nem érezte úgy, hogy része lenne annak a világnak. Milicsics szerint Kobe Bryant nagyszerű kosaras, de a legaljasabb módon játszó játékos is az egész ligában.

Két műtét is történt. Egyrészt a New Orleans Pelicans sztárja, Anthony Davis kés alá feküdt, megműtötték a bal térdét, és 3-4 hónapos kihagyásra kényszerül. A további vizsgálatok viszont azt mutatták ki, hogy a részlegesen elszakadt bal labrumja miatt nem kell műtéti beavatkozás, így azt hagyják meggyógyulni magától. A Portland TrailBlazers magasemberének, Meyers Leonardnek viszont muszáj nem sokára szintén kés alá feküdnie - nemrég kiment a válla az egyik edzésen, ezt kell megműteni, így ebben az idényben már ő sem léphet pályára.

Ha már sérültek. Az Indiana Pacers sztárja, Paul George egy lábsérülés miatt fejezte be idő előtt a ma hajnali, New Orleans Pelicans mérkőzést - állítólag kapott egy rúgást a jobb vádlijára, aztán már nem igazán tudta terhelni azt a lábát. A túloldalon Jrue Holiday pályára sem tudott lépni, mert a bal lábán az egyik lábujja sérült. A Chicago Bullsnál Pau Gasol ugyan nemrég lenyilatkozta, hogy jó állapotban van a fájós térde, de két mérkőzést két nap alatt azért nem tudott vállalni, ezért nem játszott ma hajnalban, a New York Knicks ellen. A Sacramento Kingsnél viszont úgy tűnik, hogy DeMarcus Cousins térde nagyjából rendbe jött, valószínűleg vállalni tudja a játékot ma este, a Phoenix Suns ellen.

Két igazolással kapcsolatos hír is volt. Egyrészt a Pelicans 10 napos szerződést köt Jordan Hamiltonnal - a swingman a D-Ligában, a Rio Grande Valley Vipersnél volt legutóbb, ahol 14 meccsen 14.9 pontot, 9.0 pattanót és 4.0 gólpasszt átlagolt kevesebb mint 30 perc alatt. A Denver Nuggets pedig egy kétéves kontraktusban állapodott meg Axel Toupane-nel - a következő idény teljes mértékben nem garantált. Toupane 11 mérkőzésen lépett pályára ebben az idényben a Nuggetsnél, és 13.8 percet átlagolt találkozónként.

Egy kis érdekesség: North Carolinában az LGBT, azaz a melegek, biszexuálisok és transszexuálisok csoportja elleni törtvényt hoztak, márpedig ez a liga álláspontja szerint befolyásolhatja a Charlotte-ban rendezendő, 2017-es All-Star gálát - az NBA közleménye szerint aggódnak a döntés miatt, és nem tudják, mennyire összeegyeztethető ez azzal, amit ők próbálnak képviselni, az egyenlőséggel és a kölcsönös tisztelettel. Egyelőre nem biztos, hogy elveszik a várostól a gála rendezési jogát, de jelenleg azt sem tudják eldönteni, hogy Charlotte így sikeresen rendezheti-e meg az All-Star hétvégét, úgyhogy a helyszínváltozás is benne van a pakliban.

A riói olimpiához kapcsolódó hír, hogy Manu Ginobili eldöntötte, szeretne részt venni az idei ötkarikás játékokon - ezt az argentin válogatott szövetségi kapitányával, Sergio Hernandezzel is közölte a Miami Heat elleni mérkőzés előtt. Hernandez persze sok szépet mondott Ginobiliről, akit szimbólumnak nevezett hazájában, és szerinte pont ezért nagyon fontos, hogy az argentinok lássák, fontos neki a válogatott, de az volt a legérdekesebb, hogy Hernandez szerint így a legenda hazája nemzeti csapatában fejezheti be pályafutását - egyelőre arról Ginobili még nem nyilatkozott, hogy lesz-e még folytatás, és könnyen lehet, hogy az edző is olyat mondott, amit a játékos egyáltalán nem sugallt neki, de nem zörög a haraszt...

A San Antonio Spurs mesterének, Gregg Popovich-nak a nyilatkozatát ezen a linken megnézhetitek - a Miami Heat ellen 19 pontot szóró Boban Marjanovics az a bizonyos "önző elsőéves játékos, akinek elnézést kellene kérnie a csapattársaitól".

2015-ben ezek a retromezek fogytak a legjobban Amerikában, államonként lebontva:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus