Hírmorzsák 2016-04-19 (10:30)

Thibodeau teljes kontrollt akar a Minnesotánál, vagy a csapat szeretne ilyen trénert? Jeff Van Gundy a Rockets első számú kiszemeltje. Stan Van Gundyt 25.000 dollárra büntették a LeBron James-es kommentje miatt. Kerr szerint Steph Curry csak akkor tér vissza, ha teljesen egészséges, függetlenül a Rockets elleni párharc aktuális állásától. Walton beszélt Phil Jacksonnal, de nem állásinterjú keretében - nem akar siettetni semmit. Az Orlando minden áron meg akarja tartani Fournier-t.

A Minnesota Timberwolvesnál múlt hétvégén megvolt Tom Thibodeau interjúja, és Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) értesülései szerint a tréner nagyon szeretné az állást abban az esetben, ha teljes kontrollt kap a csapat felett - azt szeretné, ha övé lenne az utolsó szó a személyi döntéseknél, abban, hogy milyen kultúrát alakítsanak ki, illetve kit cseréljenek el és kit szerezzenek meg. Wojnarowski úgy tudja, hogy Thibodeau máshol a teljes kontroll nélküli edzői munkát is fontolóra veszi, ha nem sikerül megegyeznie a Wolvesszal, de Marc Stein (ESPN) információi szerint a Minny akar mindent egy emberre bízni, nem Thibodeau az, aki kardoskodik emellett. Tegnap megvolt az interjú Jeff Van Gundyval is, és a hírek szerint gyorsan ajánlatot fognak tenni valamelyikőjüknek.

Ha már szóba került Jeff Van Gundy, akkor Wojnarowski forrásai szerint ő a Houston Rockets első számú kiszemeltje - JVG 2003-tól 2007-ig irányította már az együttest, azóta az ESPN szakkommentátoraként dolgozik, de még mindig Houstonban él.

A Detroit Pistons elnöke és vezetőedzője, Stan Van Gundy hiába próbálta már menteni a menthetőt a mérkőzést követően, a Cleveland Cavaliers elleni első meccsen elhangzottak után 25.000 dollárra büntette őt a liga a játékvezetés krizizálása miatt. Mint ismert, SVG az összecsapás első negyede után azt nyilatkozta, hogy játékosainak meg kell érteniük, LeBron az LeBron, nem fognak ráfújni semmit a bírók.

A Golden State Warriorsnél Steph Curry nem játszott a Houston Rockets elleni második meccsen, de nélküle is győzött csapata. Steve Kerr vezetőedző elmondása szerint könnyű Curryvel beszégetni, mert racionális a gondolkodása, így nem volt nehéz megértetni vele, mi történhet rosszabb esetekben, ha most a pályára engedik. Műtötték már azt a bokáját négy éve, úgyhogy az irányító is tudta, hogy miatta, karrierje érdekében hozzák meg ezt a döntést. A múltban több olyan eset is volt, hogy valaki megpróbált bokasérüléssel együtt játszani, és csak rosszabb lett a dolog, Kerr Grant Hill esetét emelte ki. Nekik kell odafigyelni Curry egészségére, mert akkora versenyszellem van benne, hogy játékosa biztosan játszani akar. Kerr azt is elmondta, hogy akkor tér vissza Curry, ha teljesen meggyógyult, függetlenül attól, hogyan áll éppen a párharc a Rockets-cel.

A Warriors segédedzője, Luke Walton Tim Kawakaminak (San Jose Mercury News) elárulta, hogy beszélt a New York Knick elnökével, Phil Jacksonnal, de az nem állásinterjú volt - rendszeresen szoktak eszmét cserélni, hiszen Jackson a mentora, náluk ez normálisa dolog. Azt nem mondja, hogy a rájászás alatt nem fog interjúzni senkivel, hiszen mire vége az idénynek, a legtöbb állást már betöltik, de jelenleg csak a PO-ra koncentrál. Nagyon jól érzi magát a Golden State-nél, és bár egy nap vezetőedző akar lenni egyértelműen, nem akar siettetni semmit, majd eljön annak is az ideje.

Úgy néz ki, hogy Evan Fournier-ról lemondhat a többi csapat, az Orlando Magic GM-je, Rob Hennigan ugyanis Josh Robbinsnak (Orlando Sentinel) azt nyilatkozta, hogy minden tőlük telhetőt megtesznek, hogy megtartsák a francia játékost - mivel Fournier korlátozott szabadügynök lesz, így gyakorlatilag ők döntenek sorsáról, bármilyen ajánlatot tarthatnak. Hennigan úgy fogalmazott, hogy az egyik, ha nem a legnagyobb nyári céljuk az, hogy Fournier-t maradásra bírják, és úgy érzik, ez menni is fog.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus