Hírmorzsák 2016-04-20 (10:45)

Durant édesanyja szerint fia lojális a Thunderhez, de nem tudja ő sem, mit fog csinálni a nyáron a kiscsatár. Matt Barnes szerint kanalakkal mennek lőfegyverekkel vívott csatába. Nowitzki szerint jelezték az OKC-nek, hogy nem lesz sétagalopp ez a sorozat. Monty Williams jövőre sem tér vissza a Thunderhez. A TNT trollkodott a Warriors-Rockets párharccal. A Memphis franchise-, Duncan karrier-, a Celtics pedig ligacsúcsot döntött, de mind negatív értelemben - a Hawks pozitív klubrekordot állított fel. Steph Curry bokájával nincs komolyabb gond, Draymond Green szerint nincs szükség rá, hogy erőltessék az irányító játékát. LeBron szerint javulniuk kell a második meccsre, nincs külön rivalizálás közte és Stan Van Gundy között. A Kings Mark Jacksonnal, Del Negróval és Sam Mitchell-lel is interjúzik. Sérültlista: Schröder (boka), Mahinmi (hát), Ross (fejfájás). Anthony Bennett Ausztráliában folytathatja.

Kevin Durant édesanyja, Wanda Pratt a washingtoni NBC4 rádió egyik adásában azt nyilatkozta, hogy fia egyelőre nem koncentrál semmi másra, csak a PO-ra. 1-1-re állnak a Dallas Mavericksszel szemben, ráadásul Durant anyukája szerint fia nagyon lojális az Oklahoma City Thunderhez, ezért nem is jár semmi más az eszében, csak a rájátszás. Hogy hol folytatja pályafutását a kiscsatár, az szerinte még nincs eldöntve - ő nem ismeri fia terveit, úgyhogy nem szeretné, ha bárki úgy állítaná be, hogy ő azt mondta, hogy ide vagy oda fog igazolni. Most a PO a lényeg számára, aztán ha eljön az idő, majd meghozza a döntést, ami számára a legjobb.

A Mavs a második mérkőzésen egyenlített, vaskos meglepetésre - erről a texasiak ikonja, Dirk Nowitzki annyit mondott, hogy több tapasztalt, veterán játékosuk is van, akikben elég nagy a büszkeség, és akik harcolni akarnak, ha már ott vannak a rájátszásban. A német magasember szerint most megmutatták, hogy ők nagyot fognak küzdeni a teljes párharc során - persze az Oklahoma City továbbra is masszív favorit, de most tudatták velük, hogy nem lesz ez egy egyszerű sétagalopp, ha tovább akarnak menni.

A Thunderhez tartozik az is, hogy Anthony Slater (The Oklahoman) értesülései szerint Monty Williams nemcsak ebben a szezonban, hanem egyáltalán nem tér már vissza a csapathoz - mint ismert, felesége nemrég hunyt el autóbalesetben, azóta a családjával van a tréner. Hogy az NBA-ben fog-e még valaha edzősködni Williams, az egyelőre nem tisztázott, de Slater úgy tudja, hogy a Team USA-vel ott lesz a szakember a riói olimpián, mint a válogatott segédedzője.

A Memphis Grizzlies kiscsatára, Matt Barnes fogalmazta meg tökéletesen csapata San Antonio Spurs elleni sorozatát: a játékos szerint olyan a helyzet, mintha kanállal mennének egy olyan csatába, amit egyébként lőfegyverekkel vívnak. Barnes hozzátette, hogy feljebb kell kapcsolniuk a következő meccsen, hazai környezetben (Szerk.: az már más kérdés, hogy erre nem nagyon van meg az állományuk).

A Memphis meccshez tartozik az egyik napi statisztika - a Grizzlies 68 pontja a franchise történetében a legkevesebb, amit PO-meccsen elértek, az első találkozón pedig történetük legnagyobb arányú vereségét szenvedték el a rájátszásokat nézve. A túloldalon a San Antonio Spurs ikonja, Tim Duncan először maradt bedobott mezőnykosár nélkül 243 mérkőzést számláló PO-karrierje során. A másik találkozón az Atlanta Hawks 15 dobást blokkolt a Boston Celtics ellen - ez is franchise-rekord a rájátszásmeccseket nézve. A Boston 7 pontot dobott az első negyedben, ez a támadóidő 1954/55-ös bevezetése a legkevesebb, amit bármelyik csapat egy PO-meccs első 12 percében szerzett.

A Golden State Warriors MVP-je, Steph Curry tegnap átesett az MRI vizsgálaton, ami nem mutatott ki semmi olyan gondot a lábfejénél és a bokájánál, ami miatt aggódni kellene. Curry játéka kérdéses a Houston Rockets elleni harmadik mérkőzésre. Csapattársa, Draymond Green Marc J. Spearsnél (The Undefeated, ESPN) vezet naplót, a legutóbbi bejegyzésében pedig írt Curry sérüléséről is. Az erőcsatár szerint úgy készültek végig, hogy nem lesz bevethető az irányító, és szerinte nincs ok arra, hogy a harmadik összecsapáson játsszon Curry. Terveik szerint júniusig játszani fognak, úgyhogy ha nem 100%-os a játékmester, nem szabad erőltetni a játékát, nekik, a többieknek kell őt pótolni.

Sérültek is vannak természetesen. Az Atlanta Hawks irányítója, Dennis Schröder a ma hajnali, Boston elleni meccs utolsó előtti percében sérült meg a bal bokájával - a röntgen negatív lett, de sántított a német játékos, és nem volt cipő a bal lábán, mikor elhagyta a csarnokot. Az Indiana Pacersnél Ian Mahinmi tegnap hajnalban, a Toronto Raptors elleni második találkozón sérült meg - neki a hátával vannak gondok, Frank Vogel vezetőedző elmondása szerint pedig a center állapota day-to-day, tehát vagy tud játszani a következő meccsen vagy nem. Erről a második mérkőzésről Terrence Rosst idő előtt kivette a Toronto, miután fájt a feje - átesett a félidőben egy agyrázkódás vizsgálaton, de elvileg ennyire komoly gondja nincs, elővigyázatosságból nem küldték vissza a pályára.

A Cleveland Cavaliers sztárja, LeBron James Joe Vardonnak (Cleveland.com) elmondta, hogy reményei szerint mindenki tudja náluk, hogy a következő meccsen sokkal jobban kell játszaniuk a Detroit Pistons ellen, mint tették azt az első összecsapáson. Mint ismert, a Pistons vezetőedzője, Stan Van Gundy az első mérkőzés első negyedében kiemelte, hogy LeBronnak mindent szabad, amire James csak annyit mondott Dave McMenaminnek (ESPN), hogy ez nem róla és Van Gundyról szól. Korábban már kihozta belőle a tréner a jobbik énjét, mikor még az Orlandóban volt edző, de ez nem a kettejük különcsatája, hanem a két csapat ütközete.

Ha már PO, akkor itt lehet megemlíteni az Asur nevű grafikust, aki a rájátszás első körének párosításairól készített képeket - ezen a linken megnézhetitek az egyes logók, csapatnevek ütközetét.

Marc Stein (ESPN) jelentette, hogy a Sacramento Kings első három interjúja a vezetőedzői posztért Mark Jacksonnal, Vinny Del Negróval és Sam Mitchell-lel lesz - Jackson 2014-ben, Del Negro pedig 2013 volt utoljára tréner, Mitchellt nemrég mentették fel a "szolgálat" alól Minnesotában. Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) értesülései szerint Kevin McHale-t is interjúra hívta a Kings, de a Houston Rockets egykori vezetőedzője még nem fogadta el ezt a meghívást.

Lehet, hogy a 2013-as 1/1-nek, Anthony Bennettnek egy időre ennyi volt az NBA, Boti Nagy (Adelaide Now) információi szerint ugyanis Bennett Ausztráliába, a Sydney Kingshez szerződik a következő szezonra.

A végére pedig a Golden State-Houston párharc maradt - a TNT-nél nem bíznak a texasiakban, így az "if"-ből "not" lett:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus