Hírmorzsák 2016-04-24 (21:00)

Lue szerint LeBron a hátvédek és a csatárok Shaq-je. Steph Curry játszik a Rockets ellen. Most a gyűrű büntette Westbrookot (videó). Nate Robinson szerint D'Antoni jó edző, de rossz ember. Batum bokája sokkal jobb állapotban van, talán még játszhat a Miami ellen. Bullock valószínűleg nem játszik ma este (bal láb). Mejri szerint Durant ma hajnali esetének vizsgálatánál figyelembe kellene venni azt is, hogy neki is lenyomott egy könyököst egy meccsel korábban. Bazemore szívesen maradna a Hawksnál. David Blatt csak ködösítésre kell a Knicksnél?

A Cleveland Cavaliers vezetőedzőjét, Tyronn Lue-t kérdezték a ma esti, Detroit Pistons elleni találkozó előtt több dologról is. Szóba került LeBron James is, akiről azt mondta Lue, hogy szerinte a hátvédek és a csatárok Shaquille O'Nealje - annyira fizikálisan játszik és olyan erős, hogy ha megindul a gyűrű felé, akkor mindenki lepattan róla. Ezek is faultok Lue szerint, de nem kapja meg a fújásokat James, mert mindenki esik-kel, aki az útjába kerül.

A Charlotte Hornets kiscsatára, Nicolas Batum Manny Navarrónak (Miami Herald) azt nyilatkozta, hogy nagy meglepetésre sokkal jobb állapotban van a második mérkőzésen megsérült bal bokája. A duzzanat és a fájdalom is lejjebb ment, úgyhogy továbbra is napi 4-5 órás kezeléssel próbálja meg magát minél gyorsabban meggyógyítani. Korábban felmerült, hogy a teljes sorozatot ki kell hagynia a francia kosarasnak, de úgy tűnik, még csapata segítségére lehet a Miami Heat ellen.

A sérülésekhez tartozik, hogy a Detroit Pistonsál Reggie Bullock valószínűleg nem játszik ma éjszaka a Cavs ellen, mert begyulladt az egyik ideg a bal lábában. A San Antonio Spurs már játszik a Memphis Grizzlies ellen - bár egy áramkimaradás miatt jelentős csúszásban van a találkozó -, de Kevin Martin még nem tudta vállalni a játékot. A veterán dobóhátvéd beteg lett, már jobban van, de még inkább nem kockáztattak vele. Az viszont hivatalossá vált, hogy Steph Curry játszik a Rockets ellen.

A Dallas Mavericks centere, Salah Mejri Kevin Durantről nyilatkozott a ma hajnali, Oklahoma City Thunder elleni mérkőzés után. A center elmondása szerint már egy meccsel korábban is durva volt a kiscsatár, akkor őt könyökölte le, amiért utólag technikait is kapott, de szerinte egy szándékos könyökös nem egy technikait ér. Látta azt is, ahogyan Justin Andersonnak mosott be egyet Durant a negyedik találkozón, és szerinte a ligának azt is figyelembe kellene vennie, hogy már az ezt megelőző összecsapáson is volt egy ilyen megmozdulása a Thunder sztárjának. Mejri azt is hozzátette, hogy nem tudja, miért éppen két újoncnak ment neki Durant.

Az Atlanta Hawks swingmanje, Kent Bazemore a nyáron oda igazolhat, ahova akar, de Gary Washburnnek (Boston Globe) azt nyilatkozta a játékos, hogy nagyon szívesen maradna jelenlegi csapatánál. Bazemore úgy fogalmazott, hogy szeret az atlantai embereknek játszani, mindig 110%-ot ad a szurkolóik miatt. Egyénileg profi pályafutása legjobb két évét töltötte a Hawksnál - felnőtt, már négy évet töltött a ligában, és egyre inkább az a játékos lesz, akivé szeretne fejlődni. Ha hibázik, akkor is játszhat, ráadásul ő is nagyon szereti a Mike Budenholzer vezetőedzőben lévő versenyszellemet és fordítva is igaz ez - nagyon tiszteli a trénert, mert komolyan veszi a szakmáját.

A jelenleg Izraelben játszó Nate Robinson a Bleacher Reportnak adott interjút, amelyben a Philadelphia Sixers segédedzőjéről, Mike D'Antoniról beszélt - a hátvéd volt D'Antoni játékosa a New York Knicksnél. Robinson elmondása szerint D'Antoni jó edző, de rossz ember. Nem volt soha külön indoka, hogy valakit kedveljen vagy ne kedveljen, de ha utóbbi előfordul, akkor az emberek általában megbeszélik ezt. Volt edzője soha nem mondta meg neki, mi baja van vele, ezért nem is tudta, min kellene változtatnia. Ő beszélt volna vele minden nap, de D'Antoni egyszerűen nem foglalkozott vele.

Ha már a D'Antoni-Robinson kapcsolat miatt szóba került közvetve a Knicks, akkor folytassuk velük: Peter Vecsey információi szerint David Blatt egyáltalán nem komoly jelölt a csapatnál - soha nem is vették számításba az ő leigazolását, csak ködösítésnek dobták be a nevét, az egyetlen lehetséges jelölt továbbra is Kurt Rambis. Vecsey információi szerint Tom Thibodeau ügynöke jelezte Phil Jacksonnak, hogy a trénert érdekli az állás, de a Knicks elnökét nem nagyon érdekelte Thibodeau - nem meglepő, mivel Jackson ragaszkodik a Triangle-höz.

A végére pedig Russell Westbrook maradt - idén többször büntette az OKC sztárja a gyűrűt egy-egy hatalmas zsákolással, most a berendezés visszavágott:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus