Hírmorzsák 2016-04-27 (10:00)

Isaiah Thomas bokája megsérült, de játszik a hatodik meccsen. A Lakersnél Messina lehet a befutó, ha Walton nem jön össze. Chris Paul minimum 4-6 hétre esett ki kéztörésével, Blake Griffin az egész PO-ot befejezte combja miatt. Beverley játszik a Warriors elleni 5. találkozón. Terry garantálta, hogy nyernek a Golden State ellen ma este, plusz vállalt egy nem túl nagyot. Parsons dicsérte Dwight Howardot, elkezdte Dallasba csábítani. James Dolan szerette volna, hogy Thibodeau a Knicks edzője legyen. David Morway mégsem lesz a Kings GM-je. Film Porzingodhoz (videó).

A Boston Celtics hátvédje, Isaiah Thomas ma hajnalban megsérült az Atlanta Hawks elleni ötödik meccsen - egy ziccernél rosszul érkezett a földre, a bal bokája ment ki a negyedik negyed elején, mikor csapata már 31 pontos hátrányban volt. A hatodik meccsre Bostonban holnap este kerül sor - maga az érintett azt mondta, hogy bármi lesz, játszani fog, egyébként sem érzi olyan rosszul magát.

Sajnos a tegnap este vezető híre is két sérülés volt - mint arról beszámoltunk külön is, Chris Paul jobb kezét megműtötték, 4-6 hét múlva vizsgálják újra, a Los Angeles Clippers erőcsatára, Blake Griffin azonban biztosan befejezte az idényt, mivel kiújult combsérülése, amivel 3 hónapot kihagyott már az alapszakaszból is.

Az is a sérülésekhez tartozik, hogy a Houston Rocketsnél Patrick Beverley azt nyilatkozta a riportereknek, hogy egészen biztosan játszik ma este, a Golden State Warriors elleni ötödik meccsen - végigbírta az edzést, mindenki nagyon koncentrál, készen állnak arra, hogy elhozzák ezt a mérkőzést a Warriors otthonából. Csapattársa, Jason Terry egyenesen garantálta, hogy megnyerik ezt a most következő találkozót, és azt is hozzátette, hogy magára tetováltatja a Larry O'Brien trófeát, ha a Rockets bajnoki címet nyer.

Közvetve a Houstonhoz tartozik, hogy a Dallas Mavericksnél a szezonzáró interjúk során Chandler Parsons Dwight Howardról beszélt - a center volt csapattársa és nyáron szabadügynök lesz. Parsons elmondta, amit már az idény közben is: szerinte Howard még mindig képes domináns játékra, a liga egyik legjobbja lehet. A kiscsatár úgy gondolja, a középjátékos el fogja hagyni a Rocketset, akkor pedig miért ne igazolna hozzájuk? Más kérdés, hogy ez így egy kicsit kimeríti a tampering fogalmát, ebből még lehet gondjuk.

Ian Begley (ESPN) értesülései szerint Tom Thibodeau szívesen irányította volna a New York Knicks gárdáját - korábban voltak erről hírek -, viszont úgy is leült volna a kispadra, ha nem kap olyan teljhatalmat, mint amit a Minnesota Timberwolvesnál. Az is ismert, hogy Phil Jackson elnök nem nagyon érdeklődött a tréner iránt, viszont Begley úgy tudja, hogy James Dolan fantáziáját megmozgatta az a verzió, hogy Thibodeau legyen a Knicks következő edzője - úgy tűnik, tényleg Jackson hozza most a lényegi döntéseket az együttesnél és nem a tulajdonos.

Marc Stein (ESPN) forrásai szerint a Los Angeles Lakersnél Ettore Messina nagyon is esélyes a vezetőedzői posztra, amennyiben az aranysárga-lilák nem tudják elcsábítani a Golden State-től Luke Waltont. Messina dolgozott már a Lakersnél, ismerik az európai múltját, azóta viszont lehúzott két évet a San Antonio Spursnél, ami csak javította pedigréjét.

Korábban volt arról szó, hogy a Sacramento Kingsnél David Morway lesz a GM, mert Vlade Divac elnöknek szüksége van segítségre, Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) információi szerint azonban már nem tárgyal a két fél, úgyhogy mégsem csatlakozik az Indiana Pacers korábbi általános igazgatója a kaliforniai együtteshez.

A végére pedig térjünk vissza a Knickshez, egy kis imádkozás Porzingodhoz:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus