Hírmorzsák 2016-04-30 (22:15)

50-50, hogy Pierce visszavonul-e idén nyáron vagy sem. Scott Brooks szerint John Wall még 2-3 szintet léphet. "A lila inges férfi" azt mondta Wade-nek, hogy vonuljon vissza, nem jött be a cukkolás. Messina interjúját azonnal lemondta a Lakers a Waltonnal történő beszélgetések után. Lue-nak egyelőre csak szóbeli megállapodása van a Cavsszel, aláírt új szerződése nincs. A Mavs megkérte volna DeAndre Jordant, hogy dobja alulról a büntetőket, ha mégis hozzájuk igazolt volna tavaly. Steve Kerr egyelőre nem jelentette ki, hogy Steph Curry biztosan nem játszik kedden, a Blazers elleni második meccsen.

Ahogyan azt már korábban is lenyilatkozta, a Los Angeles Clippers kiscsatára, Paul Pierce nem döntötte még el, hogy visszavonul-e idén nyáron - Arash Markazinak (ESPN) a ma hajnali kiesést követően is csak annyit mondott, hogy 50-50, hogy folytatja-e pályafutását. Tavaly 3 évre írt alá a Boston Celtics ikonja, de alig került pályára ebben az idényben, így pedig reális esély van arra, hogy úgy dönt, így nincs értelme játszania.

Nem sokáig húzták a Los Angeles Lakersnél az új vezetőedző megtalálását - Luke Waltonnal csütörtökön találkozott az együttes, péntek este pedig ki is nevezték, tehát a tárgyalások sem tartottak túl sokáig az anyagiakról. Úgy volt, hogy a San Antonio Spurs segédedzőjével, Ettore Messinával az Oklahoma City Thunder elleni sorozat második és harmadik meccse között interjúznak valamikor, de Walton interjúja után lemondták a vele való találkozót.

A Cleveland Cavaliers vezetőedzője, Tyronn Lue egyelőre nem kötött új szerződést csapatával, mióta 1-gyel előrébb lépett a szakmai stábban. A tréner 4 évre összesen 6.5 millió dolláros szerződést kötött anno segédedzőként, majd állítólag a képviselői megegyeztek a csapattal, hogy 3 millió dollár időarányos részét kapja erre az idényre, jövőre szintén 3 millió dollárt kap majd, 2017/18-ra pedig 3.5 milliós csapatopciója lesz a Cavsnek. Ez egyelőre szóbeli megállapodás, aminek semmilyen írásos változata nincs - állítólag Lue a Blatt iránti tisztelete miatt nem írt még alá semmilyen új kontraktust.

Tim MacMahon (ESPN Dallas) értesülései szerint amennyiben DeAndre Jordan tartotta volna magát a szóbeli megállapodásához és aláírt volna a Dallas Maverickshez, akkor megpróbálták volna rábeszélni a texasiak, hogy dobja alulról a büntetőket - nemrég jött fel ez a téma, mivel a Detroit Pistonsnál lehet, hogy Andre Drummond ezt a technikát fogja használni a jövőben.

A Golden State Warriors vezetőedzője, Steve Kerr Marc Steinnek (ESPN) elmondta, nem akarja kizárni, hogy Steph Curry a Portland TrailBlazers elleni második meccsen pályára léphet, de nem sok esély van rá - egyelőre még nem edz pályán, a második találkozó pedig kedden lesz, addigra szinte kizárt, hogy felépül az irányító.

A Washington Wizards új vezetőedzője, Scott Brooks arról beszélt Jorge Castillónak (Washington Post), hogy szerinte John Wall még messze nem hozta ki magából a benne rejlő lehetőségeket. A tréner elmondása szerint Wall háromszoros All-Star, ami nagyon jó dolog meg nagy teljesítmény, de még egy szintet, de az is elképzelhető, hogy 2-3-at feljebb tud lépni - nemcsak kosárlabda szempontból, hanem vezetői képességek terén is.

A végére pedig a "lila inges férfi" néven elhíresült Michael Deason maradt - ő volt az, aki ma hajnalban, a Charlotte Hornets - Miami Heat találkozó végjátékában többször is magyarázott Dwyane Wade-nek. Theoden Janes (Charlotte Observer) jelentette, hogy a férfi azt mondta a floridaiak ikonjának, hogy vissza kellene vonulnia. Mint ismert, Wade elég komoly clutch produkcióval rukkolt elő a végjátékban - csapattársa, Josh Richardson le is nyilatkozta a mérkőzést követően, hogy néha nem okos dolog felkelteni az alvó oroszlánt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus