Hírmorzsák 2016-05-13 (10:30)

A Spurs rámegy Conley-ra a nyáron. Duncan kerülte a jövőjével kapcsolatos kérdéseket. Popovich nem igazán szereti az utolsó két percben történő hibák utólagos beismerését. LeBron szerint Terry Stottsnak kellett volna nyernie az Év Edzője díjat - nem tudja, mikor vonul vissza, ez a gyerekeitől függ. A Cavs GM-je szerint James az MVP. Steven Adams migrénnel együtt játszott a Spurs elleni hatodik meccsen. Deng játéka kérdéses a következő találkozón. A Magicnél Vogel, Hornacek, Ewing, Borrego és Adrian Griffin a jelöltek a vezetőedzői posztra. A Pacersnél még nem kezdődött el az edzőkeresés. A Knicks négyéves szerződést ajánlott Willy Hernangomeznek. Új logója, mezei és pályafestése lesz a Jazznek.

Marc Stein (ESPN) értesülései szerint a San Antonio Spurs rá fog mozdulni Mike Conley-ra a nyáron. A két évvel ezelőtti bajnok szezonja ma hajnalban ért véget, és egyik legnagyobb gondjuk Tony Parker produkciója volt egész évben - Kevin Durantet is szóba hozták velük, de az egyes poszt megerősítése is fontos feladatuk lesz az off-szezonban, nem meglepő, hogy a Memphis Grizzlies játékmesterét kiszemelték maguknak.

A Spurs ikonja, Tim Duncan kikerülte a jövőjével kapcsolatos kérdéseket - az öltözőben annyit mondott, hogy majd akkor dönti el, hogy folytatja-e pályafutását, ha egyszer kikerült innen. A center egész évben nem mondott semmi konkrétat arról, hogy esetleg ez lesz-e az utolsó idénye vagy sem - Gregg Popovich-ot is faggatták, de ő csak visszakérdezett annyival, hogy ezek szerint tud a riporter valamit, amit ő nem, mert fogalma sincs, mit fog tenni játékosa, ezt jobb, ha most tisztázzák.

Popovich mással kapcsolatban is elmondta véleményét - Michael C. Wrightnak (ESPN) azt nyilatkozta, hogy nem szereti az NBA meccsek utolsó két percére vonatkozó beismeréseit, mert sok mindent nem tudnak vele kezdeni az érintettek. A liga részéről érthető az eljárás, azt akarják mutatni, hogy képesek beismerni, hogy hibáztak, és ez jó dolog is, de nagyon frusztrálóak az utólagos beismerések olyan meccsek után, mint a második vagy az ötödik volt ebben a sorozatban. Azt is hozzátette a tréner, hogy a hibákat nem direkt követik el a bírók, mindig is lesznek olyan esetek, amiket elnéznek - ő nagyon mérges ilyenkor a pályán, de ezek mindenkivel előfordulnak, ő már elég ideje van a szakmában, hogy mindkét oldalt megtapasztalhatta elégszer. El kellene engedni ezeket beszámolók nélkül, és a következő meccsre kell koncentrálni.

Ha már a Spurs-Thunder párharc, akkor folytassuk a "sérülésekkel". Az Oklahoma City centere, Steven Adams a hatodik mérkőzés után elmondta, hogy a meccs előtt nagyon erős fejfájás, migrén gyötörte - ez ráadásul nem újkeletű dolog, már 14 éves kora óta szenved ettől. Adams szerint teljesen random időközönként jönnek ki rajta a tünetek, fogalma sincs, mi idézi elő, de járt már orvosnál is, hogy rájöjjenek, mi a kiváltó ok. A Miami Heatnél Luol Deng bal csuklója nem tört el, "csak" megzúzódott, így játéka kérdéses a Toronto Raptors elleni ma éjszakai, hatodik találkozón.

A Cleveland Cavaliers sztárja, LeBron James Chris Haynesnek (cleveland.com) azt nyilatkozta, hogy a Portland TrailBlazers vezetőedzőjének, Terry Stottsnak kellett volna az Év Edzőjének lennie, vagy legalábbis lehetett volna ő a díj nyertese. Négy kezdőt veszítettek az oregoniak, Nicolas Batumot, LaMarcus Aldridge-et, Robin Lopezt és Wesley Matthewst, és soha nem látott még olyat, hogy ekkora rosterátalakítással is ilyen sikeres legyen egy csapat, mint volt idén a Blazers. LeBron azt is elmondta, hogy Damian Lillard szerinte All-Star szint, még ha nem is volt ott a csapatban idén, és Stotts mellett dicsérte CJ McCollumot is, aki egyébként Ohióban született.

LeBron Dave McMenaminnek (ESPN) azt is elárulta, hogy egyáltalán nem gondolkodik még a visszavonuláson - valamikor a 30-as évei vége felé akarja abbahagyni, de a gyerekeitől függ ez. Nagyon hiányoznak neki a gyerekei, hogy nem láthatja őket annyit, amennyit szeretné, mert folyamatosan úton van és játszania kell. Ha ők szólnak, hogy nem szeretnék már ezt, akkor fogja befejezni. James azt is elárulta McMenaminnek, hogy minden évben változik a felkészülése, mivel jóval többet játszott már, mint egy átlagos 30 éves, hiszen folyamatosan ott vannak a bajnoki cím közelében csapataival. Szerinte sokat fejlődött az orvostudomány, egy-egy emberre több edző is jut, és jobban odafigyelnek a játékosok az étkezésükre például, emiatt képesek többen a 30-as éveik végén, a 40-es éveik elején is játszani még.

Közben a Cavs GM-je, David Griffin a The Jim Rome Show-ban azt mondta, hogy szerinte Steph Curry és LeBron közül utóbbinak járt volna az MVP cím, amennyiben azt nézzük, ki az, aki ténylegesen a hátán cipeli csapatát.

Az edzőkeresésekhez tartozik, hogy Ken Berger (CBS Sports) értesülései szerint Frank Vogel, Jeff Hornacek, Patrick Ewing, James Borrego és Adrian Griffin vannak az Orlando Magic listáján. Ebből Borrego az igazi kakukktojás - "eggyel ezelőtt", Jacque Vaughn menesztését követően, Scott Skiles kinevezése előtt ő volt a Magic ideiglenes vezetőedzője, az előző idényt pedig a San Antonio Spurs segédedzőjeként húzta le. Az Indiana Pacersnél közben Larry Bird bejelentette, hogy még el sem kezdődött az edzőkeresés, csak most teszi össze az elnök azt a listát, akikből válogatni akar.

Joe Flynn (Posting and Toasting) jelentette, hogy Willy Hernangomez két ajánlatot is visszautasított jelenlegi csapatától, a Real Madridtól, és egy négyéves szerződést ajánlott neki a New York Knicks - ezzel összesen 4.5 millió dollárt keresne a spanyol center, aki az előző draft 2. körének 35. helyén kelt el. Hernangomez egyébként az utóbbi két évet a Sevillánál töltötte kölcsönben, egy évig tehát csapattársa volt Kristaps Porzingisnek.

A végére pedig a Utah Jazz maradt, amelynek új logója, mezei és pályafestése lesz a következő idényre:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus