Hírmorzsák 2016-05-22 (11:00)

Blatt szerint a Cavs a bajnoki cím első számú esélyese. Casey szerint nevetséges a fújás ellenük. Oakley szerint egyetemi B-csapatok szintjén vannak a Cleveland jelenlegi ellenfelei. Brian Shaw a Lakers segédedzője lesz. A Houston Borregóval és Adrian Griffinnel is interjúzik. Vogel szerint minden szempontból tökéletes számára a Magic, beszélt Vucsevicsről, a támadójátékról és a védekezésről, valamint az egykori Pacers és a mostani Orlando közötti hasonlóságról is. A liga felülvizsgálja a draftfelmérő eredményeit.

A Cleveland Cavaliers volt vezetőedzője, David Blatt azt nyilatkozta Dave McMenaminnek (ESPN), hogy szerinte nagyszerűen játszik az ohiói alakulat. Blatt úgy érzi, hogy a játékosok és a szakmai stáb is kiváló munkát végeznek. A tréner úgy gondolja, hogy mivel jelenleg egészséges a Cavs kerete, és a tavalyi állományhoz még jött 1-2 játékos pluszban, így jelenleg ők a legesélyesebbek a bajnoki címre. Saját bevallása szerint bármiben segít volt segédedzőjének, a csapat jelenlegi vezetőedzőjének, Tyronn Lue-nak és a szakmai stábnak. Jó kapcsolatban vannak, nagyra tartja őket, és szeretné, ha sikeresek lennének.

A Toronto Raptors mestere, Dwane Casey már a harmadik, csapata által megnyert mérkőzés után mondta el, hogy egészen elképesztő faultokat fújnak rajtuk a játékvezetők - szerinte például Kyle Lowry első személyi hibája egyértelműen támadóhiba volt. Casey arról is beszélt, hogy szerinte Bismack Biyombót rengetegszer faultolják, mégsem kapja meg a fújásokat. Ebben a párharcban egyelőre egyetlen egy büntetőt sem dobhattak a negyedik negyedekben, összességében is 73-46 az arány a három összecsapás alapján. Casey szerint amikor majdnem összeverekedett a két csapat, abban a játékban is teljesen szabálytalanul faragták a centert.

Az egykori Raptors-játékos, Charles Oakley a Sirius XM NBA Radióban még a két clevelandi meccs után mondta el a véleményét sommásan: szerinte a Cleveland olyan szintű ellenfelek ellen játszik, mint az egyetemi B-csapatok. Ő a "JV teams" megjelölést használta egyébként, ezek az ún. "junior varsity" gárdák, amelyek a középiskolákban és az egyetemeken az első csapatba be nem férő játékosokból állnak.

A Los Angeles Lakers megegyezett Brian Shaw-val, ő lesz Luke Walton stábjában az egyik segédedző. Tegnap volt arról szó, hogy Shaw állítólag várt még a Golden State Warriorsre, de úgy néz ki, nem sokáig - érdekesség, hogy ő akkor is segédedző volt már az aranysárga-liláknál, amikor Walton még játszott a csapatban.

Úgy tűnik, hogy a Houston Rocketsnél tovább keresik az új vezetőedzőt, Marc Stein (ESPN) értesülései szerint hétfőn James Borregóval is interjúznak majd. Borrego jelenleg a San Antonio Spurs segédedzője, de az első számú jelöltek között van a Memphis Grizzliesnél is - ő a 11. tréner, akit a houstoniak beszélgetni hívnak a poszttal kapcsolatban. Marc Berman (FOX 26 Houston) forrásai szerint Adrian Griffinnel is tárgyalni fog a Rockets - ő az Orlando Magicnél volt a legesélyesebb jelöltek között, az Orlando segédedzője volt az előző idényben, korábban 5 évig Tom Thibodeau mellett dolgozott Chicagóban, előtte pedig két évet lehúzott a Milwaukee Bucksnál.

A Magicnél Frank Vogelt már kinevezték, ő pedig Mike Bianchinak (Orlando Sentinel) elmondta, hogy számára a floridai együttes minden szempontból megfelelt - úgy érzi, a családja és ő is boldog lesz, és nagyobb dolgokat érhetnek el a csapattal, mint Indianában. Vogel azt is elmondta, hogy nem beszélt Scott Skilesszal arról, miért távozott, biztos megvolt az oka, de ez nem befolyásolta a döntését. Beszélt az orlandói vezetőkkel, és a saját benyomásai alapján választott - már rögtön az elején tudta, hogy ez a lehetőség számára ajándék.

Vogel Josh Robbinsszal (Orlando Sentinel) is beszélgetett több témáról is. A tréner úgy gondolja, hogy Top10 védekezést tud összerakni a Magicnél, a támadójátékot pedig újhullámosra szeretné venni - sok smallballt és triplát fog erőltetni. Nik Vucsevicsről annyit mondott, hogy a centerposzt a védekezés alapja a mai NBA-ben. Rengeteget számít a helyezkedés, a szögek, a besegítések, ezeken akar dolgozni a montenegróival, és szerinte sikerülhet is fejleszteni Vucsevicset. Azt is elmondta, hogy szerinte nagy a hasonlóság az egykori Pacers és eközött a Magic között a keretben rejlő potenciál és a csapat mélysége alapján is. Mikor elkezdte a munkát Indianában, Lance Stephenson, Paul George és Roy Hibbert is hasonló korban voltak, nem sok sikerélményük volt NBA szinten, viszont pozitív energiákat sikerült elérniük a játékosoknál, így együtt fejlődtek.

A drafthoz kapcsolódik, hogy a liga ki fogja vizsgálni a chicagói draftfelmérő eredményeit, mert voltak furcsaságok - Jaylen Brown állóhelyzetből például 7.5 centivel alacsonyabbra ért fel, mint egy éve a Nike Hoop Summiton. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus