Hírmorzsák 2016-05-22 (21:45)

LeBron Jay-Z sorait idézi fel magában, hogy ne vegyen elégtételt a pályán őt ért faultokért. DeRozan utálta Biyombót, mikor utóbbi a Charlotte-ban játszott, most már az egyik kedvenc csapattársa. David Blatt biztosan edzősködni fog valahol a következő idényben, és nem segédedzőként. Stephen Silas interjúzik a Warriorsszel. Steph Curry könyöke rendben van. Melo örül, hogy up-tempót fognak játszani Hornacekkel - nem csak ő volt a Triangle ellen.

A Cleveland Cavaliers sztárját, LeBron Jamest kérdezték, hogyan tudja elviselni a sok faultot úgy, hogy nem próbál fizikálisan elégtételt venni. Erre LeBron azt mondta, hogy mindig Jay-Z egyik számának sorai jutnak az eszébe ilyenkor, ami nagyjából annyiból áll, hogy "ha én lőlek le, eszetlennek hívnak, ha te lősz le engem, híres vagy". Mindig ez játszódik le benne ilyen eseteknél, észnél kell maradnia. Tudja, milyen fontos a csapatának, nem engedheti meg magának, hogy kiállítsák a bírók törlesztésért. Egyszer még a középsuliban belekeveredett egy ilyen csetepatéba, aminek az lett a vége, hogy úgy lökték földre, hogy eltört a csuklója - ez az eset is nagyon megmaradt benne.

A Cavs ellenfelénél, a Toronto Raptorsnál ma tartottak sajtótájékoztatót, amelyen sok szó esett a ma hajnalban 26 pattanóig és 4 blokkig jutó Bismack Biyombóról. A csapat dobóhátvédje, DeMar DeRozan bevallotta, hogy utálta a centert, mikor Charlotte-ban játszott, mert sokat és keményen faultolt, de most az egyik kedvenc csapattársa az egész pályafutást figyelembe véve. Biyombo annyit mondott, hogy a pályán nincsenek barátai, Dwane Casey vezetőedzőt pedig arról a Mutombo-féle "finger wag" mutogatásról kérdezték, amit Biyombo csinált, miután Kyrie Irvinget blokkolta - a tréner szerint játékosa azt csinál, amit akar, amíg van mögötte teljesítmény is.

A Cavs volt vezetőedzője, David Blatt Jeff Zilgittnek (USA Today) elmondta, hogy nem akar segédedzőként dolgozni az NBA-ben, és kihagyni sem fog egy évet. Blatt úgy fogalmazott, hogy egészen biztosan vezetőedző lesz valahol, csak azt nem tudja, hol - korábban volt már róla szó, hogy a Barcelonánál felmerült a neve. Nem fog pihenni egyetlen évet sem, nem ilyen a természete.

Ha már az edzők, akkor ide tartozik, hogy a Charlotte Hornets segédedzője, Stephen Silas Oklahoma Citybe utazik, elvileg holnap fog beszélni a Golden State Warriors vezetőedzőjével, Steve Kerr-rel - Luke Walton helyére érkezhet a bajnokhoz Silas.

Ugyancsak a Warriorshöz tartozik, hogy az Oklahoma City Thunder elleni második meccsen könyöksérülést szenvedő Steph Curry Kerr elmondása szerint rendben van, a dobóedzésen jól nézett ki a mozgása, úgyhogy játszani fog ma hajnalban - ezt az irányító már a meccs utáni napon elmondta.

A New York Knicks sztárja, Carmelo Anthony tegnap a WNBC-TV adásában elmondta, hogy játszott a csapat új vezetőedzője, Jeff Hornacek ellen, amikor utóbbi a Phoenix Suns trénere volt - mindenki tudja, hogy up-tempo taktikát alkalmaz, gyorsítani fogja a Knicks játékát, ezt pedig már nagyon várja. Frank Isola (New York Daily News) értesülései szerint nemcsak Melónak nem tetszett a Triangle, hanem Kristaps Porzingisnak sem jött be, ahogyan Kurt Rambis használta - a lett azonban túl fiatal és tisztelettudó, így ráhagyta a nyilvános elégedetlenkedést Anthonyra. Amikor aztán Melo felemelte a hangját a nyáron többször is az edzőkeresés miatt, a többiek is melléálltak.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus