Hírmorzsák 2016-06-01 (09:30)

A Thunder tart attól, hogy a Warriorsbe megy Durant, a kiscsatár szerint fényes jövő áll az OKC előtt, a Boston már beszélt Durant képviselőivel, a Knicksnek pedig egyes poszton is erősítenie kell, hogy Durantre reális esélye legyen. LeBron szerint hülyeség esélyeket latolgatni a döntő előtt - Love és Irving miatt most jobban örül a finálénak. James szerint Curry és Thompson minden idők két legjobb shootere. Draymond Green szerint az Oklahoma City is megérdemelte volna a döntőt. Waiters szívesen maradna a Thundernél. A Sixers rövidtávú szerződéseket oszt ki idén nyáron. Darren Collisont letartóztatták. A Nylon Calculus vezető szerkesztője a Bucksnál folytatja.

Marc J. Spears (The Undefeated, ESPN) értesülései szerint az Oklahoma City Thunder nagyon is aggódik amiatt, hogy a Golden State Warriors megpróbálja magához csábítani Kevin Durantet - attól tartanak, hogy ez sikerülni is fog nekik. Durant elmondása szerint a következő hetekben az édesapjával, az ügynökével és a legjobb barátjával fog majd beszélni leginkább arról, hol folytassa pályafutását, de egyelőre semmi konkrétat nem tud mondani. Nem tudja, mi lesz egy hónap múlva - egyelőre még a szezonnal foglalkozik, hiszen most estek ki, próbálja feldolgozni a történteket.

Durant ugyanakkor beszélt Sam Amickkel (USA Today) is, akinek viszont saját csapatát dicsérte. Kiemelt mindenkit szinte - Dion Waiterst, Enes Kantert, Andre Robersont, Steven Adamst is, aki először volt ennyire fontos része a kezdőcsapatnak, Randy Foye-t, aki először jutott el a nyugati konferencia döntőjébe és sokat játszott, és Anthony Morrow-t is, aki még soha nem járt korábban a rájátszásban. Mind élvezték a PO-ot, és nagyon büszke rájuk a kiscsatár. Durant azt is hozzátette, hogy szerinte fényes a Thunder jövője, és örül, hogy a csapat tagja lehet.

A hírek szerint a Boston Celtics már találkozott is Durant ügynökével és több más képviselőjével. Butch Stearns (WEEI) értesülései szerint a Boston már tudja, hogy a kiscsatár kikkel szeretne együtt játszani - nagyjából ez a kulcs a mai NBA-ben.

Mint ismert, a New York Knicks is rá fog menni Durantre, Ian Begley (ESPN) információi szerint pedig Kristaps Porzingis, illetve az ő jó kapcsolata Carmelo Anthonyval faktor lehet Durant döntésénél. A Thunder sztárja állítólag a barátainak elmondta, hogy imádja a lett magasember játékát, viszont az is köztudott, hogy nagyon nem tetszett neki, mikor Derek Fishert menesztették év közben. Begley úgy tudja, hogy addig többen reálisnak gondolták a klubon belül Durant megszerzését, de Fisher kirúgása negatív irányba befolyásolhatta az esélyeiket. Begley forrásai szerint akkor van esélye a New Yorknak Durantre, amennyiben irányító poszton is képesek lesznek komoly erősítésre.

Csapattársa, a meg is említett Dion Waiters a kiesés után az újságíróknak elmondta, hogy szeretne az Oklahoma Citynél maradni. A dobóhátvéd szerint nem is a kosárlabdáról van inkább szó, hanem arról, hogy nagyon sokat segítettek neki, hogy jobb ember legyen a pályán kívül. Sosem volt még ennyire szoros kapcsolata senkivel, mint mostani csapatával. Azt is hozzátette, hogy a Thundernek vannak a legjobb szurkolói, úgyhogy maradni akar, ha ez megoldható.

A Golden State Warriors erőcsatára, Draymond Green Marc J. Spearsnek a naplójában mondott el dolgokat. Green úgy érzi, hogy senki nem hitt bennük 1-3 után, de megint megmutatták a világnak, mire képesek - olyan dolgot csináltak, amit még nem láttak az emberek. Büszke csapattársaira, mert mindannyiuknak fontos szerepe volt abban, hogy egy ilyen helyzetből fel tudtak állni. Úgy játszottak, mintha az életük múlna rajta, ennek pedig ez lett az eredménye. Ők sem adták fel egy pillanatra sem, de a Thunder sem, akik szerinte megérdemelten nyerték volna meg a nyugati konferenciát - a fontos pillanatokban azonban nekik sikerültek a dolgaik.

A Cleveland Cavaliers sztárja, LeBron James már a döntőről beszélt, ahol a fogadóirodák szerint a Cavs lesz az esélytelenebb. James erről annyit mondott Dave McMenaminnek (ESPN), hogy ő ezzel nem foglalkozik, hogy ki az esélyesebb vagy kinek van kevesebb sansza, szerinte hülyeség az egész. Ohm Youngmisuknak (ESPN) elárulta, hogy más érzés most a fináléba kerülni - tavaly nem nagyon tudott örülni, mert Kevin Love már kiesett, Kyrie Irvingnek pedig több sérülése is volt, most azonban mindenki egészséges.

James AJ Neuharth-Keusch-nak (USA Today) a Warriorsről is beszélt. Szerinte mindenki ismeri a bajnok játékát, de ez nem jelent semmit, mert így is borzasztóan nehéz őket megállítani. Nagyon olajozott gépezetként működnek, jó az edzőjük, és kiváló játékosokkal vannak tele - nagy kihívás lesz ez számukra, amire készen kell állniuk. James úgy gondolja, Steph Curry és Klay Thompson valószínűleg a két legjobb shooter a liga történetében - manapság legalábbis biztosan. Néhány dobásukkal egyszerűen nem lehet mit kezdeni - a jó támadójáték szerinte mindig megveri a jó védekezést. Nehéz lesz őket megállítani, de megvan a tervük arra, hogyan sikerülhet ez, ehhez kell tartaniuk magukat.

A Philadelphia Sixers elnöke, Bryan Colangelo Kyle Neubecknek (Liberty Ballers) a csapat nyári terveiről beszélt. A szakvezető szerint 1-2 évre vannak még attól, hogy a jobb szabadügynököknek vonzó célpont lehessenek. Egyelőre még túl fiatalok, de a szükséges lépéseket teszik annak érdekében, hogy nyerő kultúrát építsenek ki - a győzelem iránti elkötelezettségüket nemcsak a draftokon, igazolásokon és cseréken, de a pályán is meg kell mutatniuk majd. Sok sapka alatti helyük van, de ezt jó eséllyel rövidtávú szerződésekre költhetik el, hogy versenyképesek legyenek - ezzel jobb eredményeket is érhetnek el, plusz 1-2 éven belül megint sok költőpénzük lehet, így lehetnek vonzóbb célpontok.

A Sacramento Kings hátvédjét, Darren Collisont hétfőn délután letartóztatták családon belüli erőszak vádjával. A csapat a közleményében annyit írt, amit ilyenkor szokás: foglalkoznak az esettel, elítélik az erőszak minden formáját, további információkat gyűjtenek be a történtekről, és ha ez megvan, akkor meghozzák majd a szükséges lépéseket.

Egy kis érdekesség: a Nylon Calculus egyik vezető szerkesztőjét, Seth Partnow-t leigazolta a Milwaukee Bucks. A blogger az egyik legelismertebb szerző a ligában a magasabb szintű matematikai dolgokban, és most is a saját maga által kifejlesztett statisztikákat fogja megosztani a Bucksszal. Partnow elmondta, hogy úgy fogalmazna, hogy az álma vált valóra, ha egyáltalán gondolta volna egy pillanatig is, hogy ez reálisan megtörténhet, amikor pár éve elkezdte ez csinálni hobbiból.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus