Hírmorzsák 2016-06-02 (09:15)

Curry nem LeBron trónját akarja átvenni, hanem gyűrűket akar nyerni. Klay Thompson szerint még javulhat a pályán belüli kapcsolata is Curryvel. Paul George-ot nem akarja elcserélni a Pacers. Austin Rivers és Wesley Johnson is kilépnek szerződéseikből. Bemutatták Mike D'Antonit a Rocketsnél, Harden örült az új trénernek. Bargnani szerint még nem zárult be számára az NBA kapuja. A 2k17 borítóján Paul George van. Kris Dunnból lehet a legnagyobb sztár az idei drafton? Mike Brown, Nick Van Exel és JB Bickerstaff is Fizdale szakmai stábjának tagjai lehetnek. Hornaceket még a héten bemutatják a Knicksnél.

A Golden State Warriors irányítója, Steph Curry a tegnapi sajtótájékoztatón elmondta, hogy nem azért játszik, hogy ő legyen a liga arca, vagy hogy átvegye LeBron James trónját, egyszerűen gyűrűket próbál nyerni, minél többet. Egy kis érdekesség még Curryvel kapcsolatban: a regnáló MVP-k 23-8-ra állnak eddig a nagydöntőket nézve.

Csapattársa, Klay Thompson egyébként elmondta, hogy szerinte nem egy játékos az NBA arca, hanem többen azok, illetve azt is hozzátette, hogy akármennyire hihetetlen, még mindig javulhat a pályán lévő kapcsolat közte és Curry között. Kérdezték arról is Thompsont, hogy az idei Warriors minden idők legjobb csapata, de a választ kikerülte a dobóhátvéd.

Közben Steve Kyler (Basketball Insiders) állítólag beszélt az Indiana Pacersnél dolgozó forrásával, aki csak nevetett azon, hogy elcserélik-e Paul George-ot - a válasz egyértelmű nem, hacsak nem Kevin Durant érkezik cserébe.

Marc J. Spears (The Undefeated, ESPN) értesülései szerint a Los Angeles Clippers hátvédje, Austin Rivers eldöntötte, hogy kilép szerződéséből, így szabadügynök lesz július 1-től. Brad Turner (Los Angeles Times) információi szerint Wesley Johnson is ugyanígy tesz majd, tehát ő is szabadon igazolhat bárhova majd.

Marc Stein (ESPN) úgy tudja, hogy a Memphis Grizzlies erősen érdeklődik Mike Brown iránt, ő lehet David Fizdale egyik segédedzője az együttesnél. A hírek szerint Nick Van Exel és JB Bickerstaff csatlakozni fognak Fizdale szakmai stábjához.

Tegnap hivatalosan is bemutatták a Houston Rocketsnél Mike D'Antonit. A tréner elmondása szerint nagyon fontosnak gondolja, hogy jó munkakapcsolata legyen a GM-mel, Daryl Morey-val - ezzel volt gondja a Phoenix-i évek vége felé, mikor Steve Kerr egy magasabb, lassabb csapatot akart összerakni, ő meg nem. Rákérdezték Dwight Howardra is, amire Morey annyit mondott, hogy egyelőre még nem tudják, mi lesz, D'Antoni viszont minden játékost külön említett, a korlátozott szabadügynök Donatas Motiejunast is, de Howardról egy szó sem esett. James Harden egyébként örült D'Antoni kinevezésének, de az új segédedzőt, Jeff Bzdeliket is dicsérte.

A New York Knicksnél Jeff Hornaceket még ezen a héten szintén be fogják mutatni hivatalosan is.

Az egykori 1/1-es Andrea Bargnani a La Gazzetta dello Sportnak adott nyilatkozatában elmondta, hogy az ő döntése volt, hogy elhagyja a Brooklyn Netset, de ha lenne lehetősége változtatni, akkor is ugyanígy cselekedne. Az olasz magasember hozzátette, hogy érzése szerint még nem zárult be számára az NBA kapuja.

A drafthoz kapcsolódik, hogy Ric Bucher (Bleacher Report) forrásai szerint több játékosmegfigyelő is úgy érzi, hogy leginkább Kris Dunn lehet sztár az idei draftosztályból. A DraftExpressnél is változtak a dolgok, szinte a semmiből érkezett Marquese Chriss a harmadik helyre, a Boston Celticshez 1/3-ra már őt jelölik Jonathan Givonyék.

A végére pedig a 2k17 maradt, amelynek a borítójára az Indiana Pacers sztárja, Paul George került:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus